RS turbo!!!! tuning
- Divljak
- Poruka: 223
- Član foruma od: ponedeljak, 20. dec. 2010. u 16:45h
Re: RS turbo!!!! tuning
pa da znas da imam nekih sumlja.....nikako da se smilujem da odem da odradim proveru.....a i teo sam onaj merac da kupim al nikad da stignem....ovaj mesec se ubi od posla!!!!
- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Imas na Bubanj potoku za 20-30 e manometar sa fitinzima i crevima koji meri od -1 bara do + 1bara
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Uzmi sam i proveri kakva je turbina , mislim ne mozes je provriti ni u mm a kamoli mikron al` mozes otprilike odokativno zakljuciti kakva ti je turbina,
Znaci skines s turbine usisno crevo (ono koje ide od filtera vazduha do turbine) i rukom uhvatis za osovinu na kojoj su lopatice turbine i proveris da li ima aksijalnog
ili radijalnog lufta (napred-nazad / gore-dole) , i vidi da li su turbina i lamelice masne , ako jesu karikice su produvale.
Evo ti i jedna slicica :
Mislim da sa slike mozes skontati sta sam ti hteo reci

Znaci skines s turbine usisno crevo (ono koje ide od filtera vazduha do turbine) i rukom uhvatis za osovinu na kojoj su lopatice turbine i proveris da li ima aksijalnog
ili radijalnog lufta (napred-nazad / gore-dole) , i vidi da li su turbina i lamelice masne , ako jesu karikice su produvale.
Evo ti i jedna slicica :
Mislim da sa slike mozes skontati sta sam ti hteo reci

1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- Divljak
neznam.....moracu jedan dan da isproveravam....tek posle ovih praznika i ova zima da prodje smorila je....pre neki dan sam mu menjao diskove i mogu ti reci da mi cekic nije bio potreban....palac je radio svoje xD menjao ulje takodje....cini mi se da nije imao skoro servis turbine.....verovatno duva na koju stranu al nije primetno!!!! kolko je remont turba??
- Taunus 17m
Remont turbine ti je izmedju 120 i 400 eur ...
Da duva na sve strane imao bi gubitak pritiska i cuo bi sistanje vazduha.
Da duva na sve strane imao bi gubitak pritiska i cuo bi sistanje vazduha.
- Turbo Force
- Rostilj majstor
- Poruka: 386
- Član foruma od: sreda, 15. okt. 2008. u 16:14h
Mene je remont prvi put izasao 250eur i tad su mi samo menjali karike i komplet ciscenje turbine stim sto su mi rekli da treba da zamenim i osovinu koja je bila 125eura a tolke pare nisam imao, pa je za 400km produvala turbina i onda sam kupio polovnu osovinu za 60eura i dao jos 60eura za ponovnu zamenu karika i kao neku obradu turbinskog kola na prvu specijalu. Tako da je sve izaslo oko 370eura koliko me secanje sluzi.
- Taunus 17m
Iskreno bez da se iko ljuti , ja ne razumem majstore koji odrade polovican posao , zamene ti karike na osovinici i vrate neispravnu osovinu , licno da sam ti radio turbinu i da utvrdim sve te kvarove dobio bi 2 opcije.Da je uradis kako treba ili ces turbinu da preuzmes u rinfuzi pa neka je sklapa ko kako hoce.Mislm bar ja tako radim. (ne turbine)
- Divljak
taunus......ovaj....xD sad si me smorio skroz....mada nije skroz na skroz al.....ja iz lonca imam ne sistanje nego duvanje....oseti se pozadi kao iz mlaznjaka da bije....i to samo kad mu grunem pun gas!!!!da ostavim cetvrtinu gasa on nece duvati....a pun gas duva samo tako....i osetim kao gubitak snage na 4500rpm....tkd to sam utvrdio....dakle sta smo rekli od 150 i 400 eura xD pa nije mnogo!!!! samo da se nadam najmanjim opravkama.....
turbo force- video sam na oglasima sad je ovaj iz kljajiceva slikao sta je uradio sa vratima.....UZAS!!!!
imate neku preporuku za remont??!? ili proveru!!??
turbo force- video sam na oglasima sad je ovaj iz kljajiceva slikao sta je uradio sa vratima.....UZAS!!!!
imate neku preporuku za remont??!? ili proveru!!??
- Turbo Force
- Rostilj majstor
- Poruka: 386
- Član foruma od: sreda, 15. okt. 2008. u 16:14h
Nema pravila kad se radi remont, svi oni urade kako znaju pa kako ispadne. Ja sam radio kod Koala turbine i prvi put mi radila 400km ali posle drugog remonta sa drugom osovinom je radila perfektno dok nisam prodao auto a u kakvom je stanju sad ne znam.
Jedni kazu turbo servis uzice drugi kukaju na njega ja bih ti preporucio Koala turbine ali da ti uradi da traje a ne ko sto sam ja uradio prvi put da bi prosao jeftinije.
Jedni kazu turbo servis uzice drugi kukaju na njega ja bih ti preporucio Koala turbine ali da ti uradi da traje a ne ko sto sam ja uradio prvi put da bi prosao jeftinije.
- Taunus 17m
Bosch service Novo Milosevo - PROVERENO
A sto se tice ovog bivseg vozila od clana Turbo Force , idem danas u sombor da gledam neki auto pa cu skoknuti u kljajicevo da pogledam i taj.
Bice slika
A sto se tice ovog bivseg vozila od clana Turbo Force , idem danas u sombor da gledam neki auto pa cu skoknuti u kljajicevo da pogledam i taj.
Bice slika

- Divljak
teo sam i ja da pogledam taj tvoj kad sam isao za ovaj al.....mamu mu ovaj je tako izgledao perfektno....a bukvalno selo je bilo na 10-15 km od ovog (bajsa) i reko ajd da uzmem ovaj....i polako se stvari odkrivaju xD nego de da nadjem onaj uredjaj za merenje turbo pritiska???
- Dr cosworth
- Poruka: 554
- Član foruma od: petak, 1. maj 2009. u 19:33h
ako mislish da petljash bilo sta oko turba trebace ti ... a i dobro je znati koji ti je pritisak..
- Taunus 17m
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... start=2275
Da se ne pnavljam , evo link da se vidi u kakvom je stanju gore pomenuti rs , uglavnom boost cukicu mozes relativno brzo resiti a i sigurno ce ti trebati.
Da se ne pnavljam , evo link da se vidi u kakvom je stanju gore pomenuti rs , uglavnom boost cukicu mozes relativno brzo resiti a i sigurno ce ti trebati.
- Divljak
pa dobro nije strasno xD meni lik rekao isto da ide prvom 100 al......HAHAHAHA.....a sto se tice uradca mislio sam da je manje al....bogami....zadovoljan sam sa ovime sto imam xD prva odluka u zivotu koja sam doneo a da se nekajem xD pa de da nadjem te cukice????
- Dr cosworth
Imam ja ... 

- Divljak
je bi mogli to da skarabudzimo nekako???i za kolko?
- Dr cosworth
dogovoricemo se nesto ..
imam jedan nov i msm da imam negde polovan
naravno da moze da se namesti , kakvo crno skarabudzenje, nema to kod mene
za cenu ce se dogovorimo, ali racunaj da preko 50e ne bi trebalo biti , samo da nadjem da vidim koji su , ja sam ih placao neke vishe neke manje, samo da vidim koje imam i javljam

- Divljak
ekstra!!!!
cenim 

- TT_tuning
- Poruka: 13
- Član foruma od: četvrtak, 4. nov. 2010. u 19:00h
Turbo Servis Uzce cela bivsa Juga kod njih radi turbine svi su prezadovoljni,nama za trke prave sta pozelimo,uvek na vreme,najkvalitetniji delovi se stavljaju,sve je profesionalno..sve pohvale!!!!
Ako nekom zatreba preko mene moze sve da se zavrsi

Ako nekom zatreba preko mene moze sve da se zavrsi
- Divljak
aj ako si u toku pomozi malo??
- Dr cosworth
Radi , ali npr mi smo hteli da poruchimo neki turbo, i gospoda iz garreta mu ne zeli odgovoriti cenu .. nece da je prodaju jednostavno.. tako da ono... sa njima sve pohvale.. sta mogu da ucine , oni ce uciniti
- Divljak
i aj sad na kraju krajeva....kolko sam se smorio zbog te mehanike.....koja je najprostija....najjednostavnija.....nemora bas najjeftinija mogucnost barem za tih 20-25 konja????jbg opet ispocetka al voleo bi da zavrsim s tim!!!! vid budale
- TT_tuning
- Poruka: 13
- Član foruma od: četvrtak, 4. nov. 2010. u 19:00h
Turbo motor je jako zeznuta stvar,pogotovo kod starijih automobila,to je em mnogo preslo em ko zna kako je odrzavano pre tebe,tu bi bilo najbolje da lepo oteras kod nekog majstora pa da na tenane sve pregleda na motoru i da ti kaze sta treba menjati..Ovako mi ti mozemo bez veze odgovarati na tvoja pitanja a da ti ne uradis nista...Dok se ne cuje i ne vidi po meni nikakav savet ti ne mogu dati..
Jer mogu da te zezaju vakumi,moze da se desi da je losa turbina,da je puklo izduvno kuciste na turbini,da ti negde pusta pritisak ma sto cuda da ne nabrajam..To treba neko da sedne i redom da ispituje,ali za to treba strpljenja i vremena..
Jer mogu da te zezaju vakumi,moze da se desi da je losa turbina,da je puklo izduvno kuciste na turbini,da ti negde pusta pritisak ma sto cuda da ne nabrajam..To treba neko da sedne i redom da ispituje,ali za to treba strpljenja i vremena..

- Dr cosworth
i para

- Divljak
kakvi su ovi likovi iz indjije???ako su losi ima li neka preporuka???