Naprostije i najjeftinije ti je da zamenis gume, pogotovu ako ces to ionako raditi, pre nego sto krenes u dalje intervencije.
Eliminises jedan moguci uzrok, pa ako nastavi... istrazujes dalje.
Brujanje u zadnjem točku!
- mbole
- Poruka: 14899
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Brujanje u zadnjem točku!
Djak pesak 

- Rih
- Poruka: 266
- Član foruma od: nedelja, 6. nov. 2011. u 10:35h
Re: Brujanje u zadnjem točku!
Epilog:Rih piše: ↑četvrtak, 7. mar. 2024. u 09:31hImam problem sa brujanjem iz zadnjeg dela auta (bar se tako čini).
Auto je Focus Mk2.5, karavan.
Nije baš da para uši, i da je ne znam koliko izražno, ali se čuje. Ujanje, brujanje, hučanje....ne znam kako da opišem. I to najviše na 60mk/h, već na 80 nije izraženo (ili prestaje).
Bio kod majstora, podizao ga na dizalicu, kaže da su svi ležajevi ok i da nije do njih.
Ostaje mogućnost guma (zimske, Falken, 205/55/16, druga sezona, odlična šara, na čeličnim felnama), a majstor kaže da može biti i da pločice kače disk (sve zamenjeno pre 20hilj km, Textar).
Za 20ak dana ću svakako stavljati letnje gume (na alu felnama), a nekako mi se najviše čini da je do ovih zimskih (sumnjam da su u pitanju pločice)....plus što Focus ima slabu izolaciju pozadi.
Šta je najverovatnije, kakva su iskustva? Mogu li gume da se ovako čuju?
Gume!
Stavljanjem letnjih guma, brujanje je nestalo. Jasno mi je da zimske gume prosto moraju malo da se čuju (zbog šare i sastava), ali da onoliko bruje....hm.