Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Scorpio in Taunus

Motor, menjač i upravljačka jedinica.
Odgovori
Zorole
Poruka: 203
Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 15:09h

Scorpio in Taunus

Poruka od Zorole » ponedeljak, 10. maj 2010. u 09:44h

Pozdrav Fordadzije! Da li neko zna da li bih u Taunusa 1.6, tc3, mogao da smestim motor od Scorpia 2.9, 4x4. Sigurno bih morao da menjam i menjac i diferencijal. Ali mislim da to nije sve. Kolika je razlika u potrosnji i performansama rulest

Jos jedno pitanjce! Koje bi sve motore (od kojih modela Forda) mogao da ubacim u mog Taunusa i gde bih mogao da ih nadjem, povoljno? Uzeo bih i 5stepeni menjac
...sine moj, sto puta ti kazem: nece nista na silu, uzmi veci cekic...

van
VIP
Poruka: 9040
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Scorpio in Taunus

Poruka od van » ponedeljak, 10. maj 2010. u 14:01h

2.9 moze da se ubaci u taunusa bez ikakavih mehanickih prepravki . To sto treba danadjes druge delove i smislis kako da namestis efi instalaciju i punpu za gorivo je druga stvar . Potrosnja 10 l po putu , 13 po gradu mirne voznje , 20l ako ga gazis . Dobijes ubrzanje oko 8-9 sekundi do 100
Mozes da ubacis sta god hoces samo je pitanje koliko imas prepravki i koliko to kosta

Zorole
Poruka: 203
Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 15:09h

Poruka od Zorole » utorak, 11. maj 2010. u 09:12h

Hvala na odgovoru Vane! Ti si bas strucan sto se tice Forda. Ispada da ce manje da mi trosi sa Scorpiom 2.9 nego sa Taunusom, 1.6. Meni Taunus po gradu trosi 15l a na otvorenom 9l. U svakom slucaju razmislicu koji motor da mu stavim. Svidja mi se i 2.0 iz Siere. Kad resim koji motor da stavim javljam ti se za misljenje. Pozz!
...sine moj, sto puta ti kazem: nece nista na silu, uzmi veci cekic...

van
VIP
Poruka: 9040
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 11. maj 2010. u 16:01h

Svi motori zakljucno sa obicnim zetec 16v motorom mogu da se usrafe na zvono menjaca . Zvona su razlicita za 4 cilindra i za v6 ( v4) . Koliko ima ostalih zajebancija , to je druga stvar ... Nista nije problem kada jednom odlucis da je tako . I treba ti alata ako hoces prepravke

Odgovori

Povratak na „Tuning“