Elektronsko paljenje
- retromad
- Poruka: 132
- Član foruma od: nedelja, 13. sep. 2009. u 18:57h
Elektronsko paljenje
Pozdrav, imam pitanje:
Imam elektronsko paljenje za 2.0 v6, ali samo razvodnik i modul. Kako to baš za v6 ne mogu nać, a od sierre 1.6 ili 2.0 mogu, zanima me jesu isti kablovi šta spajaju sve za v6 i za pinta, da kombiniram. Također treba li mi bobina baš od v6 ili će radit od pinta?
Imam elektronsko paljenje za 2.0 v6, ali samo razvodnik i modul. Kako to baš za v6 ne mogu nać, a od sierre 1.6 ili 2.0 mogu, zanima me jesu isti kablovi šta spajaju sve za v6 i za pinta, da kombiniram. Također treba li mi bobina baš od v6 ili će radit od pinta?
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: Elektronsko paljenje
Treba ti bobina od bilo kog automobila sto ima elektronsko paljenje, zatim mozes da stavis i od juga komutator , ako hoces i to ce da radi . Sta tebe muci ? Jel nemas motrocraft modul za elektorsko paljenje ( komutator ) ili ne znas kako da povezes ?
vodi racuna da imas dobar + ka modulu , da slucajno tu ne obara napon, pa da niej 12 v . Ja sam i na taunusu i na kapriju elektronsko paljenje vezao preko releja . + sa akumulatora , preko osiguraca i releja
vodi racuna da imas dobar + ka modulu , da slucajno tu ne obara napon, pa da niej 12 v . Ja sam i na taunusu i na kapriju elektronsko paljenje vezao preko releja . + sa akumulatora , preko osiguraca i releja
- retromad
Iman motocraftov modul i razvodnik, samo san mislija nać originalan kabel i bobinu da to sve povežem. Ako sve paše, ili se da iskemijat, ludilo. Sa strujom sam na vi
Ima li razlike s tim paljenjem išta?

- van
- VIP
Nemas kabl od razvodnika da modula ? Bobinu skini sa bilo kog automobila koji ima elektrosko paljenje . Moja je sa siere , kao i razvodnik . Razlike ima , sto ej jaca bobina , bolja varnica . Druga stvar je vezaan za platine njihovo prekidanje kontakta i kao i poskakivanje po bregovima . Motor ima bolji ler i devinitivno se lepse i tecnije vrti , a razlika je ocigledna preko 4000 obrtaja.
Ako ne znas kako da povezes , iskopacu negde u kompu sliku seme povezivanja
Ako ne znas kako da povezes , iskopacu negde u kompu sliku seme povezivanja
- retromad
Po tom šta kažeš, mislim da ću ga skompletirat i ugradit. Da, fali mi taj kabel, pa sam pomislija da nije isti slučajno u 1.6 ili 2.0 sierre, da ga samo uštekam. Ako budeš ima volje, pokušaj pronać, bit ću zhvalan thumbup
- van
- VIP
- retromad
Tenk ju veri mač mr. Van 

- van
- VIP
Ju velkom
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Povezujem neki elektronac za V6 i sad gledam ovu šemu što je Van okačio. Sve je OK, osim napajanje bobine. Balast ressistor treba ukinuti i umesto njega staviti parče žice, ili na + kontakt bobine dovesti 12V sa kontakta. Bobina za elektronsko paljenje nema nikakvog smisla ako joj napajanje ostane isto kao i za onu sa platinama.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- van
- VIP
На кутији са осигурачима имаш пар буксни које иду са осигурача који су под напоном када је укључен контакт. Скини напајање одатле , или постојеће напајање побуђује релеј , а он доводи директно са акумулатора + , преко осигурача .Ово је најбоље решење , јер елиминишеш глупости у прастарој инсталацији