Zetec E Tuning
- milivojekg
- Poruka: 252
- Član foruma od: subota, 27. mar. 2010. u 18:08h
Re: Zetec E Tuning
Repro je reprofilisana (prebrusena) standardna bregasta, a blank je kada je izradjena od sirovog komada celika i shodno tome je skuplja.
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3352
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Koja je praktična razlika između ove dve ? (osim u ceni)
Cvilijams: to ne možeš da znaš. Meni su naša goveda ukrale dve platne kartice poslate iz inostranstva tako da imam u njih poverenje kao ti u EU (ako sam dobro razumeo tvoj post)
Cvilijams: to ne možeš da znaš. Meni su naša goveda ukrale dve platne kartice poslate iz inostranstva tako da imam u njih poverenje kao ti u EU (ako sam dobro razumeo tvoj post)
- cvilijams
- Poruka: 502
- Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
- Kontakt:
Izvinjavam se zbog greske u odgovoru sta je repro i blank kolega sa foruma me je ispravio.Ja verujem sto se tice tih stvari Englezima (UK) a za ostale zemlje eu nemam pojma iskren da budem jer sam samo sa englezima poslovao na taj nacin i uvek sve korektno u smislu oko cene i isporuke skoro da mi u sat kazu kad ce mi paket stici i uvek ti omogucuju da pratis posiljku tako da im ja verujem(nisam imao lose iskustvo sa njima ti ako jesi nemoj da naracujes).
POZZZ
POZZZ
CarSoundSystem
-
- Ljubitelj životinja
he,he.salio sam se,nisi razumeo nema veze.mozda sam ja paranoican ali izbegavam sve sto je moguce gde je nasa carina.ne mislim da ce englezi da prave problem,mada su sve to iste muljare kao i nasi kada dodje do placanja,pitanje je samo da li sistem to dozvoljava.problem je sa nasom carinom.pored mog iskustva,moj prijatelj radi custom elektroniku i cesto se zali da prave stetu na komponentama i cipovima kada brljaju nasi.meni su dve platne kartice ukrali a samo stetu i trosak prave jer kartice ne vrede dok id onaj ko prima ne aktivira.kad kupujem nesto,gledam da mi neko preuzme i donese.....nego me zivo zanima ove repo zasto su toliko jeftinije i dal je cena za par bregastih
- cvilijams
- Kontakt:
Cena je za par bregastih a kao sto je kolega sa foruma ranije napisao repro su u sustini obicne bregaste(serijske,kao sto su vec u tvom autu) pa se onda oblikuju da bi postigle ono sto se od njih i trazi a blank se izradjuju od sirovog celika kao vec takve.
POZZZ
POZZZ
CarSoundSystem
- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Razlika izmedju te dve bregaste je sto je jedna obican fabricki deo , iz velike serije , pa je dodatno obradjen , a druga je pravi firma koja izradjuje custom bregaste tj. kuje metal , obradjuje masinski , termicki i povrsinski ... I to u malim serijama .
Neke stvari ne mozes da dobijes reprofilacijom standardne bregaste osovine
Neke stvari ne mozes da dobijes reprofilacijom standardne bregaste osovine
-
- Ljubitelj životinja
Zašto je prodaju pod istim specifikacijama, tj u praksi, kao krajnji korisnik, u čemu se vidi razlika?
- cvilijams
- Kontakt:
Ako sam ja dobro razumeo razlike nema sem u samom kvalitetu izrade,e sad mozda ja gresim.Ajde Van da se javi,realno covek zna bolje od mene sigurno.
POZZZ
POZZZ
CarSoundSystem
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Mislim da je to pitanje subjektivnog osecaja krajnjeg korisnika. Jedno je ono sto ces procitati u tehnickim specifikacijama a drugo je ono sto ces kroz 'praksu' da otkrijes. Za tako nesto bi morao da probas i jednu i drugu opciju pa da vidis koja je razlika. Ako to neko uradi umesto tebe, on ce preneti svoj licni utisak o tome koji moze, a ne mora da bude isti kao tvoj. I sumnjam da se neko sa ovih prostora 'bavio' tom problematikom, odnosno ispitivanjem koja je opcija bregastih bolja, pogotovo sumnjam kada su ove dve bregaste u pitanju. Sve se svodi na citanje i tumacenje tehnickih detalja.tj u praksi, kao krajnji korisnik, u čemu se vidi razlika?
Mislim da jednostavno trebas da odlucis koja ti vise odgovara, (u plateznom smislu) i koju je lakse nabaviti. Poredjenjem ces samo prolongirati stvari jer ce se stalno pojavljivati nove opcije a ti ces samo uporedjivati i uporedjivati. Nema ljutis, ovo je samo moj komentar na tvoje pitanje.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
-
- Ljubitelj životinja
Ma kakva ljutnja...jasno kao dan a bogami i logično.
- van
- VIP
Koliko ja shvatam , ne moze od fabricke bregaste da se napravi svaki profil , skidanjem materijala sa yadnje strane . Ne znam ni kako ide da podloskama , da li ostaju hidraulicne za tu bregastu ili idu nove , od punog materijala . Isto je bitanje da li trebaju remenice koje mogu da se steluju ( ugao bregaste ) ili ostaju fabricke . Da li i te remenice idu u kitu ako trebaju ...
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
U svakom slucaju stelujuce remenice nije lose imati , moze se malo lepse nastelovati.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- van
- VIP
@17 m
Svaka ti je kao Njegoseva
Svaka ti je kao Njegoseva

- Taunus 17m

Izvinjavam se za off... Al` ako sam pogresio (a mislim da nisam) , samo malo da mi se pojasni.
- van
- VIP
Ma hteo sam da kazem ti si 100% u pravu .
- Taunus 17m
A to , haha nisam u toku s tim uzrecicama pa nisam znao sta znaci.
Sorry za off....
Sorry za off....