Borba sa trapom na fokusu mk1
-
- Poruka: 48
- Član foruma od: subota, 14. maj 2022. u 12:41h
Borba sa trapom na fokusu mk1
Pozdrav narode,situacija je sledeca
Vozim mk1 tdci karavana,poslije 15 godina voznje zadnji trap popusti,to jest popusti jedna spona,ona gornja savijena i auto postane totalno nepredvidivo za voziti,plese baca itd.Ja sam cudan lik i odlucim da uradim citavu reparaciju zadnjeg trapa.Sve je lemforder stavljeno,nesto caura,nesto cijelih dijelova,TRW amortizeri i neke bezveze gumice balans stange.Lezajevi nisu dirani jer su ok.Uglavnom,auto je na rasponu kao metak,u krivini lezi kao pegla i ja sretan zadovoljan.Ali ostaje jedan stari problem a to je neko lupkanje i zvonjava neka iz zadnjeg trapa koja se najbolje cuje na sitnim neravnimama.Posto sam prije mislio da je do trapa nisam nista dirao,ali izgleda da nije.Iduca misao ma mora nesto da zvoni unutra,u kabini.Raskopam sve tapacire tepihe siceve plastike u gepeku,izvadim rezervnu,svu mogucu opremu,bukvalno ga do lima rastavim ali ono zvuk jos glasniji.Procitah na forumu da ste imali problema sa vratima gepeka da ona zvone,zamotam izolir trakom onaj pipak sto hvata vrata,nije ni to.Nadjem nekih random metalnih dijelova ispod siceva i tapacira,nije ni to.Zvuk kao da dolazi tacno iz zadnjeg desnog tocka,ne lijevog.Auspuh ne dira nidje,lufta u trapu nema jer je sve bukvalno novo,gume dobre,auto nije trulo nimalo,svaki se saraf na mostu fino stegao i izvio
Evo snimak zvuka,ako neko ima nesto da preporuci,pucajte
Najbolje se cuje na oko 45 sekundi
Vozim mk1 tdci karavana,poslije 15 godina voznje zadnji trap popusti,to jest popusti jedna spona,ona gornja savijena i auto postane totalno nepredvidivo za voziti,plese baca itd.Ja sam cudan lik i odlucim da uradim citavu reparaciju zadnjeg trapa.Sve je lemforder stavljeno,nesto caura,nesto cijelih dijelova,TRW amortizeri i neke bezveze gumice balans stange.Lezajevi nisu dirani jer su ok.Uglavnom,auto je na rasponu kao metak,u krivini lezi kao pegla i ja sretan zadovoljan.Ali ostaje jedan stari problem a to je neko lupkanje i zvonjava neka iz zadnjeg trapa koja se najbolje cuje na sitnim neravnimama.Posto sam prije mislio da je do trapa nisam nista dirao,ali izgleda da nije.Iduca misao ma mora nesto da zvoni unutra,u kabini.Raskopam sve tapacire tepihe siceve plastike u gepeku,izvadim rezervnu,svu mogucu opremu,bukvalno ga do lima rastavim ali ono zvuk jos glasniji.Procitah na forumu da ste imali problema sa vratima gepeka da ona zvone,zamotam izolir trakom onaj pipak sto hvata vrata,nije ni to.Nadjem nekih random metalnih dijelova ispod siceva i tapacira,nije ni to.Zvuk kao da dolazi tacno iz zadnjeg desnog tocka,ne lijevog.Auspuh ne dira nidje,lufta u trapu nema jer je sve bukvalno novo,gume dobre,auto nije trulo nimalo,svaki se saraf na mostu fino stegao i izvio
Evo snimak zvuka,ako neko ima nesto da preporuci,pucajte
Najbolje se cuje na oko 45 sekundi
-
- Poruka: 1176
- Član foruma od: utorak, 25. okt. 2016. u 11:13h
Re: Borba sa trapom na fokusu mk1
Jesi menjao silen blokove?
-
Sve,4 u lafetama 8 u one dvije spone,dva na macu sto idu uzduz auta,amortizeri novi.Ako sam sta zaboravio i to je zamijenjeno
Kao sto napisah mislim da nije do toga,isti zvuk kao i sa losim amortima i silenima
Kao sto napisah mislim da nije do toga,isti zvuk kao i sa losim amortima i silenima
- mbole
- Poruka: 14916
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Njaboje sto mogu da smislim je da neko bukvano udje u gepek i slusa odakle tacno dolazi dok se vozi.
Bar je karavan za to zahvalan
Bar je karavan za to zahvalan
Djak pesak 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Proveri držače sajle ručne, da ti ne lupka sajla ručne.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Stefan148
-
- Poruka: 2433
- Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
- Kontakt:
A može se desiti i da je amortizer, iako nov, defektan.
Opruge pregledane? Hoće da pleše i zveči ako je opruga pukla npr.
Opruge pregledane? Hoće da pleše i zveči ako je opruga pukla npr.

-
Ne mogu da vjerujem ali najvjerovatnije da je nosac lupao,onako pod rukom ne zveci toliko ali kad sam ga skinuo i probao bez njega cini mi se da je zvuk skoro nestaoMarkedjani piše: ↑utorak, 25. jul 2023. u 17:31hProveri držače sajle ručne, da ti ne lupka sajla ručne.
Vjerujem da se nece nista cuti kad sastavim unutrasnjost
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Koi sam nostradamus!

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- dax92
-
- Poruka: 7597
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Samo sam cekao 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- mbole
- Poruka: 14916
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Samo ti tako.. postaces jednog dana i Penzos Nostradamus 

Djak pesak