Karburator!
- Zorole
- Poruka: 202
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 15:09h
Karburator!
Zna li neko da mi kaze koja ce biti razlika u perf. ako mom Taunusu 1.6 koji inace ima zastavin karb. stavim njegov originalni dvogrli Weber? Potrosnja i snaga! Hvala!
...sine moj, sto puta ti kazem: nece nista na silu, uzmi veci cekic...
- SASA77
- Poruka: 161
- Član foruma od: nedelja, 19. okt. 2008. u 02:43h
Re: Karburator!
Zamisli da imas 73 konja koja treba da vuku teret a ti pojis samo 45, znaci 28 konja ti je zedno i polako umire. Sto znaci sledece, da ovih 45 pojenih vuku teret + ovih 28 zednih umirucih konja. Normalna stvar je da ce da 73 konja popiju vise vode ali ce lakse i brze da vuku teret.
- retromad
- Poruka: 132
- Član foruma od: nedelja, 13. sep. 2009. u 18:57h
Trošit će 11-12 litara po gradu. Skočit će snaga, pogotovo ako je bija GT motor u originalu. Obavezno ga repariraj prije, i pokušaj složit ručni čok,ili elektronski ako ga ima, jer vodeni nije neka srića.
- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Poroblem karburatora od zastave je sto ima mali leptir , pa kada dodjes do maksimalnog protoka vazduha kroz karb , dalje ne skace snaga motora . Veci karb , vise vazduha , vise goriva , veca snaga .
Taunusu 1.6 gt sa weber dgav dvogrrlim karbom ,trosi do 11-13 l po gradu , sve zavisi kako ga vozis . Otvaranjem drugog grla , auto krece bas ozbijno da ubrzava , ali i potrosnja ozbijno da raste .
Ler velicinom ler dizne se igras( menjas) da bi namestio minimalnu potrosnju pri leru i obrtajima do npr. 1800 obrtaja . I ako vozis kao baba , odrazice se na potorsnju , a ostaje ti krajnja snaga koju daje dvogrli karb .
Izbaci fiksni ventilator i ugradi elektricni , sredi sve lezajeve na tockovima i kocnice , elektronsko paljenje sa razvodnikom koji je za 12 stepeni pretpaljenja , i trosice ti 2 l manje .
Paljenje , fiksni ventilator i ler dizna , i lose kotrljanje su ti dodatni potrosaci goriva .
Taunusu 1.6 gt sa weber dgav dvogrrlim karbom ,trosi do 11-13 l po gradu , sve zavisi kako ga vozis . Otvaranjem drugog grla , auto krece bas ozbijno da ubrzava , ali i potrosnja ozbijno da raste .
Ler velicinom ler dizne se igras( menjas) da bi namestio minimalnu potrosnju pri leru i obrtajima do npr. 1800 obrtaja . I ako vozis kao baba , odrazice se na potorsnju , a ostaje ti krajnja snaga koju daje dvogrli karb .
Izbaci fiksni ventilator i ugradi elektricni , sredi sve lezajeve na tockovima i kocnice , elektronsko paljenje sa razvodnikom koji je za 12 stepeni pretpaljenja , i trosice ti 2 l manje .
Paljenje , fiksni ventilator i ler dizna , i lose kotrljanje su ti dodatni potrosaci goriva .
- Zorole
- Poruka: 202
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 15:09h
Vane mozes li sad, kad smo se vec dotakli elekt. ventilatora, da objasnis nama koji smo manje upuceni, od kog auta mogu da se nameste ti ventilatori i koji je princip njihovog povezivanja. Mislim da ce da koristi svima na forumu. Hvala unapred!
...sine moj, sto puta ti kazem: nece nista na silu, uzmi veci cekic...
- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Od bilo kog koji moze da se montira . Pozeljniji su oni koji idu ispred hladnjaka , jel ima vise mesta . Treba ti i jedan termoprekidac , npr. od juga koji se srafi u neko metalno parce cevi koje zakacis na donjem crevu . Ne znam napamet da li prekida + ili - . Premeri fizicki da li moze da stane ventilator , i za 20ak e kupi neki na optadu , napravi nosace od lima 1-2 mm debelog i usrafi u karoseriju . Nije to neka HiTec prepravka