Continental gume
- Mite
- Poruka: 42
- Član foruma od: petak, 24. feb. 2012. u 15:15h
Re: Continental gume
јао.....10.000 то вам је 100 Еура тако? па ја купујем за 85 еура Континентал 205/55/16 или Пирели п7.
Иначе Континентал ск5 је врх...... до сада је била Пирели п7 али одкад је изашла нова Континенталова гума је дошла на врху
Иначе Континентал ск5 је врх...... до сада је била Пирели п7 али одкад је изашла нова Континенталова гума је дошла на врху
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Ovde nije u pitanju Sport contact 5 (sk5), već Premium contact 5
Svejedno, guma je odlična...

Svejedno, guma je odlična...

- dule0911
-
- Poruka: 13656
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Samo bih prokomentarisao to sto je drugar primetio za Fuldu i Kleber. Jeste, kleber je meksi. Kroz istu rupu su mi prosli Kleber Hydraxer HP2 i Pirelli P Zero Rosso. Kleber je dobio balon, Pirelli nije. Pritom je Kleber imao zastitni falc a Pirelli ne. Pirelli je doduse bio na zadnjoj osovini gde je manje opterecenje bilo, mada je guma vec bila kriva (neravnomerno pojedena) i opterecenje je bilo neko srednje - nije bio prazan auto.
Dalje, ponasanje na kisi. Poznato je da je Kleber jedna od najboljih guma po kisi. Bar ja nisam vozio u skorije vreme nesto sto tako dobro cisti vodu
Ali zato na suvom nije bas toliko direktna i nema toliko dobar grip. To je naravno daleeeeko od nebezbednog - ali su npr Michelin Primacy HP direktnije i bolje drze na suvom.
Dalje, ponasanje na kisi. Poznato je da je Kleber jedna od najboljih guma po kisi. Bar ja nisam vozio u skorije vreme nesto sto tako dobro cisti vodu

Fiesta!!
- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
nikada pozadi ne dobija isti udarac kao napred, meni je i felnu i gumu udario u istu rupu, napred unistena i felna i guma, pozadi ama bas nista....
bf je odlicna guma, a kontintal po meni sam vrh
bf je odlicna guma, a kontintal po meni sam vrh
- shizenjeludenje
- Poruka: 18
- Član foruma od: subota, 31. dec. 2011. u 00:28h
Brandovi koji se izdvajaju najvišim kvalitetom (premium brandovi) su: Michelin, Bridgestone, Goodyear, Pirelli, Continental i Dunlop.
Gume srednjeg nivoa kvaliteta čine najširu grupu. Svaki premium brand ima u vlasništvu brand srednjeg kvaliteta: Michelin – BF Goodrich, Bridgestone – Firestone
Good Year – Fulda itd.
Vodeći proizvođači imaju u svom vlasništvu i brandove iz segmenta nižeg kvaliteta: Good Year – Debica, Bridgestone – Dayton itd.

tuga, seta, bol i ribizle
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Šta je pisac hteo da kaže?
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- m1kac
- Poruka: 178
- Član foruma od: subota, 19. mar. 2011. u 20:41h
Michelin je izvikan, mnogo buke ni oko cega. Meni su posle 30 000 km normalne voznje, isklucivo po asfaltu, izlgedale kao gume na volovskim kolima. Uostalom, kada su francuzi bilo sta bolje napravili od nemaca. 

- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
kone to je uredu km..da si imao pilot sport bile bi ti 20.000km, nije to mali lagan gradski auto od 1.2L kome se potrosnja guma meri u godinama..
- mbole
- Poruka: 14925
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Hmmm, pa recimo napravili su Francuskinjem1kac piše: Uostalom, kada su francuzi bilo sta bolje napravili od nemaca.

A i prvi svetski rat su dobili Francuski, a ne Nemacki topovi (kao sto su i drugi dobili spagin, TT i T-34 a ne smajser, valter i tigar)..,
Malo mnogo mi muka od "ma to nemac kad napravi"... pa oftopicarim, ne zamerite
Djak pesak 

-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Slazem se s Milanom. Mondeo topi gume. Ja isto nisam neki brz i nervozan vozac ali primjetio sam da se prednje gume na njemu trose brze nego na svim ostalim automobilima koje sam imao. Nije to mana automobila ili guma to je jednostavno danak tezine i snage koja se preko njih prenosi na asfalt. 130 KS i 330 Nm hoce svoje.
Mislim da Michelin i Continental proizvode jednako dobre gume i koju god da izabres neces pogrijesiti. Nema tu neke pretjerano velike razlike.
Sa srecom.
Mislim da Michelin i Continental proizvode jednako dobre gume i koju god da izabres neces pogrijesiti. Nema tu neke pretjerano velike razlike.
Sa srecom.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- m1kac
za Francuskinje mogu delimicno da se slozim, mada nisu sve Nemice ruzne i debele. A sto se tice rata, na fakultetu smo dosta radili tu temu i nema druge reci vec da su Nemci ponizili Francuze, zgazili su ih kao potok. Rat su dobili Rusi, Ameri, Britanci i splet srecnih okolnosti, a Francuska je imala jak pokret otpora, sto je i za ocekivati za tako veliku zemlju. Ali da je samo do njih nesto zavisilo, jos bi se Tihi i Prle borili protiv okupatora. A sto se tice gume, moguce, ja nemam nekog velikog iskustva, ali sam od tih ocekivao ipak nesto vise. Cini mi se da su se dobro drzale 2 godine, a onda se odjednom potrosile. Opet kazem, nemam mnogo iskustva sa tim stvarima, te dok ga ne steknem verujem vamambole piše:Hmmm, pa recimo napravili su Francuskinjem1kac piše: Uostalom, kada su francuzi bilo sta bolje napravili od nemaca.
A i prvi svetski rat su dobili Francuski, a ne Nemacki topovi (kao sto su i drugi dobili spagin, TT i T-34 a ne smajser, valter i tigar)..,

- mbole
- Poruka: 14925
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
- m1kac
Moja greska, izvinjavam se 

- AndrejM
- Poruka: 50
- Član foruma od: sreda, 11. jan. 2012. u 13:44h
Kada sam uzeo focusa na njemu su bile zimske continental-ke (nznm tacno koje) stare dvije godine i bio sam zadovoljan. Pred prošlu zimu sam uzeo "BF GOODRICH 195/65 R15 G-FORCE WINTER GO" i one su se savršeno pokazale po svim mogucim uslovima, odlicno drze na kiši, odlično vuku po snijegu. Mislim da je cijena gume bila oko 70-80e.
-
- Poruka: 137
- Član foruma od: utorak, 1. maj 2012. u 12:49h
Ja idući tjedan stavljam Conti PC5 195/65 R15. pa ćemo vidjeti kakve su. 

- NesaNis
- Poruka: 46
- Član foruma od: petak, 6. apr. 2012. u 13:44h
PC5 su vrh! Vozim ih vec vise od 3 meseca, auto mi se preporodio od kad ih imam, na vlaznom kolovozu su takodje odlicne tako da svaka preporuka od mene.
-
- Poruka: 24
- Član foruma od: četvrtak, 10. jan. 2013. u 22:11h
Pozdrav,
Ja ti mogu reci samo reci hvale za Continental gume!
Vozio sam na Focusu II 1.8TDCI , Continental Sport Conntact 2, 205/55 R16 V pune 2 godine i zimske Conti Winter contact 830 iste dimenzije 2 zime i obe gume su bile jako jako dobre...potrosnja samih guma takodje jako mala...generalno Focus II 1.8TDCI bar meni nije trosilo ove gume mada sam dosta prelazio...
Ovog proleca sam uzeo Mondea MK4 1.8 Econectic diesel...uzeo sam nove ContiPremiumContact 5 u dimenziji 215/55 R16 V i opet sve reci hvale za voznju na njima....ali kad sam ove jeseni menajo na zimske zaprepastio sam se koliko su se prednje gume potrosile u odnosu na zadnje..jeste da sam presao 15.000km i da je Mondeo tezak auto al bas su se jako potrosile....pogledam onda ADAC i jeste da je ova guma najbolje ocenjena al najslabija karakteristika jos je trosenje....al ne mogu da ti kazem kako bi se ponasale na Focusu....
Za Focusa ja bi ti toplo preporucio Sport Contact 2, jako mu dobro leze , jako dobre gume..ja bi ih uzeo za Mondea al ih nema u dimenziji 215/55 R16 :-(
Ja ti mogu reci samo reci hvale za Continental gume!
Vozio sam na Focusu II 1.8TDCI , Continental Sport Conntact 2, 205/55 R16 V pune 2 godine i zimske Conti Winter contact 830 iste dimenzije 2 zime i obe gume su bile jako jako dobre...potrosnja samih guma takodje jako mala...generalno Focus II 1.8TDCI bar meni nije trosilo ove gume mada sam dosta prelazio...
Ovog proleca sam uzeo Mondea MK4 1.8 Econectic diesel...uzeo sam nove ContiPremiumContact 5 u dimenziji 215/55 R16 V i opet sve reci hvale za voznju na njima....ali kad sam ove jeseni menajo na zimske zaprepastio sam se koliko su se prednje gume potrosile u odnosu na zadnje..jeste da sam presao 15.000km i da je Mondeo tezak auto al bas su se jako potrosile....pogledam onda ADAC i jeste da je ova guma najbolje ocenjena al najslabija karakteristika jos je trosenje....al ne mogu da ti kazem kako bi se ponasale na Focusu....
Za Focusa ja bi ti toplo preporucio Sport Contact 2, jako mu dobro leze , jako dobre gume..ja bi ih uzeo za Mondea al ih nema u dimenziji 215/55 R16 :-(
- milan_gt
sport contat se brze trose od premiuma..da si njih vozao na mondeu video bi..
-
Moguce da bi se jos brze trosile na Monde-u...al za Focusa Sport conti su extra...
- milan_gt
bogme su za svaki auto extra, cekaju takve dve 18" na polici da ih nacnem na prolece..

-
Jos jedna jako bitna stvar, moze generalno model gume biti odlican al naj vaznije je kakav je set koji kupujes, sto ce reci datum proizvodnje i kontrola kvaliteta....jako lose iskustvo sam imao sa bridgestone turanzom, trebalo bi da je odlicna guma , narucim sa interneta i dodje mi set svezih guma al made in Brazil, i nikad nisu valjale...voznja preko 140km/h od pocetka blage vibracije i kad to nije to....balansiranje ovo ono..ne vredi..vec sam mislio da mi auto ne valja a kako to reklamirati..tesko....trpeo sam ih dok ih nisam zamenio....a moze to da se desi sa svakim brendom..al sa Continentalom bar meni jos nije
- milan_gt
nije to do marke i do brazila vec loseg skladistenja..
-
Ok, to i ocu da kazem , vazno je kakav je set koji ti kupujes..one moje Bridstone nisu bile bolje od dobrih Tigarki :-(
-
- Poruka: 137
- Član foruma od: utorak, 1. maj 2012. u 12:49h
Ja imam Conti PC5 195/65/15 na Focus 1.6. Predobre gume. Na mokrom drže ko šine.