mjenjač ford fokusa 1.8
-
- Poruka: 10
- Član foruma od: četvrtak, 24. dec. 2015. u 23:38h
mjenjač ford fokusa 1.8
Na mom fokusu se brojčanik prijeđenih kilometara bliži 300.000 km, pa bih da upitam iskusne po ovom pitanju. Fokus je dizel 1,8 motor Endura, mjenjač ručni. Kad sam ga kupio jedan mi je mehaničar rekao da se ulju u mjenjaču mijenja na 300.000. Danas u razgovoru sa kolegama na poslu mi savjetuju da ne mijenjam ako nemam potrebu odnosno ako nemam nikakvih smetnji u šaltanju i nema promijenjen zvuk mjenjača, već ako fali ulja da dospem. Drugi opet kažu da skinem čep za ispuštanje ulja i ako ima metalnih opiljaka na magnetu čepa da ipak zamijenim. Ako trebam mijenjati koje ulje da kupim. Ja sam već nabavio ulje u refuzi iz servisa, ali se plašim da nije za teške mašine, pošto ovaj servis radi i teretni program. Kako prepoznati ili ne rizikovati, pa kupiti novo ulje i koje. LP
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Re: mjenjač ford fokusa 1.8
Zamena ulja u menjacu nije lose promeniti. Nije skupo, samo da je u specifikaciji. Za MTX75 je 75w90, ali proveri.
- mbole
- Poruka: 14899
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Da skodi nece, mada zamena nije predvidjena servisnim intervalima. To jest ne postoji: "menja se na toliko i toliko".
Neki modeli menjaca uopste nemaju cep za ispustanje ulja.
Ako ga vec menjas, jako je bitno da uzmes bas odgovarajuce ulje.
Originalno deluje skupo (reda 20-tak evra litar), ali ako se dobro secam u njega ide svega oko 1.5L, i vise nikada neces imati potrebu da ga menjas (pre ces prodati auto).
Neki modeli menjaca uopste nemaju cep za ispustanje ulja.
Ako ga vec menjas, jako je bitno da uzmes bas odgovarajuce ulje.
Originalno deluje skupo (reda 20-tak evra litar), ali ako se dobro secam u njega ide svega oko 1.5L, i vise nikada neces imati potrebu da ga menjas (pre ces prodati auto).
Djak pesak 

-
- Poruka: 1029
- Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h
ma promeni ulje, nije neka cena za 2.5l ulja. imas cep za ispustanje na imbus m8. ja obicno zamenim ljudima kad menjaju kvacilo 200000-250000km I uvek je crno
-
- Poruka: 21
- Član foruma od: subota, 14. maj 2011. u 21:47h
Pozdrav, da ne bi otvarao novu temu pokusat cu ovdje dobiti odgovor na jedno malo pitanjce 
Ford Focus, mod. 2002, 1,8 TDDi, 66KW, km. preko 300.000 (vozen par godina sa iskljucenim km.satom)
Ja ga vozim od 2006. i nikada nisam mijenjao ulje u mjenjacu. Koje ulje je odgovarajuce za mjenjac u ovog auta? Cijena nije bitna, samo da je kvalitetno i odgovarajuce.
Hvala

Ford Focus, mod. 2002, 1,8 TDDi, 66KW, km. preko 300.000 (vozen par godina sa iskljucenim km.satom)
Ja ga vozim od 2006. i nikada nisam mijenjao ulje u mjenjacu. Koje ulje je odgovarajuce za mjenjac u ovog auta? Cijena nije bitna, samo da je kvalitetno i odgovarajuce.
Hvala