Poruka
od harcone » četvrtak, 24. apr. 2014. u 22:38h
Vozio sam sve i svasta od automobila, sto privatno, sto poslom, i mogu reci samo da je C-max daaaaaaleko, miljama daleko od vana!
Po brdima Srbije, gde obozavam da vozim, na prvom mestu mi je BMW s3, pa C-max pa sve ostalo...
Trap je inace preuzet od Mondea ST, ako nekoga zanima (saznao od prijatelja iz UK, koji je i diler Ford vozila) i vrlo je tesko unistiv - ja sam 2 puta upadao u sahte i pooovece rupe na putevima i dok su drugima odlazile cele viljuske, bili i otkinuti tockovi, meni je samo viljuska iskrivljena... (doduse, pukla plastika, izbio amortizer, felna iskrivljena, guma presecena, cak je se i sajla haube otkacila), ali sam sa rezervnom uspeo da dodjem do kuce, bez ikakvih problema (tip iz AMSS nije mogao da veruje, kao ni saobracajna policija).
Auto je mali, zdepast, ima nizak centar teze. Osim toga, oko 850-900kg praznog auta, od 1400+kg tezine je na prednjoj osovini, sto na 4m auta (plus plastike do 4.2m) cini auto neverovatno stabilnim.
E, sada, to ima svoju cenu - menjam gume na 20-30.000km i svaki put moram bukvalno 3 puta da merim i 1 da secem... Npr - imao sam zimske Uniroyal - gume kao salivene, vozio sam zimi kao leti, ali su posle nepunih 18.000km i jedva 2 zime (15tak meseci od kupovine) bile istrosene na manje od 4mm - zalio sam se i kod vulkanizera, i kod uvoznika i oba su mi rekli - to ti je Cmax, auto koji bukvalno jede mekse gume...
ps - zakucao mi se pre 3 godine otpozadi Z101 sa nekih 60-65km/h (po vestaku) na Autoputu (stao iznenada zbog sudara nesto ispred) - na Cmax samo zadnji branik reparacija plastike i malo ulubljena 5. vrata (osiguranje htelo ispravljanje, ali sam trazio i dobio nova 5. vrata), dok je 101 bio spakovan jedno 1/2m...
Sve sto ti treba za malo osmeha u zivotu - Vitamin C-max i vijugavi brdski putevi