K&N filter
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: K&N filter
ja pre 30k km ocistio protokomer, preventivno, bio sav zaprljan, pre 10 dana drugar uzeo sprej kaze ajd i tebi da prsnemo..mi otvorimo ono jedna od dve iglice skroz crna..a koristim samo MANN filter, menjam ga na 10k km..mog misliti kako ce se prljati sa tim protocnim 

- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
KN filter garantuje bolju filtraciju od obicnog filtera... Mene interesuje kojim se uljem pere i na koji period? Ili moze uopste da se ne pere,nego vozis 50000km i bacis?
Isplativost me neinteresuje,merak je u pitanju
Isplativost me neinteresuje,merak je u pitanju
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ja moj perem i nauljim na 5.000km, ima sredstvo za to da se kupi..fabricki je debeo 3-4cm a kroz ovaj se sve providi.. 

- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Set za ciscenje otprilike kosta kao jedan obican filter, ocistis ga posle 30-40k ako vozis normalnim putevima.. jedino nisam siguran koliko puta se moze ocistiti sa tim jednim setom, uglavnom treba pripaziti da se ne preulji..
-
- Poruka: 12
- Član foruma od: nedelja, 8. okt. 2023. u 21:11h
Pozdravv!!!!
Evo i ja da se nadovezem na ovu temuuu,kupio sam pecurku namontirao umestooo fabrickoog autoo je znatno jaci pri niskim obrtajima bolje poteze u odnosu na fabricki filter potrosnja je ista ali me brine sobzirom da je pecurka bez ikakve zastite,kako ce to da se odrazi na motor?
Evo i ja da se nadovezem na ovu temuuu,kupio sam pecurku namontirao umestooo fabrickoog autoo je znatno jaci pri niskim obrtajima bolje poteze u odnosu na fabricki filter potrosnja je ista ali me brine sobzirom da je pecurka bez ikakve zastite,kako ce to da se odrazi na motor?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
loše svakako, jel je filtracija sa tim pečurkama ravna nuli... neće eventualno baba i neko omanje dete da upadne u motor.
Ali čestice prašine, štroke, sitne kapljice vode... sve ti to ide u motor sa tim pečurkama.
Postoje K&N pečurke koje su namenjene da se naulje pre korišćenja da bi se sve te nečistoće zadržale na filteru ali pogađaj koliko ljudi to radi i koliko ljudi često čiste adekvatno te filtere i adekvatno naulje sa adekvatnim uljem za tu aplikaciju.
Pride bez zaštite, klasičan usis vrelog vazduha od motora, dok recimo fabrički filter i kutija je uvek zatvorenog tipa sa svojim posebnim dovodom hladnog vazduha.
Što se tiče "idenja" tj da auto ide znatno bolje u niskim obrtajima, čist placebo... imaš takav osećaj možda zbog jačeg zvuka iz usisa motora pa ti deluje da auto bolje ide.
Sve u svemu, vrati fabrički filter u svoje kućište i uživaj u vožnji bez bojazni da ćeš oštetiti motor.
Ali čestice prašine, štroke, sitne kapljice vode... sve ti to ide u motor sa tim pečurkama.
Postoje K&N pečurke koje su namenjene da se naulje pre korišćenja da bi se sve te nečistoće zadržale na filteru ali pogađaj koliko ljudi to radi i koliko ljudi često čiste adekvatno te filtere i adekvatno naulje sa adekvatnim uljem za tu aplikaciju.
Pride bez zaštite, klasičan usis vrelog vazduha od motora, dok recimo fabrički filter i kutija je uvek zatvorenog tipa sa svojim posebnim dovodom hladnog vazduha.
Što se tiče "idenja" tj da auto ide znatno bolje u niskim obrtajima, čist placebo... imaš takav osećaj možda zbog jačeg zvuka iz usisa motora pa ti deluje da auto bolje ide.
Sve u svemu, vrati fabrički filter u svoje kućište i uživaj u vožnji bez bojazni da ćeš oštetiti motor.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!