Podesavanje pritiska zadnjih kocnica, pancirna kociona creva
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Podesavanje pritiska zadnjih kocnica, pancirna kociona c
Kao i mnoga druga vozila, samo ostaje problem gde to montirati na pristupačnom mestu. Ali je od toga bolje zadržati originalni Fijestin peti kočioni (tj ne kočioni nego regulacioni), koji radi na boljem principu.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
- Poruka: 1029
- Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h
ako se ubacuje motor vece snage ili se cipuje mora se malo raditi I na kocnicama
- van
- VIP
- Poruka: 9042
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Када фокусу не ради абс , прво блокирају предњи точкови .
Ако нешто треба да блокира боље предњи него задњи , слично као и са управљањем, кола се праве да пре попусте предњи точкови у кривини
Ако нешто треба да блокира боље предњи него задњи , слично као и са управљањем, кола се праве да пре попусте предњи точкови у кривини
- mbole
- Poruka: 14914
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Meni su na mondeu blokirali zadnji kad nije radio ABS (diskovi pozadi).
I to su blokirali cas posla, pri ne ekstra naglom kocenju. Otprilike mi je utisak da se ABS ne bi ukljucio da sam tako kocio a da je ispravan.
I to su blokirali cas posla, pri ne ekstra naglom kocenju. Otprilike mi je utisak da se ABS ne bi ukljucio da sam tako kocio a da je ispravan.
Djak pesak 

- FiestaBG87
-
- Poruka: 5871
- Član foruma od: nedelja, 13. okt. 2013. u 20:25h
Moj auto (aleko) napred ima po dva klipa na klestima ali razlicitih precnika, ispod glavnog kocionog ima razdelnik ili kako god se vec zove koji regulice pritisak da bi prednji klipovi izlazili ravnomerno i da bi zadnji radili kako treba, pozadi ima peti kocioni koje radio na polugu, razdelnik je crko, i ja vise zadnje kocnice nemam tj morao sam skroz da ih raskacim da bi imao prednje, npr ako blokiram manje klipove napred onda kocnica ima visinu i tvrdocu al onda napred slabije koci posto po jedan klip ne moze sam da odradi posao, da bi sve radilo kako treba, stavljam od volva klesta koja su isto dvoklipna al klipovi istog precnika, ako raskacim peti kocioni tj konektor kocenja zadnje kocnice kucaju samo tako, nasao sam resenje al kod nas tog dela nema novog a nesto me mrzi da idem po otpadima da trazim, umanjivac pritiska od skode felicije, Rusi to stave i ko bog
http://www.autodilycz.cz/zfw/is_167441_ ... 595320.jpg
http://www.autodilycz.cz/zfw/is_167441_ ... 595320.jpg
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Interesantno. Jedino sto mi se ne svidja jeste sto verovatno ima fiksnu redukciju sto moze da bude taman a moze sa ovim i dalje da blokira zadnji tocak.
Hvala na predlogu, bas cu videti koliko kosta od preko da se poruci.
Hvala na predlogu, bas cu videti koliko kosta od preko da se poruci.
Fiesta!!
- FiestaBG87
-
Rusi stavljaju na aleka pozadi diskove fi245 a prednji su mislim 255 ili 265, sa ovim reducirom kazu da kocnica radi super, ima i jedan klim gde lik proba na sljunkovitoj podlozi, prednji po malo hvataju a zadnji taman koliko treba, zvao sam auto Cacak i nisu imali nit su znali sta je, zvacu ih ovih dana opet da im kazem seriski broj sto sam nasao pa da vidim jel mogu da ga iskopaju, ja cu uzeti dva razlicita komada, razlika je to sto je jedan isao za limuzinu a drugi za karavan, meni ce pozadi ostati disk 245 a napred ce ici 280
- dule0911
-
Napisi serijski broj da imam i ja, takodje ako ti odgovore javi da znam da li je dostupno. Meni ovaj za karavan vrv nece odgovarati jer manje smanjuje silu, bar predpostavljam da je tako.
Fiesta!!
- mbole
- Poruka: 14914
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ma ugradi ABS i resi problem 

Djak pesak 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Ne, nije to uopšte za to i nije to nikakav regulator pritiska, već služi da zatvori prolaz ulja ka onoj cevi kroz koju odlazi mnogo više nego u drugu (odnosno zatvara prolaz tamo gde je procurelo, ako pukne crevo ili cev). Imaju to i neki Fordovi i to se zove diferencijalni balanser.FiestaBG87 piše:... ispod glavnog kocionog ima razdelnik ili kako god se vec zove koji regulice pritisak da bi prednji klipovi izlazili ravnomerno i da bi zadnji radili kako treba
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- FiestaBG87
-
i za to sluzi al i za ragulaciju, cim sam njega izbacio kocnice vise ne funkcionisu, na njega je zakacena i lampica od rucne, ujedno sluzi za rucnu a i signalna ako dodje do pucanja, imas i opis koliko smanjuje pritisak, ako izbunarin nesto ovih dana javljaj posto meni to sad treba.

postoji i ova varijanta al za nju nisam zvao nase prodavnice
https://detali.zp.ua/catalog/56000-regu ... zov_lanos/
postoji i ova varijanta al za nju nisam zvao nase prodavnice
https://detali.zp.ua/catalog/56000-regu ... zov_lanos/
- dule0911
-
Danas sam zvao redom servise raspitivao se za cevi i creva itd... I jedan sto to radi iz sopota mi rece da je Opel Kadet a.k.a. suza imao reduktore za zadnje kocnice, ako sam ga dobro razumeo srafe se u glavni kocioni cilindar... Pa mozda i to istraziti sta tacno radi i koliko redukuje pritisak.
Fiesta!!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Vidjao sam to, ima moj komšija Boris neku Suzu ako ti to zatreba.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- FiestaBG87
-
ima taj reduktor ili kako god i punto 1