Gume
- dax92
-
- Poruka: 7633
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Re: Gume
2.2 ja duvam.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- dax92
-
- Poruka: 7633
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

A pretpostavljao sam da ce se neko ubaciti na tu temu!

Najvise sam naduvao 0.39.
Spoiler
Show
Da skratim broj postova, ubacice se drug predsednik i reci:"e, pi..o jedna" 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Zavisi ko šta juri, udobnost i duže trajanje svega na trapu ili upravljivost, ekonomičnost i veću brzinu vožnje.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
U covjece! Pa smiju li se gume toliko duvati!? Pa to je skoro pa tri bara! Ja sam par puta stavio na 2.5 ali u tom slucaju preko rupa odskace kao da nema oprugadule0911 piše:Ja duvam na 2.7-2.8 prednje na mondeu, zadnje po potrebi 2.3-2.8, malo je neudobniji ali mnogo se lepse ponasa. Fiesta je na 2.0 i cini mi se da joj je i to previse

"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Niskoprofilne gume koje nose natovaren auto težine skoro dve tone se moraju duvati na toliko, toliko piše i u knjižici u takvim uslovima.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
1450kg prazan. Kad si solo u autu 2.3 i 2.1 na na 20C. Za svakih 10C of toga korigujes za 0,1 u plus ili minus.911s [SK] piše:Niskoprofilne gume koje nose natovaren auto težine skoro dve tone se moraju duvati na toliko, toliko piše i u knjižici u takvim uslovima.
Sent from my LT30p using Tapatalk 2
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
A kad ga opteretiš sa još ~300kg (tri osobe i stvari)?
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- novi81
Neznam napamet. Piše u uputstvu. Ili na poklopcu rezervoara.911s [SK] piše:A kad ga opteretiš sa još ~300kg (tri osobe i stvari)?
Nisam ga imao nikad potrebu korigovati kad mi je pun auto.
- Jozza
- Poruka: 2101
- Član foruma od: sreda, 27. mar. 2013. u 23:55h
Prednje 2.3, zadnje 2.1 kad se vozim sam. Pun auto, natovaren do daske, i još na autoputu 2.5 i 2.7. Sve ispod toga mi je (natovaren) neupravljiv i lejujav.
@Milan: Ako neko (kao i ja) godišnje pređe 20.000km, a od toga 1700km (pre)natovaren, teško da ću na tom putu za more "po trošenju guma" provaliti koliko da doduvam. Moram da priznam da mi se auto najviše svideo sa 2.6 i 2.9, ali je to pretvrdo za naš autoput. Razlog za toliki pritisak pozadi je da sam u krivinama stalno , onako pretovaren,imao osećaj da zadnji kraj leluja, tj da se gume krive u bokovima.
@Milan: Ako neko (kao i ja) godišnje pređe 20.000km, a od toga 1700km (pre)natovaren, teško da ću na tom putu za more "po trošenju guma" provaliti koliko da doduvam. Moram da priznam da mi se auto najviše svideo sa 2.6 i 2.9, ali je to pretvrdo za naš autoput. Razlog za toliki pritisak pozadi je da sam u krivinama stalno , onako pretovaren,imao osećaj da zadnji kraj leluja, tj da se gume krive u bokovima.
Poznaćeš me i po mraku, po felnama i šestaku
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ma razumem, meni su 2.8/2.7 konstantno zima leto 16"/18" prazan pun..
a po potrosnji spoljnih ivica sam provalio da moram jace da ih duvam, odnosno jedva provalio jer sam prvo mislio da je do reglaze..zato kazem da je potrosnja spoljnih ivica/sredine (kad je trap centriran) najbolji pokazatelj da li vam je slab/jak pritisak u gumama..
a po potrosnji spoljnih ivica sam provalio da moram jace da ih duvam, odnosno jedva provalio jer sam prvo mislio da je do reglaze..zato kazem da je potrosnja spoljnih ivica/sredine (kad je trap centriran) najbolji pokazatelj da li vam je slab/jak pritisak u gumama..
- novi81
100% si u pravu. Ako ti dere vanjske rubove nije dovoljno naduvana guma. Ako skida sredinu onda je preduvana.milan_gt piše:ma razumem, meni su 2.8/2.7 konstantno zima leto 16"/18" prazan pun..
Kad je trap problem onda se dere samo jedna ivica a ne obe.
Ja opet ne volim da mi je guma preduvana. Pošto su nam putevi užas a ne vozim nesto agresivno. Tako da je duvam po onome kako piše u uputstvu. Zimi čak za 0,1 pa 0,2 manje.
Računam da je bolje da je guma za nijansu mekša da preuzme više amortizacije po silnim rupama zimi,nego da trpi ostatak trapa.
-
+1
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Za otvoren put naravno da ima smisla nešto viši pritisak. Za gradske džombe, rupetine, šine, šahtove i ostale kamenolome po putu je 2.0 plafon.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
-
Hajde da cujem savjet od vas:
Nesto ovih dana razgledam malo oglase za ljetne gume jer su moje dobro vec pojedene pa kontam da ih mijenjam. Sta mislite koja od slijedecih ljetnih guma je najbolja za Mondeo Mk3 TDCi 130 KS? Naravno za neku normalnu voznju...nista trke i jurcanje kroz krivine...
1. Michelin Primacy HP,
2. Goodyear Efficient Grip Performance
3. Continental ContiPremiumContact 5,
4. Nokian Line,
5. Dunlop Sport Blueresponse
6. Uniroyal RainSport
Nesto ovih dana razgledam malo oglase za ljetne gume jer su moje dobro vec pojedene pa kontam da ih mijenjam. Sta mislite koja od slijedecih ljetnih guma je najbolja za Mondeo Mk3 TDCi 130 KS? Naravno za neku normalnu voznju...nista trke i jurcanje kroz krivine...

1. Michelin Primacy HP,
2. Goodyear Efficient Grip Performance
3. Continental ContiPremiumContact 5,
4. Nokian Line,
5. Dunlop Sport Blueresponse
6. Uniroyal RainSport
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h