Odmah sam sumnjao na letvu, ali me nekoliko majstora i 'optičara' uvjeravalo da "od letve ne može vuči".
Prvo sam kod provjerenog majstora radio optiku prednjeg i stražnjeg kraja. Zadnji bio OK, na prednjem minimalna korekcija desnog kotača.
Napravio krug oko radionice i vratio mu se s istim simptomom. Tad smo zamijenili lijevi-desni kotač. (Godinu dana stare Dunlop Street Response) Opet isto. Pustim volan, za pet metara sam cijelim autom u suprotnoj traci. Kad bih zakočio na grbavom predm semaforom, volan bi se sam smota ulijevo za nekoliko stupnjeva.
Išao kod mehaničara, dizao auto na dizalicu - ništa. Sve OK. Nigdje lufta. Sve čvrsto. Zatim sam otišao na izvanredni tehnički pogledati amortizere ili da nešto nije zapelo u kočnicama.
Amortizeri super. Distribucija sile kočenja, za decimalu, gotovo 50:50. Ostatak ovjesa isto OK. Dvojica su gledala i ništa nisu našli.
Kupio zimske, stavio ih kod drugog i provjerenog majstora (početkom listopada) i odmah kod njih na optiku. Sve OK i auto više ne zavlači. Barem ne toliko radikalno. Mogu pustiti volan. Sad podjednako pobjegne lijevo i desno ovisno o tome koliko je cesta nagnuta. Nakon toga sam primijetio jedino da volan stoji par stupnjeva ulijevo.
Međutim, sad zavlači samo kad zakočim na grbavom ili pustim volan dok se polako vozim po granitnim kockicama.

Je li može to biti do poluosovine i lufta u njoj? Iskrivljena felga?
Pored toga, čujem u, petoj i šestoj brzini, jedan vrlo glasni "KLAK" kad se gas naglo otpusti ili doda. Npr. tapkanjem kočnice i prekidanjem tempomata. Laganim otpuštanjem i dodavanjem gasa, toga nema. Prvo sam mislio da se to čuje DMF ili da cijela getriba negdje ima luta, ali su mi naknadno sugerirali da je to vjerojatno luft u poluosovini.
Može li stvarno poluosovina biti uzrok zavlačenja auto i tog 'plivanja' po cesti? Ako da, kako se to događa?
Dodatak: Za slučaj da stvarno je poluosovina, našao sam i lijevu i desnu od ATP-a za 100 eura. Nagađam da to ije ništa bolje ili lošije od onog budžet poljskog Polcara?