Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Tezak volan

Opruge, amortizeri, ramena, diskovi, čeljusti, doboši...
Odgovori
Joe
Poruka: 30
Član foruma od: četvrtak, 13. maj 2010. u 15:04h

Tezak volan

Poruka od Joe » nedelja, 21. sep. 2014. u 16:46h

U pitanju je Sierra,2.0 dohc '92. godiste sa servom.

Kada sam uzeo auto aprila volan je bio mek,motao se maltene jednim prstom,ali je vremenom postajao tezi i tezi. Sad vec treba da se ulozi posten trud da bi se oktenuo,mada i dalje moze da se vozi,nije kao ugasen motor.

Trap je dobar,silen blokovi,ramena,spone,letva nema lufta,niti curi,ulje u posudi ne mrda od kako je auto kod mene,mada je dosta tamne boje.
Sumnjao sam na solje amortizera jer jedino to mi nije bilo pristupacno za pregled,a i trese auto kad se koci,pa mislio da je do njih.
Danas podigao auto,otkacio obe spone,zakrenem rukom amortizer,okrece se relativno lako,ne bas sam od sebe,ali nema nekog zapinjanja.
Okrenem volan sa tako otkacenim sponama i ugasenim motorom,i ide tesko sto je i ocekivati za servo kad ne radi motor. Upalim motor,primeti se neka razlika,ali ne vrlika,i dalje treba solidno da se zapne.
Ne cuju se neki cudni zvuci,osim onog zujanja pumpe kad se volan otera u krajnji polozaj. Ulje u posudi bucka pomalo,mada se cini da je ranije buckalo mnogo jace.
PK kais je nov,stavljen pre neki dan,da eleminisemo njega odmah :)

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Re: Tezak volan

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 21. sep. 2014. u 20:46h

Da li se lakše mota kada dodaš gas?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Joe

Poruka od Joe » nedelja, 21. sep. 2014. u 20:50h

Nisam primetio neku razliku.

Isao malopre do prodavnice kolima,pa primetio

Isto se ponasa servo bez obzira na gas.
Cuje se zujanje kad motam u mestu i sa motorm na leru. Ne onako jakokao kad se smota do kraja,ali zuji.

nikola_focus
Poruka: 1484
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » ponedeljak, 22. sep. 2014. u 11:31h

Probaj sa zamenom ulja, kad je vec sve ostalo u redu, mozda je do njega, a i sam kazes da je dosta crno. To ti je i jeftinije nego da na slepo menjas servo pumpu :)
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

Joe

Poruka od Joe » ponedeljak, 22. sep. 2014. u 12:44h

Planirao sam,nego me buni sto letva i sa otkacenim sponama ide tesko. Trebalo bi i bez servo pumpe da se okrece relativno lako tad.
Palo mi na pamet da nije slucajno ostala bez ulja tj nepodmazana,mislim na ovaj deo u kome nema servo ulja....

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 22. sep. 2014. u 18:30h

Pa taman i vodu da sipaš radiće servo.. dok ne zariba, za taj sklop kvalitet ulja ne igra ulogu.
Vreme ti je za remont same letve, nema tu nauke. Ili kupovina proverene ispravne polovne, jeftinije je.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Joe

Poruka od Joe » ponedeljak, 22. sep. 2014. u 18:40h

I meni se cini tako. Ali mi je cudno sto nema lufta uopste. Mada,da ga ima verovatno bi se lakse okretala :D

Odgovori

Povratak na „Trapovi, kočnice i gume“