Zadnji trap focusa
- Stefan148
-
- Poruka: 2427
- Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
- Kontakt:
- Stefan_93
- Poruka: 1512
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h
Re: Zadnji trap focusa
Da li je neko imao slican problem, i da li je moguce resiti nekako? Da li zadnji zaprljani klizaci mogu da proizvode ovakav zvuk?
Diskovi menjani sva 4 kad je kupljen auto 2019 godine, i plocice takodje, pretpostavljam da nisu neke kvalitetne nisam ih ja kupovao. Od tad do sad presao sam 45k km sa njima. Evo video kako se cuje ukratko:
Kad treba da se isparkiram i samim tim prilikom kocenja se cuje uglavnom, ovako dok vozim na pravac i dok kocim nemam problema i nigde ne vuce sa strane cak i na vecim brzinama kad pritisnem kocnicu.
Diskovi menjani sva 4 kad je kupljen auto 2019 godine, i plocice takodje, pretpostavljam da nisu neke kvalitetne nisam ih ja kupovao. Od tad do sad presao sam 45k km sa njima. Evo video kako se cuje ukratko:
Kad treba da se isparkiram i samim tim prilikom kocenja se cuje uglavnom, ovako dok vozim na pravac i dok kocim nemam problema i nigde ne vuce sa strane cak i na vecim brzinama kad pritisnem kocnicu.
- Nedeljkovic
- Poruka: 4760
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Je l na snimku pritiskas kocnicu ili sutiras gumu
Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
- Stefan_93
Udaranjem u gumu ili ljuljanjem čuje se svakako taj zvuk. Kad pritiskam kočnicu dok je auto ovako parkiran kao sad nema zvukova.
Uglavnom dolazi sa zadnje strane. Na trapu je dobar, ono što mi je viktor rekao iz prosport-a zamenio sam. Tu nema šta da šušne, ovo je negde iz kočionog dela...
Ovde je bolje prikazano, samo što se kod mene ne čuje toliko glasno za sad, ali je zvuk taj.
Uglavnom dolazi sa zadnje strane. Na trapu je dobar, ono što mi je viktor rekao iz prosport-a zamenio sam. Tu nema šta da šušne, ovo je negde iz kočionog dela...
Ovde je bolje prikazano, samo što se kod mene ne čuje toliko glasno za sad, ali je zvuk taj.
- Nedeljkovic
- Poruka: 4760
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Ako je u pitanju Cmax sa tvog avatara skini klesta i proveri oprugicu na plocici (samo jedna ima oprugicu, mislim unutrasnja) i proveri kakva je ona zica koja steze klesta
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
- Stefan_93
Jeste u pitanju je c max.
Hvala ti Nedeljkoviću, pokušaću kako si mi predložio, ako i to ne uspe ide kod mehaničara.
Probaću i sa čišćenjem klizača kad već otvaram.
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Hvala ti Nedeljkoviću, pokušaću kako si mi predložio, ako i to ne uspe ide kod mehaničara.
Probaću i sa čišćenjem klizača kad već otvaram.
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока