Gume
- darioculibrk
- Poruka: 1211
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h
Re: Gume
Pogledaj i Fuldu Sport Control, dobro su ocijenjene na Auto Bild testu.
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
- mhetlerovic
- Poruka: 178
- Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
- Kontakt:
Malo je problematicna ova rang lista jer nisam na sve bas naisao kod nas. Ja se trenutno dvoumim izmedju prve dve na njegovoj listi (osim sto gledam Primacy 3 umesto Primacy HP). A ovog Continental SportContact koga oni preporucuju uopste nisam ni nasao ovde, ima ovaj Premium Contact koji je i on naveo ali ne znam koliko je to sad uporedivo?milan_gt piše:https://www.internet-prodaja-guma.com/g ... 50db950617
Trenutno sam na osnovu citanja po netu i sl najblizi Goodyear-u...
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
meni su sad sport contact 5 na autu
nego vidim po gradu da se kupuju Sport Maxx RT i ona je najjeftinija od svih premium 'brzih', cak su gore ponudjene gume od bojcis-a u cenovnoj klasi sa 'najbrzima' od tog proizvodjaca sto mi nije jasno..npr primacy hp, ovaj GY efikasan performantan grip..isto kosta ko pilot i F1
nego vidim po gradu da se kupuju Sport Maxx RT i ona je najjeftinija od svih premium 'brzih', cak su gore ponudjene gume od bojcis-a u cenovnoj klasi sa 'najbrzima' od tog proizvodjaca sto mi nije jasno..npr primacy hp, ovaj GY efikasan performantan grip..isto kosta ko pilot i F1
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Najbolje su one sa sport oznakom ali se najbrže i troše,ako vrlo malo prelaziš ili ti je merak. Komšija kupio u istoj dimenziji GY ef.grip performanse i mogu reći da je ista guma kao dunlop bluresponse,slična šara i oborene ivice i vrlo mekane... Da znaš da sada nijedna nema zaštitu za felne(rim protektor) u 16' osim ovih 'sport',baš bezveze...Sava intensa hp izbacila novu šaru cena 53€ ali tradewear 220 što znači da se brže troše al mislim da vredi svaku paru ko ne prelazi puno.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Pa vidim ja da mi je nesto sumnjivo kod tih novih guma kad ono jeste, nemaju onu zastitu za feluge. Bas bez veze majku mu. I ja sam blizak GY jer mu je cijena super.Nesa piše:Najbolje su one sa sport oznakom ali se najbrže i troše,ako vrlo malo prelaziš ili ti je merak. Komšija kupio u istoj dimenziji GY ef.grip performanse i mogu reći da je ista guma kao dunlop bluresponse,slična šara i oborene ivice i vrlo mekane... Da znaš da sada nijedna nema zaštitu za felne(rim protektor) u 16' osim ovih 'sport',baš bezveze...Sava intensa hp izbacila novu šaru cena 53€ ali tradewear 220 što znači da se brže troše al mislim da vredi svaku paru ko ne prelazi puno.
Hm Milane brate lijepo je to ali gdje ja da nadjem te gume ovdje? Ja sam najblizi Continentalu ili Michelinu, samo i jednom i drugom zamjeraju prebrzo trosenje na tyrereviews.co.uk a ja bi to uzeo da mi traje jedno tri godine ili 60.000 km minimum. Ovdje je Conti CPC5 oko 150 KM po komadu a Michelin Primacy HP (nema Primacy 3 niti je ko ovdje cuo za to??? mada je pobjednik Autobild testa 2014) jedno 160 KM. Na nasoj sluzbenoj Toyoti Corroli su te Goodyear efikasno performativno hvatajucemilan_gt piše:https://www.internet-prodaja-guma.com/g ... 50db950617

Nisam nigdje nasao tu Fuldu ovdje. Ima Bozic u Trnu ali nije ta sport control. Neka je jeftinija.darioculibrk piše:Pogledaj i Fuldu Sport Control, dobro su ocijenjene na Auto Bild testu.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- Neša
- VIP
Na primer ja kad sam kupovao bluresponse je bio 72€,a sportmaxRT 76€ ali ako dosta prelazim napomenuo mi je da se RT više troši...Što znači da bi sa rotiranjem napred-nazad trebalo da mi potraju minimum 40k km. Ako hoćeš da bar malo potraju na mondea tradewear neka bude iznad 300. GY u H indeksu su made in poland,a u V bi trebalo germany mada isto je to
Poslednja izmena: Neša, na dan ponedeljak, 21. apr. 2014. u 22:55h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
Moram priznati da nikada nisam vozio kola sa Dunlop gumama i nemam nikakvo iskustvo s njima. Citam po netu da su ljudi uglavnom zadovoljni s njima i da su prillicno tihe gume.
Ima li neko iskustva sa Nokian gumama za ljeto? Mogu ih dobiti dosta povoljno....
Ima li neko iskustva sa Nokian gumama za ljeto? Mogu ih dobiti dosta povoljno....
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
- darioculibrk
- Poruka: 1211
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h
Bojane, jesi li gledao u AC Merkur? Oni imaju Fuldu, znam da imaju EcoControl HP.
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Nokian je extra guma,ja sam prezadovoljan,lepo drzi i po mokrom i po suvom,nisam primetio da se nesto mnogo trosi,vozim je vec trecu godinu,to mu dodje nekih 35hilj/km sa 8mm sara je pala na 4mm,ima utisnuta dubina sare po gaznom sloju pa moze dosta precizno da se prati...
-
E vidis oni mi nisu ni pali na pamet. Pitacu ih, mada znam da su jaki s cijenama.darioculibrk piše:Bojane, jesi li gledao u AC Merkur? Oni imaju Fuldu, znam da imaju EcoControl HP.
Pa koje da uzmem a da mogu trajati toliko i biti koliko toliko pouzdane sto se tice drzanja ceste? Naravno ne ocekujem da to bude kao kada su gume nove ali neka normala i prosjek baremmilan_gt piše:onda Nokian..samo tu km napred na mondeu zaboravi kako god da vozis..
- Neša
- VIP
Gledaj da tradewear bude preko 300. Ako stvarno imaš povoljno GY,uzimaj,ako imaš uštedu na Fuldi uzmi nju i ona se malo troši i tiha je ja bi nju kupio,iako premium,kao,sa godinama duže zadržava smešu. Mada brat ima energy saver ne troši se uopšte al ispucale toliko da posle 5g ne liče više na gumu..
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- mhetlerovic
- Kontakt:
Koliko sam ja nesto citao po netu Primacy 3 je novija guma koja menja Primacy HP, moguce da kod vas jednostavno nisu jos poceli da je uvoze. Ovde u Beogradu ima da se nadje i Primacy HP i Primacy 3 pa sam ja kontao da ako uzimam to uzmem noviju, mada sam sada blizi GY gumama. Primacy HP su meni dosle kao fabricke gume na Focusu i moram priznati da sam generalno zadovoljan - presle su cirka 50.000 km. Jedino sto sam primetio kao problem jeste da mi se desavalo da proklizava kad na iole mokrom kolovozu dodam malo jaci gas. Ok, sad su se vec istrosile dobro (oko 3-3.5mm je sara), ali sad kad je u BG padala kisa prosle nedelje je krenuo da mi proklizava na Bulevaru Revolucije gde je skoro nov asfalt i nisam bas ni neki jak gas dao. Zato najvise i gledam da promenim proizvodjaca, mada generalno nisam nezadovoljan ovima.bojcistv piše: Hm Milane brate lijepo je to ali gdje ja da nadjem te gume ovdje? Ja sam najblizi Continentalu ili Michelinu, samo i jednom i drugom zamjeraju prebrzo trosenje na tyrereviews.co.uk a ja bi to uzeo da mi traje jedno tri godine ili 60.000 km minimum. Ovdje je Conti CPC5 oko 150 KM po komadu a Michelin Primacy HP (nema Primacy 3 niti je ko ovdje cuo za to??? mada je pobjednik Autobild testa 2014) jedno 160 KM. Na nasoj sluzbenoj Toyoti Corroli su te Goodyear efikasno performativno hvatajuce![]()
- mhetlerovic
- Kontakt:
Pa da, mislim kazem otprilike jer nisam vodio precizunu evidenciju kada sam skidao letnje a stavljao zimske, ali za 4,5 godine sam presao 95.000 km, a prve sezone nisam imao zimske (auto sam bio kupio bas pred zimu pa nisam imao kesa i za gume pa sam izbegavao sneg...). Dakle presle su oko 50.000, jesam ih rotirao.
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Za bojcistv:
Michelin Primacy 3 uzeo u Prijedoru na Limikom pumpi. 151km komad. Dot 0414 nova proizvodnja.
Dunlop blueresponse ili tako nesto 140km komad.
Dimenzija naravno 205 55 r16.
Ako ne nađeš u BL mogu ja da ti provjerim.
Po mom mišljenju cijena je skroz Ok.
Sent from my LT30p using Tapatalk 2
Michelin Primacy 3 uzeo u Prijedoru na Limikom pumpi. 151km komad. Dot 0414 nova proizvodnja.
Dunlop blueresponse ili tako nesto 140km komad.
Dimenzija naravno 205 55 r16.
Ako ne nađeš u BL mogu ja da ti provjerim.
Po mom mišljenju cijena je skroz Ok.
Sent from my LT30p using Tapatalk 2
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Posle dosta lupanja glave i jednosatnog telefonskog traženja Syneris-a (kog ni Tigrove radnje nisu dobijale već više od godinu dana niti znaju kad/da l' će), pazareni novi Kontinentali (komada: dva).
Stavim info (sa sve drugim update-ovima) u mondišinu temu kad nađem malo više vremena.
Stavim info (sa sve drugim update-ovima) u mondišinu temu kad nađem malo više vremena.
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Premium contact 5 
bajate, stare 2 meseca
Ma moralo je danas da se reši
Napred jedna poćelava Kleber + stara i ćelava zimska konti, a pozadi isto to samo Kleberka bolja.
Kad sam videla kako se sinoć u jednom trenutku gicnuo auto na naglijem startu na semaforu, reko', bato moj, nove gume odmaaaa'

bajate, stare 2 meseca

Ma moralo je danas da se reši

Napred jedna poćelava Kleber + stara i ćelava zimska konti, a pozadi isto to samo Kleberka bolja.
Kad sam videla kako se sinoć u jednom trenutku gicnuo auto na naglijem startu na semaforu, reko', bato moj, nove gume odmaaaa'
-
Cestitam na novim gumama! Aj javi utiske pa da se lakse donese odluka.
- zokkii
- Poruka: 296
- Član foruma od: sreda, 4. dec. 2013. u 20:11h
Pirelli CINTURATO P7
http://www.pirelli.com/tyre/ww/en/car/s ... t/overview
Oko 80 e u Coningu u dimenziji 205/55 R16. http://www.coningdoo.co.rs/putnicki-pro ... 6/Pirelli/
Vrhunska guma ,kako na suvom tako i na mokrom. Odlično se ponaša i na niskim temperaturama i veoma su trajne. Za nijansu bučnije na grubom asfaltu.
Od mene sve preporuke.

picture uploader
http://www.pirelli.com/tyre/ww/en/car/s ... t/overview
Oko 80 e u Coningu u dimenziji 205/55 R16. http://www.coningdoo.co.rs/putnicki-pro ... 6/Pirelli/
Vrhunska guma ,kako na suvom tako i na mokrom. Odlično se ponaša i na niskim temperaturama i veoma su trajne. Za nijansu bučnije na grubom asfaltu.
Od mene sve preporuke.

picture uploader
- montoya
- Poruka: 2144
- Član foruma od: sreda, 24. nov. 2010. u 13:13h
Evo 17ki za focuse povoljno, valjda je tacno ovo sto kaze za saru mada mi po slikama ne deluju tako dobre...
http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i- ... e/23590433
http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i- ... e/23590433
Ford mondeo mk4.5 2023-
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016
- harcone
- Poruka: 6
- Član foruma od: petak, 25. mar. 2011. u 16:04h
Doslo vreme za nove prednje gume za C-maxa...
Dosta toga pametnog je receno na prethodnim stranama, ali moram ipak da potrazim pomoc prijatelja!
Naime, ne mogu da se odlucim izmedju-:
1. Save IntenseHP - 6400din,
2. Nokian Line - 7500din
3. Fulda EcoControl - 7000din.
Na C-moxa idu 205 55 16, ali su mi vec na par mesta rekli da obratim paznju da je auto baska tezak napred, pa da izbegavam neke jeftinije marke (npr - skoro jednoglasno da Tigar nije guma za mene - sto i jeste, jer sam prosle zime 2 nove WIntere bacio, sve zbog bubaca, sto mi se nije desilo ove zime sa GY UG7+), posebno jer vozim 'dinamicnije', kako po autoputu, tako i krivinama...
Nezvanicno, svaki cigo svoga konja hvali, cuh da je Sava malo problematicna po kisi i da su joj strane osetljive na rupe i sl (mada na zeninom imamo Adapte i sve i svasta su prezivele), da su Fulde OK za prvih 10-15000km, a da posle nisu bas bezbedne jer se svode na slik saru i kanale, dok za Nokian da se brze trose, ali da su ostalo fenomenalne...
Inace, sada skidam Vredestein koje su fenomenalne bile dok nisam 1 probusio, potom cepovao ali se napravio bubac na samoj gazecoj povrsini (!!!), a od voznje se guma sama tu vise trosila dok sada nije bukvalno dosla do niti...

Dosta toga pametnog je receno na prethodnim stranama, ali moram ipak da potrazim pomoc prijatelja!
Naime, ne mogu da se odlucim izmedju-:
1. Save IntenseHP - 6400din,
2. Nokian Line - 7500din
3. Fulda EcoControl - 7000din.
Na C-moxa idu 205 55 16, ali su mi vec na par mesta rekli da obratim paznju da je auto baska tezak napred, pa da izbegavam neke jeftinije marke (npr - skoro jednoglasno da Tigar nije guma za mene - sto i jeste, jer sam prosle zime 2 nove WIntere bacio, sve zbog bubaca, sto mi se nije desilo ove zime sa GY UG7+), posebno jer vozim 'dinamicnije', kako po autoputu, tako i krivinama...
Nezvanicno, svaki cigo svoga konja hvali, cuh da je Sava malo problematicna po kisi i da su joj strane osetljive na rupe i sl (mada na zeninom imamo Adapte i sve i svasta su prezivele), da su Fulde OK za prvih 10-15000km, a da posle nisu bas bezbedne jer se svode na slik saru i kanale, dok za Nokian da se brze trose, ali da su ostalo fenomenalne...
Inace, sada skidam Vredestein koje su fenomenalne bile dok nisam 1 probusio, potom cepovao ali se napravio bubac na samoj gazecoj povrsini (!!!), a od voznje se guma sama tu vise trosila dok sada nije bukvalno dosla do niti...
Sve sto ti treba za malo osmeha u zivotu - Vitamin C-max i vijugavi brdski putevi