RS turbo!!!! tuning
- Divljak
- Poruka: 223
- Član foruma od: ponedeljak, 20. dec. 2010. u 16:45h
RS turbo!!!! tuning
Ima li kod nas neko ko radi cipove za RS turbo motore?? ako ne kako nabaviti i kome se obratiti za ugradnju?? fala!!!
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: RS turbo!!!! tuning
Rs turbo se ne čipuje.
Ima K-glavu tj mehaničko ubrizgavanje i tu nema čipovanja.
Ima K-glavu tj mehaničko ubrizgavanje i tu nema čipovanja.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
ali zato ima lepljenja restriktora protoka na unutrasnjoj strani klapne za merenje . Nema jeftinijeg tuninga , ako znas sta radis .
Mislim da je 1.6 cvh turbo KE, a one E je od nekakve elektornike . Sigurno ima neki elektronski sistem retardacije paljenja na boost-u i jos po neko zvrcku .
Ili da s eprepravi na efi sa programabilnim ecu , ili neki kontroler i dodatni injektor(i kada je pritisak ).
Veci interkuler i povecan pritisk u turbini , i mislim da mozes bez problema da vidis i do 200 ks . Mada nece ti to sve dugo trajati ako hoces cesto da vidis tih 200 ks .
A i 200 ks u tako lakom automobilu na rednjim tockovima nije bas za zajebanciju
Mislim da je 1.6 cvh turbo KE, a one E je od nekakve elektornike . Sigurno ima neki elektronski sistem retardacije paljenja na boost-u i jos po neko zvrcku .
Ili da s eprepravi na efi sa programabilnim ecu , ili neki kontroler i dodatni injektor(i kada je pritisak ).
Veci interkuler i povecan pritisk u turbini , i mislim da mozes bez problema da vidis i do 200 ks . Mada nece ti to sve dugo trajati ako hoces cesto da vidis tih 200 ks .
A i 200 ks u tako lakom automobilu na rednjim tockovima nije bas za zajebanciju
- Markedjani
- Predsednik kluba
Postoje dve varijante... da se nabudži ubrizgavanje sa Fieste turbo (EFI) i da se turi programabilni ECU (megasquirt,VEMS)...
Prvu varijantu ćeš naći kod nas nikad... druga će te koštati od 500 do soma eur... pa ko voli nek izvoli.
Ja bih pokušao blago da pojačam pritisak turbine (čisto da dođe do nekih 150ks) i probao bih da li K-glava može da kompenzuje višak pritska uz višak goriva
Mada znajući kako auto ide i koliko je osetljiv... apsolutno ništa ne bih dirao thumbup
Prvu varijantu ćeš naći kod nas nikad... druga će te koštati od 500 do soma eur... pa ko voli nek izvoli.
Ja bih pokušao blago da pojačam pritisak turbine (čisto da dođe do nekih 150ks) i probao bih da li K-glava može da kompenzuje višak pritska uz višak goriva

Mada znajući kako auto ide i koliko je osetljiv... apsolutno ništa ne bih dirao thumbup

- van
- VIP
Ovo je cena ako sam radisi jos imas drugara koji drzi fordov otpad da ti pokloni gomilu sitnica koje ce ti trebatiMarkedjani piše: druga će te koštati od 500 do soma eur... pa ko voli nek izvoli.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Ja sam pitao Raleta gumetinu koliko para da prepravi RS turbo na VEMS... čovek mi je odgovorio oko 1k eur sa sve žičenjem,štelovanjem i kojekakvim senzorima...
Plus kaže da bi bilo poželjno kad se šteluje auto da se ima dyno sa kočnicom al pošto toga nema kod nas mora se vulgaris varijanta tj živo štelovanje u vožnju a to zahteva dosta vremena i utrošenog goriva ali na kraju se da napraviti
Megasquirt je koliko znam jeftiniji ali i dosta siromašniji od VEMS-a...
U suštini sam lupio ovih 500 eur ali cenim da ti stevo bolje znaš koliko je potrebno za megasquirt priču...
Ali opet... ako sve radi i sve funkcioniše kako valja... apsolutno ništa ne treba dirati
Plus kaže da bi bilo poželjno kad se šteluje auto da se ima dyno sa kočnicom al pošto toga nema kod nas mora se vulgaris varijanta tj živo štelovanje u vožnju a to zahteva dosta vremena i utrošenog goriva ali na kraju se da napraviti

Megasquirt je koliko znam jeftiniji ali i dosta siromašniji od VEMS-a...
U suštini sam lupio ovih 500 eur ali cenim da ti stevo bolje znaš koliko je potrebno za megasquirt priču...
Ali opet... ako sve radi i sve funkcioniše kako valja... apsolutno ništa ne treba dirati

- van
- VIP
Ma ja sam komentarisao da se ne ponada da za 500 e moze neko da mu zavrsi sve . Rale kaze da je VEMS u nekoj osnovnoj varijanti oko 350e . Pa ako oces wideband lamda senzor to je jos 70ak e , pa jos raznih drangulija izadje samo vems preko 500e , pa zicenje , pa mehanicke prepravke delova da stanu fuel-rail i efi delovi .
- Divljak
znaci od silnih prica..."moze da ide do 150 ks samo sa manjim povecanjem pritiska u turbini" preko "imas evolution chip za 400e" dodjo na pricu da menjam motor xD au.......ja sam nasao taj cip....i Je*em li ga....evo linka
http://www.motorsport-developments.co.u ... uning.html
http://www.motorsport-developments.co.u ... uning.html
- Markedjani
- Predsednik kluba
E pa super... rešen problem.
Poruči čip i javi nam kad stigne
I naravno javi nam kad sve to namestiš
(ah da... to se ne šalje... moraš samo auto da oteraš kod evolution chips dealera da ti odrade čipovanje... baš se pitam zašto,ah jaooj evolution chips dealera ima samo u engleskoj
)
I cena je prava sitnica... 350 funti plus porez i još neke sitnice.
A to kako rade KE jetronic... ne bih smeo da te lažem ali čitajući strane forume... svi čupaju KE-jetronic i lepo stave ljudi megasquirt,VEMS i reše problem... igraju se do mile volje sa štelovanjem.
Poruči čip i javi nam kad stigne

I naravno javi nam kad sve to namestiš

(ah da... to se ne šalje... moraš samo auto da oteraš kod evolution chips dealera da ti odrade čipovanje... baš se pitam zašto,ah jaooj evolution chips dealera ima samo u engleskoj

I cena je prava sitnica... 350 funti plus porez i još neke sitnice.
A to kako rade KE jetronic... ne bih smeo da te lažem ali čitajući strane forume... svi čupaju KE-jetronic i lepo stave ljudi megasquirt,VEMS i reše problem... igraju se do mile volje sa štelovanjem.

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9930
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
jel si ti razumeo sta pise tamo na sajtu???
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- Markedjani
- Predsednik kluba
Ćuti stara nemoj kvarit' premijere 

- macaneli
- VIP
Markedjani piše:Ćuti stara nemoj kvarit' premijere

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Cini mi se da ovaj RS ima luft u glavi upravljaca vozaca
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- macaneli
- VIP

- Markedjani
- Predsednik kluba
Kad ste već tu gosn Dragomire vi kao expert za Fordove... kako se rešava taj luft i imate li uspešno rešenih primeraka sa tim luftom ?

- macaneli
- VIP
taj luft,koliko se ja razumem, mora na dijagnostiku pod obavezno mechanic
- rile
- Poruka: 132
- Član foruma od: subota, 18. sep. 2010. u 11:32h
izvinte sto upadam u pricu, al me zanima koliko je rs tezak, cisto da stvorim sliku sebi u glavi kako je to dodirnuti papucicu za gas.
- Divljak
kolko sam ja vidO sam cip kod njih kosta 150funti.....to sam razumeo...al ove dve stavke sto pominju turbinu...to mi nije jasno 65funti i 70funti!!! meni je ovaj predhodni vlasnik rekO da ima dva kompa....al de da mu verujem vid budale
- Markedjani
- Predsednik kluba
Ma 150 funti je... poruči bre to na kućnu adresu... stići će ti mali čipić koji tutneš u tvoj ecu i imaš 180ks.

- Divljak
rile piše:izvinte sto upadam u pricu, al me zanima koliko je rs tezak, cisto da stvorim sliku sebi u glavi kako je to dodirnuti papucicu za gas.
u saobracajnoj pise 920kg nije nista posebno kad mu dodirnes papucicu gasa....dok se neupali turbina gears
Poslednja izmena: Divljak, na dan sreda, 22. dec. 2010. u 21:41h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- van
- VIP
Prvo upoznas sta sve ima na turbo motoru .Drugo , upoznas engleski toliko da mozes da pratis na stranim forumima teme o takvim automobilima i budzenju istih .
Trece , kad asi se naoruzao znanjem , izdvojis jedno 1000 e i pokupujes sve sto ti treba ( ecu , dizne instalaciju ,interkuleri , blow off ventili , razna cuda-muda )i to sve motiras i onda juris nekog da ti to izmapira i onda uzivas. Posle stavis vecu turbinu , a veoma lako promenis sve parametre u ecu , i onda otkines motor od zivota , i onda posle kukas , pa skupis jos para , pa uradis motor sa sve kovanim klipovima i ostalim aftermarket cudima ... i na kraju si laksi za par hiljada evra , proslo je dosta vremena , a oko tebe neki klici postavljeju pitanje kako da nabudze auto ...
Trece , kad asi se naoruzao znanjem , izdvojis jedno 1000 e i pokupujes sve sto ti treba ( ecu , dizne instalaciju ,interkuleri , blow off ventili , razna cuda-muda )i to sve motiras i onda juris nekog da ti to izmapira i onda uzivas. Posle stavis vecu turbinu , a veoma lako promenis sve parametre u ecu , i onda otkines motor od zivota , i onda posle kukas , pa skupis jos para , pa uradis motor sa sve kovanim klipovima i ostalim aftermarket cudima ... i na kraju si laksi za par hiljada evra , proslo je dosta vremena , a oko tebe neki klici postavljeju pitanje kako da nabudze auto ...
Poslednja izmena: van, na dan sreda, 22. dec. 2010. u 21:44h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Čika Stevo... ni ja ovo sam ne bih bolje objasnio thumbup

- Divljak
hm.....pa jbm mu mater ja da ocu 300 konja odma bi izdvojio pare....150-160 dosta....da bude kolko tolko normalan !!!! a vi sad tu odma dizne.....ventili....vece turbine veci intercooleri i sve to!!!!!
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Čudi me da niko nije pomenuo jednostavniju varijantu, da mu se ubudži đunta sa sitnim nutom. ?
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- macaneli
- VIP
to upravo pokusavaju da ti objasne da "taj cip" nije cip nego fizicka promena tj stavljanje druge turbine i jos ko zna cega,da bi dobio tih 150-160 konjaDivljak piše:hm.....pa jbm mu mater ja da ocu 300 konja odma bi izdvojio pare....150-160 dosta....da bude kolko tolko normalan !!!! a vi sad tu odma dizne.....ventili....vece turbine veci intercooleri i sve to!!!!!
This is a same day service and can be performed while you wait-ovo ti znaci da moras da im oteras auto i da ce ti to uraditi u toku dana dok cekas

suma sumarum,zaboravi na ovo turbiranje i uzivaj u svom autu takvom kakvom su ga konstruktori napravili....