Osetljive su posle 300 soma kilometara...
Evo ja chipovao tddi-a i radi, znam jos nekoliko chipovanih i rade bez problema...
Koliko sam razumeo ( a voleo bih da mi neko objasni!!! ) kod focusa tddi ima 15 tak i vise razlicitih kompjutera i za svaki kompjuter mora mapa koja je radjena za njega...
Na mom autu prva mapa nije legla, iz nekog razloga je seckao u momentu kada turbina krene da puni, i to se problem nije javio odmah, vec tek za dan dva.., koliko sam saznao googlanjem, to se desava kada mapa naliva presvise goriva, to jest kada pumpa daje vise goriva nego sto moze, onda elektronika uradi fuel cut...
Ista ta mapa radi na drugom Focusu tddi bez problema, kako zasto jbm li ga?
Kod tih tddi-a se i pumpe razlikuju, tako da je cela prica igrarija...
Ova druga mapa, koja je sad na kolima radi odlicno, nema puno dima, motor odlicno radi, i zadovoljan sam sa razlikom u odnosu da fabricku snagu!
U celoj prici, probao sam 3 razlicita komp-a, pored mog i nekoliko razlicitih mapa na njemu, probao sam jos dva kompa, na drugom je radio kao da ima 20 konja a na trecem koji mi je ustupio gazda Krbacevic sa licno njegovog auta ( zahvaljujem ovim putem

) sa tim kompom je razlika drasticna, auto ide ozbiljno, malo vise dimi u odnosu na moj sada, ali chupa ljudski, taj komp ima oznaku CULP, pa ako neko ima da proda, zainteresovan sam za to, kad vec spominjem...