Škripa kočnica
- Kennym
- Poruka: 845
- Član foruma od: sreda, 4. sep. 2013. u 14:01h
Škripa kočnica
Pre par dana počelo da mi se čuje škripanje tj cviljenje u zadnjem desnom točku kada puštam kočnicu prilikom kočenja a i kad je stiskam onako bez paljenja auta tj u mirovaju. A isto se čuje i kad podižem i spuštam ručnu. Nisu diskovi pozadi nego običan doboš. Šta može da bude u pitanju? 

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: Škripa kočnica
Otvaranje doboša ti ne gine pre ili kasnije, pa otvori i pogledaj šta struže jedno o drugo. To je Focus, beše?
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Kennym
Jeste Fokus. Ok, videću da li to mogu sam da utvrdim a ako ne onda ne gine majstor.
- Kennym
Promenio sam zadnje paknove ali mi ponekad opet zaškripe kočnice kad kočim lagano. Da li paknovi treba da nalegnu da bi škripa prestala ili je nešto drugo u pitanju? Da nisu trebali doboši da se izvuku i poravnaju na strugu malo?
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Oce to tako, kad su malo tvrdje pakne. Ne sekiraj se puno, to je estetika.
- skoricnik
- Poruka: 327
- Član foruma od: petak, 13. jul 2012. u 19:29h
I kod mene se to desava na Focusu. Ne brigaj.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ford Focus MK1 TDDi, 90ks, estate (2012. - )
Ford Focus MK1 1.6 16V, 101ks, hatchback (2012. - 2013.)
Ford Mondeo MK3 TDDi, 115ks, hatchback (2013. - )
BMW 320D E46, 150ks, sedan (2015. - )
Ford Focus MK1 1.6 16V, 101ks, hatchback (2012. - 2013.)
Ford Mondeo MK3 TDDi, 115ks, hatchback (2013. - )
BMW 320D E46, 150ks, sedan (2015. - )
- Kennym
Dobro je, sad mi je lakše 

- Kennym
Pored povremene skripe na koju vec navikao primetio sam da pri sporom kocenju struze naka kocnica. Jel to neki znal za menjanje ili proveru paknova ili diskova? Ili i na to treba da se naviknem :-D
-
- Poruka: 46
- Član foruma od: ponedeljak, 2. maj 2011. u 23:16h
Škripi i kod mene i to poslije pranja auta ili kada je mokra cesta. Pretpostavljam da je do materijala. Vjerovatno fuš roba pa se ne podnose pakne i doboši
-
- Poruka: 878
- Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h
Nije isto kad struze i kad skripi. Ako skripi/cvili to hoce zbog tvrdog materijala od koga je izradjena plocica, a nekad i od vode. Ako struze to moze biti znak da se plocica pojela i da sada metal struze o disk koji tom prilikom moze da upropasti.
- Kennym
Prosle god sam stavio nove paknove pozadi. Sigurno su neki šnj kvalitet čim su odmah počele da škripe jer ih nisam birao ja nego majstor. Mislim da se od njih i čuje struganje sad ali mi nelogično da su se pojeli paknovi za manje od god dana.... :-/
- nikola_focus
- Poruka: 1484
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Meni se na prethodnom autu desilo da je procurio cilindar kocnice na zadnjem tocku. Svo ulje je naravno ostajalo u dobosu, i culo se bas kao struganje, vrlo neprijatan zvuk. A ti nisi ni napisao koji tocak se cuje da struze
Kod mene se desava na primer da se prilikom kocenja onako na kratko cuje zvuk nalik struganju kad tek pokrenem auto posle duzeg stajanja, kasnije se malo kocnice zagreju i to nestaje, tiho koci.

Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- combe83
- Poruka: 157
- Član foruma od: četvrtak, 4. sep. 2014. u 16:46h
Ja sam stavio pre 10tak dana nove paknove, čuje se skripanje pri malog brzini kad kočim, kažu dok ne nalegne, uzeo sam Yurid-ove, ako ti se čuje a stari su paknovi i sajla ,hoće da blokira točak zbog dotrajale sajle, bar je meni tako bilo, grejao mi se desni doboš posle 30tak km.,stavio sam novu sajlu ručne i nove paknove.
- Kennym
Onda bi pao nivo kočionog ulja u posudi a meni je sve na nivou :-) Cini mi se da je zadnji desni, on mi se čuo još na početku da škripi. Moguće je da i meni prestane kad se zagreje jer ne čujem uvek da struže, baš ću da obratim pažnju malo danas na to.
- nikola_focus
- Poruka: 1484
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Manje-vise kolicina ulja jer su to male kolicine pod vecim pritiskom, vise je primetno struganje koje ne moze da prestane nikako dok se to ne ocisti (uostalom ako se duze vreme to desava, morao bi nivo da padne). A koliko sam razumeo kod tebe problem nije stalno pristutan, tako da verovatno ovo nije u pitanju.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia