siera poluosovina
- munja
- Poruka: 4
- Član foruma od: nedelja, 13. feb. 2011. u 15:52h
siera poluosovina
Dali neko zna, dali je na svakoj sieri isti diferencijal,poluosovina,prirubnica ili postoje razlike kod dizela i benzinaca,ili razlike zbog godista.Moja siera je 18 td i proklizala mi je prirubnica,nasao sam na otpadu kompletno zadnje vesanje za sieru, na oko izgleda kao i na mojoj, ali taj na otpadu ne zna iz kojeg je modela i dali ce odgovarati kod mene,pa bih molio ako neko zna da mi odgovori.Hvala u napred!!!
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: siera poluosovina
Ima razlika u poluosovinama , ali da li se prirubnice razlikuju , to ne znam . Na diferencijalu , sa zadnje strane imas plocicu , i na njoj je zapisan prenosni odnos , tip 364 ili 375 ili 314 . To znaci da je prenosni odnos 3.64:1 ili 3.75:1 . Procitaj koji je broj kod tebe , a koji je broj na tom difu na otpadu .
Prirubnice ja zategnuta nesto nenormalno , tipa 360 Nm ( 36 kg na poluzio od jednog metra ) , i pri tome jedna je levi a jedna desni navoj ) tako da srecno sa rasklapanjem , ako menjas samo prirubnicu
Prirubnice ja zategnuta nesto nenormalno , tipa 360 Nm ( 36 kg na poluzio od jednog metra ) , i pri tome jedna je levi a jedna desni navoj ) tako da srecno sa rasklapanjem , ako menjas samo prirubnicu
- munja
- Poruka: 4
- Član foruma od: nedelja, 13. feb. 2011. u 15:52h
Re: siera poluosovina
hvala, odslepao sam je kod majstora i odneo kompletan dif sa poluosovinama i dobosima, pa cemo videti sta majstor kaze!