Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Gume

Opruge, amortizeri, ramena, diskovi, čeljusti, doboši...
milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Gume

Poruka od milan_gt » četvrtak, 18. okt. 2012. u 23:57h

pa na putu je bitno dal ima snega a u sirem centru bga je strasno redak..takodje je vrlo bitno dal vozis zimi uvece ili preko dana, hajde nek to prelomi..ako se vozis uvece onda zimske a preko dana onda letnje..:D

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » četvrtak, 18. okt. 2012. u 23:59h

Ima jedna odlična univerzalna guma koja čupa i na snegu i preko leta ali je skupa. Goodyear vector 4seasons. A ima i jedna solidna jeftinija Hankook optimo 4S. U dimenzijama do 15inča odlične i leti i zimi.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 19. okt. 2012. u 00:02h

znas li dimenziju guma duso?

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » petak, 19. okt. 2012. u 00:02h

zimske su mekse, pa se leti deformisu i brze "jedu" zato uzimaju dva seta, kad otopli odmah uskacu u letnje, a zimsku vecu saru cuvaju za sneg, kada padne ispod neke mere sara da nemoze da "cupa" iz snega, onda zimske obicno "dokusure" leti, nemora da znaci da zimske slabo drze leti na putu. A posto vozis po bgd, zbog ivicnjaka ne bi bilo lose da dodas i xl, ojacanje, i ako imas alu zastitni falc za alu felne, ali i to sve nije bitno toliko.
univerzalne je jako tesko napraviti i imaju slabe ocene i po snegu i po vrucini, ma koliko se proizvodjaci trudili........
@ Milan gt Duso???? :doh:
Poslednja izmena: darko darko, na dan petak, 19. okt. 2012. u 00:07h. Ukupno izmenjeno 1 put.

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 19. okt. 2012. u 00:04h

pa da..uvodimo nov recnik.. :D

znas kako zimske drze leti po bgu..ko letnje po snegu koga u bgu i nema :)

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » petak, 19. okt. 2012. u 00:07h

milan_gt piše:pa na putu je bitno dal ima snega a u sirem centru bga je strasno redak..takodje je vrlo bitno dal vozis zimi uvece ili preko dana, hajde nek to prelomi..ako se vozis uvece onda zimske a preko dana onda letnje..:D
Pa kad maksmimalna dnevna temperatura padne ispod 0, onda ti isti djavo da li se vozio danju ili noću.
Mislim da ser zimi slabo voziš po Beogradu ako kažeš da snega nema.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 19. okt. 2012. u 00:08h

preko dana se topi sto zbog sunca sto zbog soli sto zbog toga sto je zemlja uvek toplija od vazduha pa prenosi i na asfalt..uvece se drasticno srozava temperatura i bude leda..
Poslednja izmena: milan_gt, na dan petak, 19. okt. 2012. u 00:09h. Ukupno izmenjeno 1 put.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » petak, 19. okt. 2012. u 00:09h

Šta se topi ako je maksimalna dnevna temperatura -5?
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

zMajushka
Poruka: 39
Član foruma od: nedelja, 10. jun 2012. u 19:37h

Poruka od zMajushka » petak, 19. okt. 2012. u 00:09h

to je rekao zato što zvučim kao ona glupa plavuša mrgreen mada nije tako i tek počinjem da učim oko auta, ali eto o gumama pojma nemam. Čekajte pa tek sam naučila kako da proveravam ulje, ovo, ono... :D
"Dušo", pročitala sam par puta i zaboravila, pogledaću koliko sutra pa napisati :)
Da li ću danju ili noću pojma nemam, pretežno vozim danju...ali kao što vidim i kod toga ima "ali" :) nabrojasmo hiljadu ovoga i onoga i na kraju i dalje :ozid: :wtf:

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 19. okt. 2012. u 00:11h

to je temp vazduha..nema veze sa asfaltom..na pola metra pod zemljom su cevi od vode koje nikad ne lede..i na to dodaj malo soli i na -5 se topi..
Poslednja izmena: milan_gt, na dan petak, 19. okt. 2012. u 00:12h. Ukupno izmenjeno 1 put.

darko darko

Poruka od darko darko » petak, 19. okt. 2012. u 00:11h

a i sta da drzi po beogradu na 60 kmh, vazduh
ako auto nece da se vozi po snegu, onda sloobodno letnje, ja gledam po mojoj sestri, njoj treba 4x4 za ekserima zimi, ili mi ode kicma kad padne sneg lol
zakljucak je-najace je dva seta gume jedan zimski jedan letnji i udri, potrudi se da nadjes nesto povoljnije nove kada naleti preko neta, da nekupujes po prodavnicama po visljim cenama, sada uzmes zimske ms i to sa planinom i pahuljom za sneg, a uprolec kupis letnje, ove ostavis negde u magacinu da cekaju zimu i resila si gume sledecih 3 godine sigurno
Poslednja izmena: darko darko, na dan petak, 19. okt. 2012. u 00:15h. Ukupno izmenjeno 1 put.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » petak, 19. okt. 2012. u 00:12h

milan_gt piše:to je temp vazduha..nema veze sa asfaltom..na pola metra pod zemljom su cevi od vode koje nikad ne lede..
Nikad ne lede zato što je protok vode konstantan. Kada ne bi bilo protoka zaledile bi u roku od sat-dva.
Uostalom, zimske gume ne služe samo po snegu i zbog snega!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ford weist den Weg.

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 19. okt. 2012. u 00:15h

asfalt je crn, sunce ga greje, zemlja ga 'greje', so je na putu..na -5 ce da se topi sve u sesnes..a to za protok nema veze..
Poslednja izmena: milan_gt, na dan petak, 19. okt. 2012. u 00:16h. Ukupno izmenjeno 1 put.

zMajushka

Poruka od zMajushka » petak, 19. okt. 2012. u 00:16h

Dobro ljudi, nije bitno, pitaću nekog...nemojte se svadjati. Očigledno postoje potpuno suprotna mišljenja i svako ima svoj razlog..

darko darko

Poruka od darko darko » petak, 19. okt. 2012. u 00:18h

sve zavisi samo od finansija koliko izdvajas za gume, zimske gume su za zimu, letnje za leto, razlicite temperature i uslovi, to nije dzabe, jednom kada stignes nekoga od pozadi, zbog losih guma, steta moze da bude vise nego 2 seta guma
nesvadjaju se oni, to je normalno na forumu lol
Poslednja izmena: darko darko, na dan petak, 19. okt. 2012. u 00:21h. Ukupno izmenjeno 1 put.

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 19. okt. 2012. u 00:21h

koga ces da pitas? :)

a krsticu zbog cega su zimske gume tu neg zbog snega? :) zato sto je naravno gumarima super da svima koji imaju povoljnu klimu prodaju zimske gume..

darko darko

Poruka od darko darko » petak, 19. okt. 2012. u 00:22h

zbog prijanjanja na niskim temperaturama, bljuzgavici, i tvrdoci guma.......
zimi kada vozis letnje to kliza, nekoci, pa cak i zimus kada sam skidao kod vulkanizera, one letnje miselnike, tako su se stegle da smo ih jedva skinuli po onim mrazu, a zimske kad smo montirali druga prica

zMajushka

Poruka od zMajushka » petak, 19. okt. 2012. u 00:24h

Da imam para ne bih ovo ni pitala...problem i jeste prvenstveno finansijske prirode. Pa obzirom da ga ne vozim mnogo, razmišljala sam kako to mogu da uskladim. Očigledno da se ovde ne slažu mišljenja...i bez obzira što ste svi u pravu, gomila informacija meni ne znači mnogo, problem mi je da nadjem najoptimalnije rešenje - gde ne ugrožavam ni sebe ni druge, a u skladu s tim da ga malo vozim i nemam para i za letnje i za zimske. Nemam pojma koga ću da pitam, možda bata Dragomira... :D

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » petak, 19. okt. 2012. u 00:25h

milan_gt piše:asfalt je crn, sunce ga greje, zemlja ga 'greje', so je na putu..na -5 ce da se topi sve u sesnes..a to za protok nema veze..
Naravno da ima veze za protokom, osim kad su stručne forumske diskusije u pitanju.
I moj je krov crn, sunce ga greje, odozdo se greje, pa se opet ne topi sneg na njemu zimi. Ne bacaju so za džabe, niti si ti razvukao strujne kabolve po krovu i olucima za džabe.
Sama guma se ne ponaša isto na svim temperaturama, kao što se nijedan drugi materijal ne ponaša isto i na - 25 i na 0 i na +25. Pričali smo ovde o tome milijardu puta, pročitao si to i čuo milijardu puta, sastav zimskih i letnjih guma, prianjanje na podlogu mokru, suvu, hladnu, toplu, imaš vozačku toliko drugo, promenio si xy setova zimskih i letnjih guma i sad tvrdiš ta to nema veze i da je totalna glupost kupiti zimske gume osim ako ne voziš po pola metra snega???????????????????? Ja ne znam više šta da kažem na tvoje stručne troll komentare.
Ford weist den Weg.

darko darko

Poruka od darko darko » petak, 19. okt. 2012. u 00:25h

@zMajushka imao je gagi neke nove gume cini mi se jako povoljno ...
Poslednja izmena: darko darko, na dan petak, 19. okt. 2012. u 00:27h. Ukupno izmenjeno 1 put.

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 19. okt. 2012. u 00:26h

kako meni na zlatiboru letnje rade kako treba dok sneg ne pocne da se zadrzava na putu..a vi jos u bgu alo, pa tamo se motori cele godine voze alooo :D

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » petak, 19. okt. 2012. u 00:29h

Pa u tom istom Beogradu je smanjen broj saobraćajnih nezgoda zimi otkad je uvedeno pravilo zimskih guma. Živim na prometnoj raskrnici gde je jedna ulica uzbrdo, godinama sam gledao kako se tu dnevno po nekoliko puta klizaju, lupaju, ne mogu da izadju, ali u poslednje dve godine - jok, ma nijedan. Prošle zime sam svakog dana vozio ~30 km dnevno, bukvalno svakog dana, i po kijametu, po neočišćenim ulicama punim tog "nepostojećeg BG snega", sa vrhunskim letnjim gumama domaće proizvodnje, spuštao se niz Košutnjak gde idu samo X-drive i Quattro u dane najvećeg kijameta, ali sam svakodnevno išao istim rutama i znao svaku rupu napamet. Sad kada dnevno moram da predjem 100-150 km po celom gradu moram da kupim prave zimske gume.
Ford weist den Weg.

zMajushka

Poruka od zMajushka » petak, 19. okt. 2012. u 00:32h

@darko darko ...e, to je odgovor, super. Treba da idem kod Dragomira iz više razloga, ali nikako da se nakanim - prvo ne znam da li ću ga naći gore oko Avale, drugo radnim danima sam na poslu do 5 pa mogu jedino vikendom da ga odvezem...a čovek verovatno odmara. ali ukombinovaću nekako

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 19. okt. 2012. u 00:37h

krstic, ni jednom nisam pomenuo kombinaciju sneg na putu i letnjih guma, nemoj to da mesas i brkas, lepo i jasno pricam..kazi mi dal sa tim letnjim nisi dobro prolazio u zimskom periodu kad je suvo i mokro..?

a nadjoh da sam ja prosle godine tek 9. decembra montirao zimske napred, do tad su bile ultraletnje Toyo Proxes
Sub Dec 10, 2011 4:13 pm

juce stavio zimske i napred

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » petak, 19. okt. 2012. u 00:44h

Kad sam vozio bapski nikad nije bilo problema, a mogao sam da proklizam kad god sam hteo, kad je bilo -10 klizao sam se i na suvom samo ako nisam pazio.
Ford weist den Weg.

Odgovori

Povratak na „Trapovi, kočnice i gume“