skinuo sam...ali pomocu kojeg programa otvaram to?Taunus 17m piše:http://www.crustworld.co.uk/pdf/dohctuning.pdf
Evo pa malo procitaj kako se poigrati sa glavom i izduvom na 2.0 DOHC motoru.
jos KS na 2.O DOHC motoru
- Payasito Sierra
- Poruka: 149
- Član foruma od: ponedeljak, 31. maj 2010. u 22:35h
Re: jos KS na 2.O DOHC motoru
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- Dr cosworth
- Poruka: 554
- Član foruma od: petak, 1. maj 2009. u 19:33h
Najjeftiniji tjuning na Autu ti je Nitro, Turbo je jako skupa stvar, Jer kad kupish turbo, morash da imash intercooler i josh dosta nekih stvari koje kostajum Sledeca stavka je potroshnja, normalne voznje dok ne pali Turbinu oko 10l Cim stisnesh gas ispod 25 ne racunaj, ide i do 40L(naravno punog gasa) Na Turbo, morash da kupish Struju koja je 800e , plus da ti to neko naprawi i mapira , znachi oko 1000-1500e to ti je ukratko. Tako da Samo nitro, na njega ne mozesh da dobijesh garanciju ni kad je nov , a ne kad je polovan, Nitro je Nitro, to nije potrosan materijal. Tako da koristi se godinama na razlicitim kolima, Sve je do Motora automobila, koliko moze da izdrzi .. I sta imash od delova.
- Taunus 17m
Najjeftinije mu je da kupi nekog turbaka i da mu malo odvrne pritisak i kraj price.
Atmo prepravljati na turbo nema smisla ni zapocinjati ako nemas dobru lovu a da ne pricamo o potencijalnim problemima.
Atmo prepravljati na turbo nema smisla ni zapocinjati ako nemas dobru lovu a da ne pricamo o potencijalnim problemima.
- Dr cosworth
Jeste, ali vi zaboravljate koliki je budzet coveku. Sve to sto vi prichate , kupi turbaka i super si . Da je od vas 20 ovde bar 5 do sada imalo Turbaca, moglo bi da pricha o tome, Ovde mogu da racunam par ljudi da znaju o cemu pricham...
- herceg06
- Poruka: 86
- Član foruma od: petak, 15. maj 2009. u 22:04h
Realno bez para nema ni brzine, sa nitrom nisam imao dodira do sada ali sa turbinama jesam i bez 2000E ne treba pocinjati s tim... Ali ako covek ima zivaca moze polako da kupuje delove pa za godinu dana da se sve skupi na gomilu i sastavi... Inace kada je o potrosnji rec, auto sa turbinom ne verujem da bi koristio svaki dan za voznju do posla itd. pa mislim da ona i nije bitan faktor. Ali ako vozis normalno auto, bice i potrosnja podnosljiva, primer mi je E30 2.7 turbo, koji se vozi kod nas na driftu, auto sa normalnom voznjom trosi ispod 10 litara... rally
- Payasito Sierra
- Dr cosworth
Jeste , ali koliko je to normalna voznja, Ispod 100? To je od goxia auto znam ga. Odlicno sklopljen auto, pitaj ga koliko ga je kostalo, On ima Holset H1 turboherceg06 piše:Realno bez para nema ni brzine, sa nitrom nisam imao dodira do sada ali sa turbinama jesam i bez 2000E ne treba pocinjati s tim... Ali ako covek ima zivaca moze polako da kupuje delove pa za godinu dana da se sve skupi na gomilu i sastavi... Inace kada je o potrosnji rec, auto sa turbinom ne verujem da bi koristio svaki dan za voznju do posla itd. pa mislim da ona i nije bitan faktor. Ali ako vozis normalno auto, bice i potrosnja podnosljiva, primer mi je E30 2.7 turbo, koji se vozi kod nas na driftu, auto sa normalnom voznjom trosi ispod 10 litara... rally
- herceg06
- Poruka: 86
- Član foruma od: petak, 15. maj 2009. u 22:04h
To mi je buraz i ja sam mu pomagao u sklapanju, tako da sve znam
Opet kazem, auto sa turbinom ili nitrom po meni nije auto za svaki dan....

Opet kazem, auto sa turbinom ili nitrom po meni nije auto za svaki dan....
- Dr cosworth
Pa sad, kako kome, Ti nitro ne morash da koristish dok ne zelish, Turbo takodje, ali se vozish ko deda do 2500-3000 rpm
- Taunus 17m
Vozim i imam turbaka nije mi nepoznat teren.

Uploaded with ImageShack.us
Ovde ima u startu 170 ks a uz manje prepravke bez otvaranja motora ide na 200 + ks sto je i meni u planu da uradim.
Vise konja za manje para ne moze dobiti.Tj u startu kupiti turbaka i malo se zezati sa njim.
Izduv, chip , pumpa za gorivo , boost i eto ti 200+ ks.
Investicija 500-600 eur.

Uploaded with ImageShack.us
Ovde ima u startu 170 ks a uz manje prepravke bez otvaranja motora ide na 200 + ks sto je i meni u planu da uradim.
Vise konja za manje para ne moze dobiti.Tj u startu kupiti turbaka i malo se zezati sa njim.
Izduv, chip , pumpa za gorivo , boost i eto ti 200+ ks.
Investicija 500-600 eur.
- Dr cosworth
Nije isto sa 170 na 200 i sa 120 na 200ks, a sa nitrom on moze na nekih 170-205 da ide.
600e te kostala cela investicija ?
600e te kostala cela investicija ?
- Taunus 17m
To stoji, nije isto sa 170 na 200 ali je daleko lakse i finansijski bezbolnije.
A naravno da se i tih 30 ks oseti.
Hocu reci da je daleko lakse raditi na vec naturbiniranom autu.
Mene za sad nije nista kostalo a u planu je da se potrosi 500-600 jura jer cu skoro sve sam raditi
a i delovi me nece puno kostati jer cu ih uzimati krajnje jeftino.
U sustini najvise ce da me kosta chip.
Izduv cu sam da pravim,pumpu za gorivo cu sam da zamenim,regulator pritiska sam zamenjujem,turbinu cu sam da odvrnem,
intercooler je u planu da se zameni, itd... Ima tu par stvari koje cu zameniti a dobiti krajnje jeftino.
Mene u celoj prici izvlaci to sto ne moram da placam majstore.
Elem ne bih vise da off-ujem ipak je ovo tema o sierri a ne o mom nekom projektu.
A i projekat nije ford vec je japanski pa se nikako ne uklapa u ovaj forum.
A naravno da se i tih 30 ks oseti.
Hocu reci da je daleko lakse raditi na vec naturbiniranom autu.
Mene za sad nije nista kostalo a u planu je da se potrosi 500-600 jura jer cu skoro sve sam raditi
a i delovi me nece puno kostati jer cu ih uzimati krajnje jeftino.
U sustini najvise ce da me kosta chip.
Izduv cu sam da pravim,pumpu za gorivo cu sam da zamenim,regulator pritiska sam zamenjujem,turbinu cu sam da odvrnem,
intercooler je u planu da se zameni, itd... Ima tu par stvari koje cu zameniti a dobiti krajnje jeftino.
Mene u celoj prici izvlaci to sto ne moram da placam majstore.
Elem ne bih vise da off-ujem ipak je ovo tema o sierri a ne o mom nekom projektu.
A i projekat nije ford vec je japanski pa se nikako ne uklapa u ovaj forum.

- Dr cosworth
A struja ?
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Kao sto covek rece, za 600e nece moci da ugradi turbo cak i da sav posao radi sam. Jeftinije je promeniti motor nego prepravljati postojeci. I uglavnom se sa prepravkom krene kada imas nesto delova 'na lageru'. A krenuti od samog starta... sa 600e... hm...Najjeftiniji tjuning na Autu ti je Nitro, Turbo je jako skupa stvar, Jer kad kupish turbo, morash da imash intercooler i josh dosta nekih stvari koje kostajum Sledeca stavka je potroshnja, normalne voznje dok ne pali Turbinu oko 10l Cim stisnesh gas ispod 25 ne racunaj, ide i do 40L(naravno punog gasa) Na Turbo, morash da kupish Struju koja je 800e , plus da ti to neko naprawi i mapira , znachi oko 1000-1500e to ti je ukratko. Tako da Samo nitro, na njega ne mozesh da dobijesh garanciju ni kad je nov , a ne kad je polovan, Nitro je Nitro, to nije potrosan materijal. Tako da koristi se godinama na razlicitim kolima, Sve je do Motora automobila, koliko moze da izdrzi .. I sta imash od delova.
Drugo je pitanje koliko je njemu to zaista i potrebno.
A i nitro... definitivno nije kao na NFS... Savet: treba prvo probati pa odluciti.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- Dr cosworth
Ne mozesh nekim ljudima da objasnish, SVe je to lepo sto oni hoce da prave turbo, ali da bi se naprawilo da valja to Mnogo kosta. Jer to vuche jednu stvar za drugom , na kraju ce imati sieru ko ja od 15000e koja nece moci da se proda ni za milion godina po 3x manjoj ceni. Naravno da se takva kola ne prodaju, Ali treba razmisljati u ovom ludom vremenu i finansijski
Kad stavish nitro uvek mozesh da ga skinesh i prebacish na drugi auto koji kupish, a Turbo bash i ne mozesh, uvek cesh morati da kupujesh izduve, intercoolere, ....novo...
Kad stavish nitro uvek mozesh da ga skinesh i prebacish na drugi auto koji kupish, a Turbo bash i ne mozesh, uvek cesh morati da kupujesh izduve, intercoolere, ....novo...
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Ulaziti u pricu o isplativosti je besmisleno. Zato i ne zelim da idem u tom pravcu. Ali hocu da kazem da sa budzetom od 600e ne moze da se udje u 'pricu' o turbinama i slicnim 'egzoticnim' stvarima. Nitro moze da 'prodje' ali opet kazem da to nije NFS i ne treba ocekivati takve rezultate jer je razocaranje neizbezno.
Nitro je dobar start, koji moze da 'inicira' plan o nekom narednom 'projektu' u cilju povecanja snage/brzine. A turbo... pa ko zeli... digitron u ruke... auto u garazu... i polako, polako...
Nitro je dobar start, koji moze da 'inicira' plan o nekom narednom 'projektu' u cilju povecanja snage/brzine. A turbo... pa ko zeli... digitron u ruke... auto u garazu... i polako, polako...
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- Dr cosworth
Nitro je najjeftiniji tuning, Za nekih 400e dobijate od 25 do 150hp , zavisi kolika muda imate. I koliko motor moze da izdrzi.
- Payasito Sierra
meni bi trebalo jos nekoh 50 ks...dovoljno mi je da 95% vozila prasim po gradu
....a i sto ti kazes to je safe verzija..

- Taunus 17m
Jesi li pogledao onaj tekst sto sam ti ostavio?
- Payasito Sierra
brate nece da mi instalira adobe...neka greska se javlja ? :-|
- Taunus 17m
ne bi trebalo da se pojavljuje greska izbaci ovde ili vec negde screen shot pa da vidimo kakva je to greska,
- Payasito Sierra
ma imam ja nekog pajtosa,taj kao da se rodio u kompijuteru tako da ce mi resiti on to a i off-ovali bi temu