Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

K&N filter

Motor, menjač i upravljačka jedinica.
milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: K&N filter

Poruka od milan_gt » četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:31h

ja pre 30k km ocistio protokomer, preventivno, bio sav zaprljan, pre 10 dana drugar uzeo sprej kaze ajd i tebi da prsnemo..mi otvorimo ono jedna od dve iglice skroz crna..a koristim samo MANN filter, menjam ga na 10k km..mog misliti kako ce se prljati sa tim protocnim :)

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » petak, 12. okt. 2012. u 16:01h

KN filter garantuje bolju filtraciju od obicnog filtera... Mene interesuje kojim se uljem pere i na koji period? Ili moze uopste da se ne pere,nego vozis 50000km i bacis?
Isplativost me neinteresuje,merak je u pitanju
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » petak, 12. okt. 2012. u 16:36h

ja moj perem i nauljim na 5.000km, ima sredstvo za to da se kupi..fabricki je debeo 3-4cm a kroz ovaj se sve providi.. cekicko

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » petak, 12. okt. 2012. u 17:56h

Set za ciscenje otprilike kosta kao jedan obican filter, ocistis ga posle 30-40k ako vozis normalnim putevima.. jedino nisam siguran koliko puta se moze ocistiti sa tim jednim setom, uglavnom treba pripaziti da se ne preulji..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

Mondeo1610
Poruka: 12
Član foruma od: nedelja, 8. okt. 2023. u 21:11h

Poruka od Mondeo1610 » nedelja, 1. dec. 2024. u 01:16h

Pozdravv!!!!

Evo i ja da se nadovezem na ovu temuuu,kupio sam pecurku namontirao umestooo fabrickoog autoo je znatno jaci pri niskim obrtajima bolje poteze u odnosu na fabricki filter potrosnja je ista ali me brine sobzirom da je pecurka bez ikakve zastite,kako ce to da se odrazi na motor?

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » nedelja, 1. dec. 2024. u 22:50h

loše svakako, jel je filtracija sa tim pečurkama ravna nuli... neće eventualno baba i neko omanje dete da upadne u motor.

Ali čestice prašine, štroke, sitne kapljice vode... sve ti to ide u motor sa tim pečurkama.

Postoje K&N pečurke koje su namenjene da se naulje pre korišćenja da bi se sve te nečistoće zadržale na filteru ali pogađaj koliko ljudi to radi i koliko ljudi često čiste adekvatno te filtere i adekvatno naulje sa adekvatnim uljem za tu aplikaciju.

Pride bez zaštite, klasičan usis vrelog vazduha od motora, dok recimo fabrički filter i kutija je uvek zatvorenog tipa sa svojim posebnim dovodom hladnog vazduha.

Što se tiče "idenja" tj da auto ide znatno bolje u niskim obrtajima, čist placebo... imaš takav osećaj možda zbog jačeg zvuka iz usisa motora pa ti deluje da auto bolje ide.

Sve u svemu, vrati fabrički filter u svoje kućište i uživaj u vožnji bez bojazni da ćeš oštetiti motor.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Odgovori

Povratak na „Tuning“