Ma nema teorije. Uže gume bolje kopaju provereno. Konkretno na starom KA sa 155-cama i bez ABS-a, sam po snegu išao gde sam hteo i uzbrdo i nizbrdo i nije bilo teorije da se zaglaviš. Sa novim i sa 185-cama + ABS-om famozni, situacije je potpuno drugačija.milan_gt piše:bolja je sira guma po snegu ako auto ima abs i asr..
Gume
- Sharpshooter
- Poruka: 5111
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Re: Gume
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Ocel sad neko biti ljubazan da objasni jednu stvar, (jer svu pricaju razlicitu pricu). Kada je vreme za zimske gume? Citam sada neki tvrde da su zimske bolje samo kada konkretno ima snega,a u svakom drugom slucaju su navodno bolje letnje.
- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
Zimske gume su bolje od letnje kad već temperatura niža od 7-8 celzijusa,bio i jedan test ne sećam se već ko je radio dali ADAC ili neki drugi auto klub,ali i jeftinije zimske gume dobili znatno bolje ocene od letnje na mokrom asfaltu,a temperatura je bio 7-8c.
http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
- Reppa
- Poruka: 977
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
Kad je vreme hladno onda na mokrom asfaltu bolje su zimske od letnje,jer letnja ispod 7-8stepeni već krut,džabe i najsavremenija šara kad se klizi.
http://www.polovniautomobili.com/reppa
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
obaveza zimske opreme je samo ako ima snega onda moraju zimske na sva 4 tocka..
one da kazem sportske i mekse (pilot sport, potenze itd) uz tezak auto se brzo greju i po vrlo hladnom vremenu i onda odlicno drze..dok lagan auto uz obicne tvrde gume nije dobar za hladno..i to sve stoji dok je suvo napolju..cim je vlazno i hladno sportske letnje ne mogu da se zagreju i onda su zimske u prednosti..
one da kazem sportske i mekse (pilot sport, potenze itd) uz tezak auto se brzo greju i po vrlo hladnom vremenu i onda odlicno drze..dok lagan auto uz obicne tvrde gume nije dobar za hladno..i to sve stoji dok je suvo napolju..cim je vlazno i hladno sportske letnje ne mogu da se zagreju i onda su zimske u prednosti..
- dax92
-
- Poruka: 7631
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
E, to je ono sto je najgore! 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
ma bre ljudi, nema snega ove godine, cim sam se ja cekam spreman, od nekog preteranog snega nema nista, pazite sta sam vam rekao 

- zMajushka
- Poruka: 39
- Član foruma od: nedelja, 10. jun 2012. u 19:37h
Najavljuju goru zimu nego prošle godine
tako da, ako uspeš da otkopaš auto ispod snega i uđeš u njega, trebaće ti i gume i lanci 
Elem, ljudi, obzirom da sam žensko postaviću glupo pitanje, ali mislim da je ipak najpametnije da pitam vas ovde, pa će se naći neko kog ne mrzi da piše...
Trebalo je odavno da menjam gume, ali nisam, a evo sad je vreme i zakonski i svakako. Obzirom da ne vozim fordića mnogo ni leti ni zimi, naročito ga neću vozati po smetovima, a s druge strane nemam gde da držim "onaj drugi" komplet guma, postoje li još uvek one univerzalne varijante guma? i koliko se to "isplati" odnosno koliko je pametno voziti i leti i zimi sa tim gumama? obzirom da ga ne vozim mnogo...

Elem, ljudi, obzirom da sam žensko postaviću glupo pitanje, ali mislim da je ipak najpametnije da pitam vas ovde, pa će se naći neko kog ne mrzi da piše...

Trebalo je odavno da menjam gume, ali nisam, a evo sad je vreme i zakonski i svakako. Obzirom da ne vozim fordića mnogo ni leti ni zimi, naročito ga neću vozati po smetovima, a s druge strane nemam gde da držim "onaj drugi" komplet guma, postoje li još uvek one univerzalne varijante guma? i koliko se to "isplati" odnosno koliko je pametno voziti i leti i zimi sa tim gumama? obzirom da ga ne vozim mnogo...

- zMajushka
Pokušavam da skontam zakonski šta i kako...ove gume sad su za bacanje koliko sam shvatila da su mi rekli, pa zato razmišljam koje i kakve da kupim. Čitam forum, ali iskreno rečeno ja vas 70% ne razumem o čemu pričate
U principu neću ga voziti po smetovima, ali ću sigurno sedati u kola u periodu zime. Po gradu, u 99,9% slučajeva...onda je pametnije uzeti letnje nove? Ne bih da mi pandur nalepi kaznu, niti da nekog ugrozim..

- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
kupi zimske, i vozi i leti, kraj
najbitnije ti je kod gume, prvo orginalna fabricka dimenzija, da ne budu matore, ako uzimas polovne, jako zeznuto da ubodes dobre, bar za zimu treba imati malo bolje...
najbitnije ti je kod gume, prvo orginalna fabricka dimenzija, da ne budu matore, ako uzimas polovne, jako zeznuto da ubodes dobre, bar za zimu treba imati malo bolje...
- zMajushka
Šta je bolje od dva zla - voziti cele godine zimske ili cele godine letnje? Koliko mi se čini iz pročitanog, bolje su letnje...ali zato vas i pitam...da li termin "ima snega" znači ima ga po putu, tj nije očišćen, ili ima ga generalno....ili nema ga po putu ali počeo je da pada
...ili će pandur da me kazni svakako samo je pitanje da li sad zimus ili naleto
....kad već te univerzalne ne valjaju... 

- dax92
-
- Poruka: 7631
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Pametnije je da imas 2 seta guma.
Ako ti je problem skladistenje drugog seta guma, vulkanizeri nude opciju cuvanja guma, ali iskreno ne znam gde ih oni drze, i koliko naplacuju. Ako hoces, mozes ostaviti gume kod mene u garazi tokom zime/leta. Ima mesta za jos jedan set guma bez problema, i ne ramzisljas.
Ako ti je problem skladistenje drugog seta guma, vulkanizeri nude opciju cuvanja guma, ali iskreno ne znam gde ih oni drze, i koliko naplacuju. Ako hoces, mozes ostaviti gume kod mene u garazi tokom zime/leta. Ima mesta za jos jedan set guma bez problema, i ne ramzisljas.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()