lupkanje u prednjem levom točku
- rajko rajko
- Poruka: 365
- Član foruma od: ponedeljak, 22. okt. 2012. u 23:35h
lupkanje u prednjem levom točku
Pozdrav svima. Mislim da sam se predstavio vec, ali ako nisam ispoštovao proceduru u nečemu, unapred se izvinjavam. Imam Mondeo 1.8 td, mk1, '96. godiste. Čitajući forum, video sam da je čest problem na Fordovima, krivi diskovi, pa ni mene to nije zaobislo. Medjutim, imam jos jedan problem. Posle svakog kočenja, uglavnom pri gradskoj vožnji, kad pustim kočnicu, u prednjem levom točku se čuje kao "tup". Deluje mi kao da ta kljesta kasnije pustaju disk. Ima li neko sličnih iskustava? Pozdrav! 

- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Re: lupkanje u prednjem levom točku
rajko rajko
, e pa neka neko sedne u auto a ti pogledaj u diskove sta se cuje, da ne nagadjamo, nikad nisam cuo za tako nesto
sa diskovima sam ja presao nemogu da se setim, al preko 100 000 sigurno, pazi koje plocice stavljas, ja sam originalne spalio sa losim plocicama za 10 tak hiljada , iskrivio ispucali itd, original je original, nema price, vredi i jeftinije je od kopije, duze traje...........

sa diskovima sam ja presao nemogu da se setim, al preko 100 000 sigurno, pazi koje plocice stavljas, ja sam originalne spalio sa losim plocicama za 10 tak hiljada , iskrivio ispucali itd, original je original, nema price, vredi i jeftinije je od kopije, duze traje...........
- rajko rajko
Ja sam ga kupio pre nepuna dva meseca, od čoveka koji ga je održavao maksimalno. Celi trapovi su prebačeni sa Mondea 2.5 ccm, V6. Plocice su mu nove, i napred i nazad. Ne znam kako bi to moglo da se proba, jer se to čuje samo kad je vozilo u pokretu, a nakon puštanja kočnice. U svakom slucaju, hvala.
- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
cekaj javice se jos neko, polako, nisam ja jedini, ja sam samo vozio takav ljubicasti, ako nije i ovaj, (mislim nedaj boze da je taj, ja sam presao 640 000 snjim
kako pali kad je vruc dugacko vergla ??,DODATO- nije taj, moj je bio 98 znaci opusteno )
sto se tice trapa, nepase od benzinca(moze da se ubudzi al nije to pametno, nisu dzabe izinjeri potrosili brdo para da naprave previ trap), i nevalja od benzinca, ima razlicite opruge, pa je moguce da lupi opruga jer je na benzincu uza gde lanleze na gore vec amorizer
cuje se diiing, kao opruga 

sto se tice trapa, nepase od benzinca(moze da se ubudzi al nije to pametno, nisu dzabe izinjeri potrosili brdo para da naprave previ trap), i nevalja od benzinca, ima razlicite opruge, pa je moguce da lupi opruga jer je na benzincu uza gde lanleze na gore vec amorizer

- rajko rajko
Da ozivimo malo temu. U subotu sam se vratio sa malo duzeg puta. Naime, moj ljubimac me je bez problema odvezao do Ciriha I nazad. Mene, I jos cetvoricu, I prepun gepek. Sve je proslo bez problema. Jedino sto sam primetio da prilikom ubrzavanja preko 80 km/h, ceo auto pocinje da se trese kao lud! Volan miruje, ali sve ostalo ubija koliko trese. Kad dostignem zeljenu brzinu, tj.kad prekinem ubrzavanje, ok je. Sta moze biti problem? Neposredno pred put je zamenjen lezaj u prednjem levom tocku. Na moje pitanje da li je potrebno raditi reglazu nakon tog zahvata, majstor mi je odgovorio da nema potrebe! Da li moze u tome biti problem? Pre zamene lezaja vozio sam sa zimskim gumama, I nije bilo tresenja. U Cirihu sam cak probao I sa drugim gumama I drugim tockovima, ali se nista nije menjalo! Molio bih za pomoc prijatelja! Hvala.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Nešto vezano za poluosovinu, verovatno zglob do menjača, krst ili sl.

- rajko rajko
Svaka cast! Cim sam procitao tvoj post, setio sam se nesto. Kad mi je majstor menjao lezaj, I nakon sto je odvio onaj centralni sraf, I gurnuo poluosovinu unutra, ona je odmah ispala I sa druge strane. Bukvalno je pala cela na beton, sa sve ona tri lagera na vrhu. Majstor je nesto promrmljao, ali je posle vratio nazad sve kako je I bilo. Dakle, sad sam vec siguran da bi u tome mogao biti problem. Samo, sta tu moze da ne valja? Zar ne bi trebalo nesto da drzi tu poluosovinu sa strane menjaca? Secam se da mi je na Golfu tu bio neki zeger osigurac, cini mi se.
- rajko rajko
Ево, напокон сам решио и овај проблем. На сугестију продавца аутоделова да то нису симптоми који указују на луфт у крсту, ја сам растурим и откачим све што је требало да бих дошао до полуосовине, и у манжетни нађем један од она три лагера што стоје на крсту!!! Спакујем све назад, дотегнем, и возим! Очигледно да је тај лагерчић спао са крста приликом горепоменутог захваза мајстора, и ту се "возио" до Цириха и назад!