Trenutno su popravke na redu:
Gornji desni nosač motora, hidraulični, mora da se menja. Nov 250 eur, polovan jurim trenutno. Eto ti motor
SIlen blokovi prednji su sledeći, mada to nije neka cifra, ali lamela koja je na izdisaju jeste.
Koliko vidim na netu pasuje od 210 mm umesto ove od 190 mm, koju sada imam, tako da će tu da padne upgrade sigurno.
Taj 1.7L od pume staje knap, ali sve veće od toga zahteva prepravke ozbiljne u motornom prostoru. Svi ludi englezi koji su stavljali takve zverke su seckali sve i svašta. Mnogo posla.
Opet sa druge strane razmišljajte o težini tih većih motora i o njihovom težištu.
Najmanje što želim je da ubacim u njega 200KS ali da zbog pomerenog težišta bude lošiji za upravljanje.
Po meni je najbolja varijanta je da se ovaj 1.6L, koji je u odličnom stanju, pažen i mažen, dotera sa čipom do tih 120KS za sada i da dok ne postane drugi auto u porodici, ne čačka više.
Srediću u međuvremenu vešanje i kočnice. Standardni diskovi sa Fieste ST 150 pasuju sigurno, samo je pitanje da li bi morala i klješta da se menjaju. Ne njemu su 260 mm diskovi napred, dok su ovi sa ST-a 280 mm ako me pamćenje dobro služi.
Za kasnije sve više naginjem ka turbo varijanti, nego menjanju motora.
Nešto ovako npr:
http://passionford.com/forum/restoratio ... oject.html
Samo što su na ovom Kakanom zadržali, klimu i sve "nepotrebne" gluposti. Intercooler umesto hladnjaka klime, a usis na mesto akumulatora i standardnog filtera vazduha.
Najveća tu jebada bi bila zamena kompa i mapiranje. Sav hardware može da se nabavi polovan i namontira.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks