Pitanje br1
Vec izvjesno vrijeme cujem neko brujanje u zadnjim tockovima, najvise se manifestuje u rasponu brzine od 60-80km/h, u poslednje vrijeme se osjeti malo vise i na brzini preko 100km/h. Bio sam kod majstora, ne iskljucuje mogucnost da je lezaj, ali mi kaze i da gume mogu da se cuju, pa me sad zanima da li je neko od vas imao slicna iskustva i da li moze da mi pomogne.
Pitanje br2
Imam problem sa zanošenjem zadnjeg trapa. U aprilu sam zamijenio zimske gume i stavio nove ljetnje honkook na prednjim tockovima, pozadi su ostale m+s i tada su mi u servise rekli da bi bilo dobro da odradim optiku trapa, jer su gume malo vise pojedene sa unutrasnje strane. Sve sam to odradio i od tadam su poceli problemi sa zanosenjem pri vecim brzinama prilikom prelaska preko neravnina imam osjecaj kao da ce auto da mi pobjegne sa tockova. Otisao sam kod majstora da vidim u cemu je problem i on mi je rekao da mu se cini da su prednji tockovi unutra i da vjerovatno nije dobro odradjena optika i da je do toga i preporucio mi da odom kod drugog majstora da odradim optiku, i pritom konstatovao da su mi zadnji amortizeri ok. Otisao sam kod drugog majstora za optiku koji je to odradio i rekao mi da je bilo nekih korekcija i da je malo rasirio prednje tockove i da u sustini nije nistra strasno. Sve sam poslusao i odradio sto su rekli ali problemi i dalje postoje, i sad me zanima da li neko od vas moze da mi pomogne da li je imao slicne probleme i kako ih je rijesio. Da li je problem u optici ili su amortizeri ili ima veze sa lezajem koji se cuje ili je nesto sasvim cetvrto.
I jos me zanima da li neko ima da mi preporuci dobrog majstora za forda u NS?

Bio bih zahvalan ako bi neko mogao da mi pomogne i da neko pojasnjenje.
pozdrav