Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

capri za 402m

Motor, menjač i upravljačka jedinica.
van
VIP
Poruka: 9042
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: capri za 402m

Poruka od van » utorak, 27. apr. 2010. u 09:40h

Taj povratni pritisak treba da se ostvari na kraju , a ne na pocetku auspuha .Sto si blizi izduvnoj grani , precnik treba da je veci . F40 je ok za kraj ,ali ne i za pocetaj auspuha . Za 2.8 motor nema sanse da je pocetak aupuha fi 40 fabricki ...
Kada odem na plac slikacu ti kako je to na 2.3 motoru od 114 ks , sa sve sublerom da vidis precnik .
2.8i ima oko 150 u sieri i 160 ( 158 ) ks u kapriju . Zasto ? Zato sto kapri ima dupli auspuh tj. dva nezavisna auspuha . Isti motor drugaciji auspuh ... 8-10 ks vise ili ti 1/15 ukupne snage .
Sam izduv u glavi je kriminalno los na tom motoru . Pogledaj malo po netu , ima fora da se izbaci izduvna grana i naprave 2 cevi u jednu ( isto i za drugu stranu motora )

nesabl
Poruka: 96
Član foruma od: utorak, 8. sep. 2009. u 15:26h

Poruka od nesabl » utorak, 27. apr. 2010. u 11:34h

E to da je kriminalno lose rijesen izduv to stoji.Varijanta sa 2 u 1 izduvom sa obe strane bi bila idealna za ovaj motor.To sam i ja planirao ali me je tokar zaklao za neke druge stvari tako da se vise nisam mogao rastegnuti za prirubnice :)
Fi 40-45 mislim da je bas na tim dijelovima koji su na glavi motora mada mozda i grijesim ali eto premjeri pa mi javi ;)
Ziv je Capri umro nije!
Slika

van
VIP

Poruka od van » utorak, 27. apr. 2010. u 15:01h

Prirubnice se prave na CNC plazma sekacu . Oko 40 e bi bile te dve prirubnice , ako su iste .

nesabl

Poruka od nesabl » utorak, 27. apr. 2010. u 20:28h

Sve bi bilo dobro da ja znam gdje ima CNC stroj u Banjaluci ali mislim da ga cak ni nema,tj niko ne zna da neko radi takve stvari.Jbg,selo sta ces :D
Ziv je Capri umro nije!
Slika

van
VIP

Poruka od van » utorak, 27. apr. 2010. u 22:18h

Kucaj ne google-u laser nova pazova .

Slika
Zumiraj sliku i videces prirubnicu koja je radjena po dihtungu .
Inace ovako treba da izgled iole krsteni izduv ako je hoces nesto sto povecava performanse .

nesabl

Poruka od nesabl » sreda, 28. apr. 2010. u 10:38h

Ma sve ja to razumijem samo sto je meni jedina varijanta bila da mi to tokar radi,a da na onu njegovu granu stavljam veci fi od nje same,nema smisla.To ces se,misli,i ti sloziti...
Ziv je Capri umro nije!
Slika

van
VIP

Poruka od van » sreda, 28. apr. 2010. u 11:38h

Neces se ti mnogo usreciti sa tim kaprijem na 402 m . 9 sec do 100km je neki min ili max sve zavisi kako gledas , sa takvim set-up

nesabl

Poruka od nesabl » sreda, 28. apr. 2010. u 15:04h

Evo ti pa izracunaj http://www.torquecars.com/tools/quarter-mile-time.php
Racunaj da fabricki ima 980kg,moj sa ovim motorom neka ima 1050kg i dodaj mene od 75kg.
Onda fino uracunaj da ce auto imati poliester vrata,haubu-prednju,haubu-zadnju,leksan stakla,a do prvog race-a racunaj da cu da zavrsim tu granu 2 u 1 i da ce ici prije zadnjih tockova.Na sve to nemoj da zaboravis da dodas rekciju vozaca i uzmi u obzir da je diferencijal 3.77.Ako sa svim ovim ne bude izao klasu 16 kako sam planirao,onda si ti u pravu.

PS: racunaj da ce motor imati i tada 150ks jer je ipak stara garda i mislim da je ocekivana kilaza od 1080kg opravdana ;)
Ziv je Capri umro nije!
Slika

Dr cosworth
Poruka: 554
Član foruma od: petak, 1. maj 2009. u 19:33h

Poruka od Dr cosworth » sreda, 28. apr. 2010. u 20:35h

ici ce on 16sec. ali opet ima tu faktora, posto bash nesto i ne raspolazesh sa snagom nemoj kupovati slikove , oni mogu samo da te uspore, kupi neke dobre gume.. Jedan mali savet spusti ga pozadi, kako bi imao sto vishe trakcije. povadi sve nepotrebno iz kola. Pogledaj koliko ti je auspuh tezak, ceo sistem, mozda ti je lakshe da stavish cev kao ja , dosta mozesh da ustedish na kilazi tu recimo, lonac takodje, sve su to sitnice.. ali znache..sa takvim diffom ja mislim da bi ti mogao na nabodesh i 15sec.....

nesabl

Poruka od nesabl » sreda, 28. apr. 2010. u 23:34h

Hvala za ove rijeci ohrabrenja,a ne ko ovaj Van ,surovo iskren ;)
Negdje si ti jos nesto komentarisao za olaksavanje na SR-u i koliko je to bitno. Kada sam stajao kraj tvoje Sierre sve mi je bilo jasno :-)
Sad 15s bi bila premija ali ono sto mozda ljude buni jeste sam naziv teme jer ovaj auto nikako nece biti samo za SR. Plasticarenje i sve to da ali samo za race jer inace cu da ga vozam kad god to finansije dozvole.
Sto se slikova tice i ja sam nesto kontao da ih ne koristim.Sada imam 205/60/15 :) neke Dunlop Sport,nesto sta ja znam,a imam neke Toyo R888 malo koristene za pristojne pare. Tako da ne znam ali sad za sad ostajem na civilnim gumama :)
Izduv sam kontao 2 u 1 kasnije i samo cijevi pod prag prije zadnjih tockova :D malo ljakse al vazno da ja cujem svoj auto na race-u. Poliestera imam da sve to odradim ali stoka navalila da im plasticarim kojekakve spAjlere lol nikako moja baraka da dodje na red.

Jedino me jedna stvar zanima...
Imam par komada lezece Dellorto 40-ke pa sam kontao da prepravim,nekako :D,usisnu granu od K-glave i da to smontiram.Ono sto je neizbijezno i kada bi ovo uspijelo jeste da se karburator mora malo prepraviti da bi motor imao dovoljno goriva.Na ovoj mojoj skici grana je dosta visa nego sto je to slucaj tako da bi to na kraju malo drugacije izgledalo na autu ali kontate ideju.
Slika
PS: tesko da cu se odluciti na ovo ali ko zna ako budem imao zivaca moze bit' svasta
Ziv je Capri umro nije!
Slika

van
VIP

Poruka od van » četvrtak, 29. apr. 2010. u 09:13h

Motor ima 150 ks kada je injection , a ne kada ima kraburator od 2.0 ili 2.3 modela . 135 ks-140ks ima max taj motor . Znam sta pricam posto sam to vec video , probao , vozio ....
Mozda te izvuce diferencijal malo , ali nista spektakularno ...
Da ide dobro , ide , da ide fenomenalno , ne ide . Ne moze da bude brzi od 2.8i koji ide za 8 + sec do 100
Sto se tice auspuha , na mojim kolima je fi 48 mm do kraja srednje lonca ( do pocetka zadnje osovine ) a onda je fi 40.
Na loncu pise da je za 2000 , 2300 i 2600 modele.

Usis za K-injection ima 4 ulaza za 6 cilindara , i nije ni malo srecno resenje . Bolje je usis od 2.8i efi , koji ima 6 rupa , i na koje stavis 3 vertikalan dupla kraburatora , ili TB , ili ostavis fabricki injection , ili montiras K-glavu ( ako je ispravna ) , ili stavis VEMS ....

Dr cosworth

Poruka od Dr cosworth » četvrtak, 29. apr. 2010. u 10:18h

@Van uprawu si sto se tiche par stvari. U neke se ni sam ne razumem pa necu komentarisati...
@nesabl , Samo polako, ali znaj da auto koji prawish je rupa bez dna, mene je auto kostao oko 15000e.Olakshavanje auta pomaze to znash i sam, pronadji lakshe felne ako je to ikako moguce,svaki kg na tocku ti je kao 10kg na autu (centrifugalna sila) nemoj prevelike felne pozadi , probaj 15, 16 pa vidi sa kojima cesh bolje vreme naprawiti, nemoj uzimati za sad toyo r888 jer je to guma za malo vishe konja , posto ta guma ima dosta trakcije, ona moze kasnije da te uspori jer se lepi za asfalt... Sto se tiche vemsa, bilo bi pozeljno, nije to ne znam sta, to je obichan komjuter za kola u koji mozesh da udjesh i da se igrash .. Ne znam kakav je motor i koliko moze da izdrzi , ali najjeftiniji tuning za auto ti je NITRO , slobodno mozesh da stavish na taj motor 50-75 hp to je neka safe varijanta ...Nitro te kosta oko 300-350e da kupish.. Ja imam 3 sistema, za razlicita kola, i dizne od 25 pa do 150 koji su bili na sieri, a imam i ventil koji pusta i do 1200ks Nitra, to cisto ako ti dosadi jedan dan i hocesh da unistish auto u 1 sec, ali za tu jednu sec cesh od 110-300 doci..

van
VIP

Poruka od van » četvrtak, 29. apr. 2010. u 10:37h

@ Dr ...
VEMS nije nikakav poseban komp , ali je jeftin i otvoren , i mozes da modifikujes stvari do mile volje i promenis mapu , i to radi .... I lako je ... I ako jos se otvoris za WB lamda senzor , vise ti i ne treba , uvek mozes da podesis sam auto za MAX performanse . Posle samo ispeglas mapu za neki laganu voznju i i normalnu potrosnju pri penzionerskoj voznji .... Brusilica tjuning je najjeftiniji tjuning . Moj s7 je isao super sa produvalim 2.0 motorom .
Auto ima 620 kg , naspram 1050 kg u taunusu . 40% mase , 40% bolje ubrzanje . Sa 12 sec do 100 na 8 sec .

Dr cosworth

Poruka od Dr cosworth » četvrtak, 29. apr. 2010. u 11:00h

Jbg pitanje je budzeta , koliko je spreman da se otvori..
Brusilica je keva... Stali ja i cale jednom , zaustavio pandur,pita gospodine jel to tako fabricki ili se nesto desilo sa vashim kolima, kaze cale ma ispala mi upaljena brusilica u kola vidi sta mi naprawi..

nesabl

Poruka od nesabl » četvrtak, 29. apr. 2010. u 20:28h

Ozecu u obzir sve vase komentar i nema da brinem kasnije.Vidim da se razumijete u stvari oko kojih ulazite u diskusiju tako da vas nije na odmet poslusati.
@ Dr - Zanima me za koliko bi ti i da li bi uopste,prodao nitro sa diznama od nekih 75ks
@Van - Da li znas do cega bi moglo da bude kod ovog mog karba.Auto mi radi u leru nekih 5-10 sec i ugasi se.Pretpostavljam da se zapusio i da mu ne gine ciscenje ali me zanima da li da se ja upustam u to ili da opet nosim ovim nasim kvazi majstorima koji su me i prosli put odrali,a nisu bog zna sta napravili....?
Takodje imam Solex EEIT 40/42 od 2.6 motora pa sam kasnije mislio to da montiram tako da ne mislis da ce ici ovaj karb od 2.0 :)
Ziv je Capri umro nije!
Slika

Dr cosworth

Poruka od Dr cosworth » četvrtak, 29. apr. 2010. u 20:41h

Mogu da ti prodam zex nitro sistem koji je bio na sieru , koji radi preko TPS senzora(throtle position senzor) za 350e sa bocom. Dacu ti i diznu od 75 hp to je gratish (inache se one zasebno kupuju ) A ako hocesh za josh 50e da uzmesh i ostale od 25 hp pa do 150hp.

nesabl

Poruka od nesabl » četvrtak, 29. apr. 2010. u 20:48h

Ne znam da li to moze da se nabudzi kod mene,mislim sve mozeee,ali meni bi idealno bilo nitro-plate http://www.streetperformance.com/ART/PR ... 500NOS.jpg
U svakom slucaju hvala za info pa da znam gdje mogu da ga kupim
Ziv je Capri umro nije!
Slika

van
VIP

Poruka od van » petak, 30. apr. 2010. u 09:03h

NAdam se da imas karb za V6 motor sa sinhronim otvaranjem leptira i istim grlima , posto sam jednom video da je neki biser stavio veber DGAV32/36 za liniske 4 cil motore na v6 ( karb ima simetricna grla i asinhrono otvaranje ) .

Taj problem sto imas ti imao sam i ja . Motor mi je stajao skoro 10 gordina rasklopljen . U karburatoru je bilo toliko neke bele skrame da nije bilo normalno . Oprao sam ga i produvao , ali nije hteo da radi . Upalim auto radi par sek. i ugasi se . Radi preko 1500 obrtaja , prima gas ,ali ler ne radi. Zakljucak - nesto oko ler dizni ne radi . Produvam dizne , produvam kanale za ler dizne . Pad mi napamet da proverim da li mogu da usisam gumenim crevcem gorivo , gurnem crevce umesto ler dizne , povucem i nista . Blokiran kanal za dovod goriva u ler diznu . NAbijem kompresor na 8 bara , prislonim pistolj za izduvavanje preko gumenog creva , i uspe mi nekako da otpusim kanal . Isto tako i drugi.Probam d ali mogu da povucem gorivo -mogu . Vratim ler dizne , montiram karburator , upalim auto i radi normalno . Samo sam dostelovao smesu na leru ...

nesabl

Poruka od nesabl » petak, 30. apr. 2010. u 10:56h

Hvala puno na savjetu.Probacu to isto da odradim pa da ti javim jesi li me spasio. Nadam se da ce uspijeti...
Ziv je Capri umro nije!
Slika

nesabl

Poruka od nesabl » nedelja, 2. maj 2010. u 13:43h

Sve je sredjeno bez po muke :) Zapusilo se sito ono na samom ulazu u karb... Autic prede sada samo treba ler srediti ;)
Ziv je Capri umro nije!
Slika

nesabl

Poruka od nesabl » ponedeljak, 3. maj 2010. u 23:21h

Evo vakoooo....Skontao sam da u cijeloj ovoj mojoj temi nema niti jedan fotoseSn ovog u mene ljepotana hahahah Prvo jer mi se telefon nesto sj...o pa nece slike da prebaci na komp,a drugo jer sam lijen da to radim.
Udari kisa,malo ga sapere,granu sunce malo ga obasja pa reko ajd da pljusnem koju sliku sa DIGITALNIM aparatom da imate za pozadine hahahahahahahaha

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Ako ko vidi sta da treba jos vi vicite meni to limuzina :)
Skinuo sam one slave (slava-drska kod suvozaca i putnika da se snajke mogu uvatiti za nesto kad se abgasuje sa slave) i rucke na vratima :D Ako se koja prepa'ne moze da me uvati za q... :D
Ima jos nekih nedovrsenih stajlerskih detalja,kao npr komsina kuca,pa bi slike bile za pozadine al jbg hahahaha
Treba namontirati ona niklovata sranja oko rucice za otvaranje vrata,ventilaciju,mozda prednji branik ako ne stignem napraviti lip i treba ga osmirglati i omalterisati sa jedno kg kita al o tom po tom.Uskoro,vrlo uskoro,cim bude struje...
Evo jedna prigodna
Ziv je Capri umro nije!
Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 4. maj 2010. u 01:18h

Hajd poslikaj detaljno tu centralnu konzolu pa okači slike. thumbsuph
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

van
VIP

Poruka od van » utorak, 4. maj 2010. u 08:43h

Farbaj deo oko zadnjih cetala u crno ( do ivice lajsni ) . Nabavi zadnje lajsne . Nabavi , lajsne sto idu pri dnu varata .
Ofarbaj celu haubu i gornje ivice krila i vrata u crno ( da bude kao na RS2600) . Od branika brusilicom probaj da napravis ( polu branike , ponovo kao na RS2600 ) .
Felne mu i nisu neke ...
Stedi pare za tapaciranje , ipak se vozis unutra

nesabl

Poruka od nesabl » utorak, 4. maj 2010. u 09:09h

Sve ja to planiram osim da rezem ove svoje branike.Pokusavam da nadjem neke koji iole lice pa da ih iskasapim :)
Ziv je Capri umro nije!
Slika

van
VIP

Poruka od van » utorak, 4. maj 2010. u 10:21h

Dobro , i ne moras da rezes branike .
Mogla bi i neka suknjica ispod prednje donjeg veznog lima , cisto da deluje malo kao spojler

Odgovori

Povratak na „Tuning“