Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

RS turbo!!!! tuning

Motor, menjač i upravljačka jedinica.
Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Re: RS turbo!!!! tuning

Poruka od Dusan64 » sreda, 22. dec. 2010. u 21:58h

BojanM piše:Čudi me da niko nije pomenuo jednostavniju varijantu, da mu se ubudži đunta sa sitnim nutom. ?
A pa to ne moze,ne pasuje!

10000012341. put najjeftinije tuning je nitro. Sve drugo je papreno skupo... Dizne su smesna stvar kada je u pitanju ozbiljniji tuning.

macaneli
VIP
Poruka: 9930
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » sreda, 22. dec. 2010. u 22:00h

Dusan64 piše: A pa to ne moze,ne pasuje!
meni su rekli da moze vid budale
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Dr cosworth
Poruka: 554
Član foruma od: petak, 1. maj 2009. u 19:33h

Poruka od Dr cosworth » sreda, 22. dec. 2010. u 22:02h

Nalepnica Trkacka zastava na soferci - 10ks...
Sinko ako nisi spremio 1500e nemoj nista da radish ,samo cesh da pokvarish !!!! Vozi to sto imash i uzivaj... a ako hocesh brze da se vozish kupi Coswortha :P
Dusan64 piše:
BojanM piše:Čudi me da niko nije pomenuo jednostavniju varijantu, da mu se ubudži đunta sa sitnim nutom. ?
A pa to ne moze,ne pasuje!

10000012341. put najjeftinije tuning je nitro. Sve drugo je papreno skupo... Dizne su smesna stvar kada je u pitanju ozbiljniji tuning.
Nitro je najjeftinji.. Ali pitanje koliko bi mu trajao.. kakav je manijak zalepio bi sejlotepom prst za dugme :P

Divljak
Poruka: 223
Član foruma od: ponedeljak, 20. dec. 2010. u 16:45h

Poruka od Divljak » sreda, 22. dec. 2010. u 22:18h

pa bilo je price da uzmem sieru....al uz ovog sam rastao!!! interesantan tok price....dok sam jurcao za atmosfercem bilo je "ma sta ce ti to uzmi ovo lakse se dize snaga" xD kad ono.....treba mi 10000000 evra da dobijem 10-ak konja iz turbo motora....e da....pitanje....dal je neko IKADA pokusavao da uglavi 16V 2.0 iz petice u cetvorku...to me uvek interesovalo!!!!???

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » sreda, 22. dec. 2010. u 22:24h

Tvoj problem je engleski jezik i ne koriscenje opcije za pretragu . Da si na jutjubu probao pretragu izaslo bi ti bar 50 videa . Ovde , na forumu imas ljudi koji imaju oriona IV , sa 16v motorom .
A ne treba ti toliko mnogo nula , nego samo nezavisni sistem koji moze da se spoji sa laptopom i da mu se upisu parametri . Posle mozes da budzis sta hoces na motoru .

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » sreda, 22. dec. 2010. u 22:32h

ali kada sve to uradi ostaje glavni problem LUFT U GLAVI UPRAVLJACA VOZACA koji ima tendeciju da se poveca
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Divljak

Poruka od Divljak » sreda, 22. dec. 2010. u 22:42h

aj ti sad meni reci.....posto nemam veze sa engleskim.....sta mi vredi ako trazim sta ljudi rade po inostranstvu (engleskoj) kad niko OVDE nemoze tako nesto da uradi....ja sam postavio pitanje za najprostiji tuning ovog modela koj je vama poznat a ne nekim tamo britancima koji to rade vec 10000 godina il sta vec....nije meni problem engleski uopste....mogu ako treba i na njemu od sad da pisem....al jbg trazis pomoc od "brata" srbina zavrsis u inostranstvo xD e pa jbg!!!!

macaneli
VIP
Poruka: 9930
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » sreda, 22. dec. 2010. u 22:55h

Divljak piše:ja sam postavio pitanje za najprostiji tuning ovog modela koj je vama poznat
al jbg trazis pomoc od "brata" srbina zavrsis u inostranstvo
i ljudi su ti lepo odgovorili na tvoje postavljeno pitanje - Rs turbo se ne čipuje,ima K-glavu tj mehaničko ubrizgavanje i tu nema čipovanja,ili nisi video sta je napisano u 2 i 3 postu ili nisi hteo da vidis,nego si hteo da pokazes kako ipak postoji "cip" u engleskoj,a sad se jos i duris....
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

van
VIP

Poruka od van » sreda, 22. dec. 2010. u 23:20h

Divljak piše:aj ti sad meni reci.....posto nemam veze sa engleskim.....sta mi vredi ako trazim sta ljudi rade po inostranstvu (engleskoj) kad niko OVDE nemoze tako nesto da uradi....
Kucaj Novaspeed u guglu i , pronadji sajt Raleta Gumetine , i obrati se za pomoc .
To sto ti ne znas da neko nesto radi ne znaci da ne radi niko nista .
Imas 20 godina i hteo bi da se pokazes sa necim jedinstvanim u drustvu , to nije motiv za budzenej kola .
Motiv je ljubav prema mehanici i kolima . Tu nema mnogo mesta pohvalama , joj brate kakav auto imas , ti si glavni , a devojcice se samo smese i trepcu svojim lepim okicam .
Prvo znanje u glavu , pa alat u ruke , pa ceprkaj ,Ako si naucio nesto i to znas da primenis , a jos i finensiski isptratis projekat , mora da ispadne nesto dobro . Onda ce ljudi da te tapsu po ramu i da ti kazu da si car , ako ti tada i bude bilo do pohvala
Poslednja izmena: van, na dan četvrtak, 23. dec. 2010. u 11:17h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Dr cosworth

Poruka od Dr cosworth » sreda, 22. dec. 2010. u 23:35h

Divljak piše:aj ti sad meni reci.....posto nemam veze sa engleskim.....sta mi vredi ako trazim sta ljudi rade po inostranstvu (engleskoj) kad niko OVDE nemoze tako nesto da uradi....ja sam postavio pitanje za najprostiji tuning ovog modela koj je vama poznat a ne nekim tamo britancima koji to rade vec 10000 godina il sta vec....nije meni problem engleski uopste....mogu ako treba i na njemu od sad da pisem....al jbg trazis pomoc od "brata" srbina zavrsis u inostranstvo xD e pa jbg!!!!
najlakshe je dici Konje na turbacu .. to zapamti !!!
Tebi bi mozda jako dobro bilo da prikacish aqua mist na auto posto je turbak , mozesh dobiti i do 70-tak konja !!! Pritom cuva ti motor.. Ne steti mu nikako... !! on je oko 550e

rile
Poruka: 132
Član foruma od: subota, 18. sep. 2010. u 11:32h

Poruka od rile » sreda, 22. dec. 2010. u 23:54h

rsdforddragomir piše:ali kada sve to uradi ostaje glavni problem LUFT U GLAVI UPRAVLJACA VOZACA koji ima tendeciju da se poveca
hahaha

adam
Poruka: 290
Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 01:22h

Poruka od adam » sreda, 22. dec. 2010. u 23:57h

macaneli piše:
Dusan64 piše: A pa to ne moze,ne pasuje!
meni su rekli da moze vid budale

Jesu ti tako rekli? E pa onaj ko ti je to rekao neka ti i ubudži!

A da ne pominjemo da bi uz toliko + konja verovatno trebao i menjač da menjaš, verovatno vešanje, tarp i resto, sigurno i kočnice... Znači barem još 500 novih €! Barem!
Jesi li razmišljao o smanjenju mase (što bi rekli: težine) auta? (tipa alu felne, izbaciš zadnju klupu, rezervni točak... (Ispravite me ako grešim, jer sam verovatno zaboravio tačan podatak, ali na svakih 15 kg mase manje, dobija se 2 ili 3 KS). To mu dođe najjeftiniji tuning a ništa sa motorom ne prčkaš! Samo pride da koristiš originalne i kvalitetne delove.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » četvrtak, 23. dec. 2010. u 00:09h

Nema potrebe za tim tjuningom... RS je dobar što se tiče trapova,kočnica,menjača (ima šper diferencijal).

Najveći problem tog auta jeste njegov sistem ubrizgavanja... ništa više.

I naravno limarija :D
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

adam
Poruka: 290
Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 01:22h

Poruka od adam » četvrtak, 23. dec. 2010. u 00:20h

Paaaa, onda ostaje kombinacija sa turbinom većeg kapaciteta... Ali to onda povlači valjda i nove/jače klipove i ostalo u paketu... I opet dođe čovek do papreene cifre!
Summa summarum: vozi kako jeste i uživaj! Dok skupiš dovoljno love i kvalitetne delove, nađeš nekoga ko to zaista zna i da upakuje (a da valja i šljaka kako treba) verovatno ćeš doći u godine kada ti ti 20 ili 30 ili 50+ KS više neće toliko biti neophodni ili će ti šasija toliko ostariti/istruliti da neće moći da "nosi" tu "ergelu" :-(

Divljak

Poruka od Divljak » četvrtak, 23. dec. 2010. u 16:31h

hmmm....nedurim se nego ispade zajebancija od teme....ja sam priznajem da nemam mnogo veze sa kolima (znam osnovno) to je dovoljno da svatim neke stvari....dr cosworth kad pomenu "aqua mist"aj reci mi nesto vise o tome??? da nebaljazgam po internetu ko muva bez glave!!!

TT_tuning
Poruka: 13
Član foruma od: četvrtak, 4. nov. 2010. u 19:00h

Poruka od TT_tuning » ponedeljak, 27. dec. 2010. u 12:47h

"Aqua mist" je ime firme koja pravi taj uredjaj,on ubrizgava u vidu magle mesavinu vode i metanola u usis,i time ti "cuva" motor,odnosno smanjuje detonaciju (knock), povecava oktansku vrednost ,smanjuje temperaturu izduvnih gasova..

To je uredjaj za automobile koji imaju mnogo vise snage nego fabricki,i to iskljucivo sluzi da cuva motor,i da uz njega moze vise snage da se izvuce iz motora..To povecanje snage od 70ks ne moze da bude na tvom autu,to vazi za automobile od 500ks,ali u svakom slucaju drzi konstantan boost(pritisak turbine) i to je automatski vise snage..

Svaki tuning kosta i vazi ona stara koliko para toliko muzike,sve moze da se napravi,samo je bitno koliko bi da izdvojis za tako nesto..Ali racunaj da ispod 1000eur. ne kreces ni u kakav ozbiljniji projekat..Po meni ti je najpametnije da ugradis Nitro uredjaj, imas da nadjes i od 300eur. ceo polovan sistem,i to vazi za najbolji tuning u odnosu cena/dobijeno snage.

Dr cosworth

Poruka od Dr cosworth » ponedeljak, 27. dec. 2010. u 19:25h

Janjicu pa sto ne kazes da si to ti ? :P :P Sve ti je tt lepo napisao...

TT_tuning
Poruka: 13
Član foruma od: četvrtak, 4. nov. 2010. u 19:00h

Poruka od TT_tuning » utorak, 28. dec. 2010. u 00:42h

Pa ja sam,sto ne pitas :D

A koji si ti Broz kadet,junior ili senior??? ? :-|

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » utorak, 28. dec. 2010. u 09:40h

all in one :D
Sorry dr. cosw za ovu moju malu salu thumbup

Dr cosworth

Poruka od Dr cosworth » utorak, 28. dec. 2010. u 10:33h

TT_tuning piše:Pa ja sam,sto ne pitas :D

A koji si ti Broz kadet,junior ili senior??? ? :-|
axxaax kadet junior !! xaaxaxaxax

Divljak

Poruka od Divljak » utorak, 28. dec. 2010. u 17:26h

au....meni taj nitro invaliditet....istrosim ga i cao zdravo....neplaniram ja nista specijalno i ozbiljno...nesto cisto da predje taj stock!!!!

Dr cosworth

Poruka od Dr cosworth » utorak, 28. dec. 2010. u 20:34h

Nije to invaliditet dokle god pazish koliko ga imash... Ne prazni se to ko u Filmovima 3x stisnehs i gotovo... traje to poprilicno, tj zavisi kolika ti je boca..

van
VIP

Poruka od van » utorak, 28. dec. 2010. u 23:24h

Meni je nitro bezveze , to je kao droga za motor .

Divljak

Poruka od Divljak » sreda, 29. dec. 2010. u 16:35h

haha....ja iovako imam problem sa gorivom....a kamoli nitro :)

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » četvrtak, 30. dec. 2010. u 17:25h

A dal` je tebi uopste turbina ispravna na autu ?
Za pocetak to , ako nije nikada servisirana vrlo verovatno ti nije ni potpuno ispravna.
I naravno opadne boost , auto ti ima manje snage.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

Odgovori

Povratak na „Tuning“