Pre nesto vise od mesec, dva dana zamenjene su opruge na zadnjem trapu, a amortizeri su ostali isti. Mozda i pre toga, pojavilo se kao neko kloparanje na zadnjem trapu , koje se kasnije pretvorilo i u jako udaranje.
Pomislio sam da su u pitanju amortizeri, dok su mi majstori rekli da su solje, a da su amortizeri u dobrom stanju, tacnije u solidnom te da ih nije potrebno menjati. *solje zamenjene / 2000din. Tad sam odustao od zamene amortizera, ali udaranje i lupanje nije odustalo od zadnjeg trapa.

Kad sam u razgovoru sa kolegama i drugima dosao do zakljucka da su najverovatnije silen blokovi u pitanju, recena mi je cena za optimalove od 1900 din/komad, plus 20 evra za ruke. Naravno, ``uz zamenu silen blokova morate menjati i solje amortizera koje su isto lose``. Tako da se spisak povecao za jos 2 x 1000 din za optimalove solje amortizera. Nekih oko 8000 din za solje amortizera i silen blokove.
Medjuuuutim, kad sam to ocu rekao on se naljutio sto su oni prevideli lose silen blokove i nisu zamenili odmah i jedno i drugo, vec sam prosli put dzabe menjao solje koje su sad opet dotrajale zbog loseg trapa *amortizera i / ili silen blokova.
REZIME>
Sutra mislim otici u drugi servis da se utvrdi da li su silen blokovi stvarno problem i zatim zameniti amortizere (oko 4700 din / komad), optimal solje amortizera (2000din) i silen blokove ( 1900 din / komad).
Dilema mi je i da li su boli sileni marke Birth ili Optimal. Birth je oko 1500 din / komad.
Svaki savet dobro dosao