Problem sa ležajem
-
- Poruka: 12
- Član foruma od: utorak, 29. jan. 2013. u 09:15h
Problem sa ležajem
Pozzz
Imam problem sa zadnjim lijevim ležajem..već treći put mi se čuje u roku godine dana s tim da je ovaj zadnji izdržao svega par mjeseci!!! Šta bi mogao biti problem??
Imam problem sa zadnjim lijevim ležajem..već treći put mi se čuje u roku godine dana s tim da je ovaj zadnji izdržao svega par mjeseci!!! Šta bi mogao biti problem??
Boris
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: Problem sa ležajem
Za pocetak, koje si lezajeve stavljao kao zamenske? U kakvom stanju ti je guma/felna na tom cosku?
Fiesta!!
-
Stvarno ne znam koje su marke lezajevi pošto je majstor kupovao...mislim da su guma i felga u dobrom stanju..majstor mi je savjetovao da kupim na otpadu glavčinu i ležaj u kompletu pa da promjenimo..
Boris
- Zelj@
- Poruka: 528
- Član foruma od: nedelja, 19. jun 2011. u 20:56h
Koji auto??
Pa barem ti možeš nać polovnih i to dobrih, tamo u Grudama da biraš.
Ako ti je majstor kupovao.....ko zna šta je i po kojoj cijeni našao,bolje da si sam pošao u neki valjani shop i kupio,pa ako treba i malo više platiš.
Ja sam mijenjao oba zadnja,jedan novi i jedan polovni,rade za sad odlično,evo godina.
Pa barem ti možeš nać polovnih i to dobrih, tamo u Grudama da biraš.
Ako ti je majstor kupovao.....ko zna šta je i po kojoj cijeni našao,bolje da si sam pošao u neki valjani shop i kupio,pa ako treba i malo više platiš.
Ja sam mijenjao oba zadnja,jedan novi i jedan polovni,rade za sad odlično,evo godina.
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Да мајстор нија мењао само лежај , без кошуљице ? Ако се кошиљица оштети , онда нов лежај пропадне брзо јер се врти по дефектној површини .
Ово је само нагађање
Ово је само нагађање
-
Mislim da nije do majstora..samo kod nas i nema neki izbor lezajeva mislim da mozes kupiti neki kvalitetniji!! Kupit cu na otpadu cijelu glavčinu pa promjenuti pa cemo viditi kako ce se ponasati!!
Boris
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Nadji SKF ili FAG lezaj I zameni
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
-
- Poruka: 378
- Član foruma od: četvrtak, 17. nov. 2011. u 21:02h
Ako je u pitanju nov, prilično jeftiniji od onog što ide na Mondeo Mk3...
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Pa SKF lezaj za Mondeo mk3 je tu oko 40e-45e (znam jer sam pre par dana jedan prednji menjao), jedino ako je Fag skuplji pa zato..
Fiesta!!
-
- Poruka: 378
- Član foruma od: četvrtak, 17. nov. 2011. u 21:02h
Mislim na zadnji ležaj, koji je i problematičan kod "bird"-a. Da li je i kod tog Fokusa taj ležaj sa "nabom" ("glavčinom"), ne znam. Kod nas je za Mondeo Mk3, zadnji SKF-ov, blizu 200 KM po komadu.
Prednji, ista robna marka, prilično jeftiniji (ako se dobro sjećam jeftiniji i 3-4 puta).
Ova zajednica, a i drugi, SKF smatraju reperom na tom polju zamjenskih dijelova, pišem i FAG...
Prednji, ista robna marka, prilično jeftiniji (ako se dobro sjećam jeftiniji i 3-4 puta).
Ova zajednica, a i drugi, SKF smatraju reperom na tom polju zamjenskih dijelova, pišem i FAG...
-
- Zelj@
- Poruka: 528
- Član foruma od: nedelja, 19. jun 2011. u 20:56h
Ja sam platio za mk3 zadnji ležaj 70 Era,i to je bio neki jeftiniji,a bilo i skupljih oko 100 e,eno radi bem li ga.....a oba stara su mi pošla u roku od 2 mjeseca
Izgleda da su bili fabrički,rok istekao jbg
Izgleda da su bili fabrički,rok istekao jbg