pojacavanje 1.6 pinta
- Necke
- Poruka: 224
- Član foruma od: ponedeljak, 19. okt. 2009. u 11:49h
pojacavanje 1.6 pinta
posto sam citao dosta postova o pojacavanju motora,voleo bih da mi pomognete oko sredjivanja jednog 1.6 pinita za taunusa.nesto sto je jednostavo a korisno cisto da ga malo pojacam. hvala unapred
- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: pojacavanje 1.6 pinta
Imas temu o budženju pinta ovde , sa sve slikama i opisom .
Kog 1.6 motora ?
Onog od 74 ks ili onog od 88 ks ?
I sta ti je to malo poboljsanje ?
Stavi dvogrli karburator umesto jednogrlog , i ićiće primetno bolje . Stavi elektronski razvodnik i bobinu , i to je neko poboljasnje , promeni izduvnu granu , stavi veće ventile , sredi glavu i kanale u glavi i tu si na GT specifikaciji ako i ne preko nje.
90 Ks ide veoma lepo
Kog 1.6 motora ?
Onog od 74 ks ili onog od 88 ks ?
I sta ti je to malo poboljsanje ?
Stavi dvogrli karburator umesto jednogrlog , i ićiće primetno bolje . Stavi elektronski razvodnik i bobinu , i to je neko poboljasnje , promeni izduvnu granu , stavi veće ventile , sredi glavu i kanale u glavi i tu si na GT specifikaciji ako i ne preko nje.
90 Ks ide veoma lepo
- Necke
na tako nesto sam ja i mislio,samo gde da nadjem izduvnu granu 4-2-1,a dvogrli imam i ellek.razvodnik imam i da a za ventile jel je tesko to uraditi,imam onaj od obican znaci da je od 70ks. Jel postoji neka kombinacija da se glava ne skida a da se vidi da li je gt? Posto moguce da je ima moj ujak.
- van
- VIP
GT glava ima vece izduvne ventile .
Nabavi karburator , usis , izduv dupli , el . razvodnik ( treba ti i bobina ) od siere 2.0 karburator .
Glavu skini , sredi kanale , i ubaci obradjene ventili od 2.0 .
Cela ta prepravka ima da kosta . Ja sam potrosio 500 e na sredjivanje mog motora , a sve sam radio sam ...
Ja sam negde imao budzenu glavu sa 1.6 GT motora , ali ne znam gde mi je ....
Nabavi karburator , usis , izduv dupli , el . razvodnik ( treba ti i bobina ) od siere 2.0 karburator .
Glavu skini , sredi kanale , i ubaci obradjene ventili od 2.0 .
Cela ta prepravka ima da kosta . Ja sam potrosio 500 e na sredjivanje mog motora , a sve sam radio sam ...
Ja sam negde imao budzenu glavu sa 1.6 GT motora , ali ne znam gde mi je ....
- Necke
a koliko bih ti to prodao ili menjao za nesto ako ti treba? nasao sam ja dvogli lar.usisnu i el.paljenje sa bobinom,ali nemam izduvnu granu.
- van
- VIP
Problem je što ne zna gde je glava . Znam da je nisam bacio , ali ne znam gde je .
Ili stavi od siere 2.0 livenu izduvnu granu ili pravi sam . Ja narucim na laseru da se iseku izduvne flanse , a ti od nekog majstora za auspuhe izmi par starih krivina i cevi . Seckaj ih i napravi model , a onda odes kod majstora da ti tako pokrivi cevi . Onda sve to lepo sklopiš i imas pravu stvar . Možes 4-2-1 da praviš ili 4-1 .
Glavu rasturi i sam sredi kanale . Treba jedno 1-2 po kanalu , a ima ih 8 .
Ili stavi od siere 2.0 livenu izduvnu granu ili pravi sam . Ja narucim na laseru da se iseku izduvne flanse , a ti od nekog majstora za auspuhe izmi par starih krivina i cevi . Seckaj ih i napravi model , a onda odes kod majstora da ti tako pokrivi cevi . Onda sve to lepo sklopiš i imas pravu stvar . Možes 4-2-1 da praviš ili 4-1 .
Glavu rasturi i sam sredi kanale . Treba jedno 1-2 po kanalu , a ima ih 8 .
- Necke
to je mnogo visoko skupa tehnologija za mene....
- van
- VIP
Onda nadjes za malo para 2.0 motor i stavis to . Tuning uopste nije jeftin sport i kada radis sve sam .
Vidis kako moj pinto ide iz klipova , mada to nije toliko merodavno jer pokrece 400-500 kg laksi auto od taunusa...
Imas i ceo spisak odradjenih stvari i koliko to kosta , pa vidi sta mozes da uradis u skladu sa svojim budzetom
Vidis kako moj pinto ide iz klipova , mada to nije toliko merodavno jer pokrece 400-500 kg laksi auto od taunusa...
Imas i ceo spisak odradjenih stvari i koliko to kosta , pa vidi sta mozes da uradis u skladu sa svojim budzetom
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Dosta ljudi razmišlja o 1.6 jer je im je registracija manja a i potrošnja je manja.
Kada uradiš taj 1.6 potrošnja će ti biti ista ako ne i veća nego za 2.0, tako da ti ostaje samo razlika u registraciji, koje je toliko smešna kada se uzme u obzir koliko si para potrošio u 1.6, a za koliko si para imao da kupiš 2.0. O vremenu i trudu ne raspravljamo, podrazumeva se da svi radimo sve samo i ne trčimo kod majstora za svaku sitnicu.
Kada uradiš taj 1.6 potrošnja će ti biti ista ako ne i veća nego za 2.0, tako da ti ostaje samo razlika u registraciji, koje je toliko smešna kada se uzme u obzir koliko si para potrošio u 1.6, a za koliko si para imao da kupiš 2.0. O vremenu i trudu ne raspravljamo, podrazumeva se da svi radimo sve samo i ne trčimo kod majstora za svaku sitnicu.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Necke
za 2.0 se u pravu,sad ako bude ovaj zakon o broju motora da se ne gleda ja imam neki 2.0,moram karike da mu zamenim,i sta jos neznam,tako da za sad ide 1.6 sa dvoglim,elektronsko palenje i ako nadjem izduvnu 4.2.1