Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kocenje fiesta

Opruge, amortizeri, ramena, diskovi, čeljusti, doboši...
Odgovori
paun1
Poruka: 502
Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h

Kocenje fiesta

Poruka od paun1 » petak, 7. jan. 2011. u 19:08h

Imam problem sa kocnicama,prvi put kad pritisnem kocnicu u toku voznje ona je skorz meka dole i moram da pritisnem papucicu jako da bi zakocilo,ako pusti i pritisnem jos jednom onda koci extra,znaci 2 put kad pritisnem koci dobro...Menjao sam kocioni zato sto mi je curelo ulje sa njega,stavio sam nov i pre neki dan mi se desilo to da je kocnica propala skorz,vratio sam stari kocioni(ali sam zamenio samo tu gumicu gore gde je curelo ulje i ne curi vise) ali sad lose koci na prvu... ??? thumbsuph

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Re: Kocenje fiesta

Poruka od 911s [SK] » petak, 7. jan. 2011. u 19:10h

Nisi ispustio vazduh iz sistema, tj nisi ozračio sistem.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

paun1

Poruka od paun1 » petak, 7. jan. 2011. u 19:13h

Ispustao sam vazduh... thumbsuph

van
VIP
Poruka: 9050
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » subota, 8. jan. 2011. u 01:43h

Jel si ispustao vazduh pa ti se ovo desava , ili si ispustio vazduh i ovo se vis ene desava ?
Tvoj problem je bio klasican primer vazduha u koconoj instalaciji , a da li ti je to jos problem , to ne mogu da zakljucim

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » subota, 8. jan. 2011. u 09:04h

Vrati novi kocioni cilindar,ako je stvarno nov i ispusti vazduh kako treba,nisi to dobro odradio.

paun1

Poruka od paun1 » subota, 8. jan. 2011. u 10:45h

Ma ljudi taj novi kocioni je los(kupio sam ga pre oko 7-8 meseci,i sa njim auto nece uospte da koci)zato sam vratio stari a samo sam stavio drugu gumicu gde je curelo ulje(on je bio dobar samo curelo ulje gore)...Na tom starom cilindru(sto sam vratio) Ispustao sam vazduh 2 puta na svim tockovima i kocnica je bila uvek losa kada kocim na prvu(meka mora da jace pritisnem da zakoci) pa tek drugi put koci kako treba.... Ulje samo sipao dot4.. thumbsuph

saki fiesta
Poruka: 32
Član foruma od: utorak, 23. nov. 2010. u 10:35h

Poruka od saki fiesta » nedelja, 9. jan. 2011. u 13:32h

Imao sam slican slucaj na fiesti Mk1,kupio nov kocioni u Zelezniku i nije valjao pa sam izmanjao gumice na starom i vratio ga i bilo je ok.Ako ti stari nije izlizan vrati njega bolji je sigurno od tog novog koga pravi ko zna ko,prodaju nam Ukrajinske,Italijanske,KIneske delove kao originalne-sve prevaranti.Dobro ispusti vazduh i prekontrolisi sistem da ti negde ne uvlaci vazduh i trebalo bi da bude ok.

Odgovori

Povratak na „Trapovi, kočnice i gume“