kvacilo za kumplug i start motora benzinca
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 58
- Član foruma od: subota, 20. nov. 2010. u 23:30h
kvacilo za kumplug i start motora benzinca
ZNACI FORD MONDEO 2.0 143KS POMINATI 97000 KM IMA POTREBA OD PROENA NA LAMELA,POTISNA PLOCA SO LAGERI,ODNOSNO IMA LI VEK NA TRAENJE OVOJ DEL
POZDRAV
POZDRAV
Poslednja izmena: manutd, na dan subota, 12. feb. 2011. u 23:03h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: KOGA DA SMENAM LAMELA
Колку што знам, по правило, тоа е дел кој се менува кога откажа, стана да лизга, мотор ја губи сила, итн... Време за промена на многу повеќе зависи од индивидуалниот стил на возење отколку на фиксен број на километри. Јас не се сеќавам дека некој превентивно промени тоа.
(pa ko razume, shvatiće... ako sam i ja dobro razumeo i ispravno odgovorio
)
(pa ko razume, shvatiće... ako sam i ja dobro razumeo i ispravno odgovorio

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
FALA TE RAZBRAV SUPER
MISLEV BIDEJKI KOGA ODAM NA PODOLG PAT KVACILOTO ZA KUMPLUG STANUVA POTESKO ZA NAGAZUVANJE OD KOGA VOZAM GRADSKA VOZNJA
ZATOA MISLEV DA NEMA NEKOJ PROBLEM SO NEA
POZDRAV
MISLEV BIDEJKI KOGA ODAM NA PODOLG PAT KVACILOTO ZA KUMPLUG STANUVA POTESKO ZA NAGAZUVANJE OD KOGA VOZAM GRADSKA VOZNJA
POZDRAV
- BojanM
- BOFH
Според овие симптоми, тоа е со поголема веројатност корпа на квачилото, или па хидрауличен систем, но јас не сум мајстор да го кажам со сигурност.
Второ, да замолам дека се не пишува целата порака со големи букви, бидејќи дека тоа се толкува како викање.
Модераторите нема да бидат среќни. 
Второ, да замолам дека се не пишува целата порака со големи букви, бидејќи дека тоа се толкува како викање.

pozdrav, Bojan

-
fala ti sigurno ke mi odgovori i nekoj drug
izvini za tekst so golemi bukvi
pozdrav
izvini za tekst so golemi bukvi
pozdrav
- BojanM
- BOFH
Nema problem.... Toa e Mondeo Mk3, so TDCi motor, ne е li?
Slobodno neka se uključi i neko mudriji/iskusniji od mene; kolega kaže da mu se dešava da je potrebna veća sila da nagazi pedalu kvačila kada vozi negde dalje (na otvorenom) nego dok vozi gradske ture... po nekoj teoriji i koliko ja kapiram, druk ležaj ili korpa mogu da budu uzroci, ali ako bilo ko ima iskustvo sa ovim neka prozbori.
Slobodno neka se uključi i neko mudriji/iskusniji od mene; kolega kaže da mu se dešava da je potrebna veća sila da nagazi pedalu kvačila kada vozi negde dalje (na otvorenom) nego dok vozi gradske ture... po nekoj teoriji i koliko ja kapiram, druk ležaj ili korpa mogu da budu uzroci, ali ako bilo ko ima iskustvo sa ovim neka prozbori.
pozdrav, Bojan

- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Samo da ti odgovorim za pitanje, ne razumem se u mehaniku, ali 2.0 143ks je 2.0 benzinac, tj duratec.
Fiesta!!
- BojanM
- BOFH

pozdrav, Bojan

- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
ocigledno se niste razumeli

- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ma nisi de*il sta se tripujesBojanM piše:Dete-de*il. Hvala za ispravku.

Pre sam ja zaludjen kad znam takve detalje

Fiesta!!
- BojanM
- BOFH
Ma vic je u tome da sam šatro gledao, proverio, pa opet lupio 
@darko darko: moguće je, ali i ti si dobrodošao da ispraviš svaku omašku

@darko darko: moguće je, ali i ti si dobrodošao da ispraviš svaku omašku

pozdrav, Bojan

-
da 2.0 143 ks benzinec,kupio sam je pred 3 meseca,6 godine stara ali u dobro stanje skoro nova,nikad nisam vozio ford i ne znam dali je ovo dobar motor ili ne,ima neke mane ili ne,dosad nemam nikakve probleme,samo to da kad predzem oko 100km na otvorenom i posle vozim je niz grad,isti dan kvacilo za kumplug je malo poteze za pritiskanje,a sledeci dan na primer odma je oped normalno,leko za pritiskanje dali je to neki veliki problem ili ne i jos jedan problemcic
jedan do dva puta vo denot nezvisno dali je zagrejana ili ne, kad startujem motor mora poveke da zaverglam pa da startujem auto odnosno motor,a osven tih dva puta posle toa 50 puta da startujem pali ko da je nova na prvu,ne znam dali i ovo je neki veliki problem ili ne
pozdrav
jedan do dva puta vo denot nezvisno dali je zagrejana ili ne, kad startujem motor mora poveke da zaverglam pa da startujem auto odnosno motor,a osven tih dva puta posle toa 50 puta da startujem pali ko da je nova na prvu,ne znam dali i ovo je neki veliki problem ili ne
pozdrav
- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
to treba dragomir da odgovori, ja nepoznajem benzince, i neznam, verovatno los kvalitet seta, ali ja neznam .....
bolje ti samo prevedi da malo ko vozi takav auto moze da odgovori, ako nerazume nemoze niko da odgovori....
bolje ti samo prevedi da malo ko vozi takav auto moze da odgovori, ako nerazume nemoze niko da odgovori....
-
Re: kvacilo za kumplug i start motora benzinca
ok cekam Dragomira
fala
fala
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Evo i Dragomira
Ako neko moze da prevede posto mi nista nije jasno pa cu rado pomoci
Ako neko moze da prevede posto mi nista nije jasno pa cu rado pomoci
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- BojanM
- BOFH
Au bre, pa nije retoromanski... 
Moje pokušaje da dam neki odgovor nema razloga da prevodim
bitno da su ovo simptomi koje je čovek u startu naveo.
Posle je i on sam dao prevod problema, mislim da ne treba dodatno prevoditi:
Ako sam omašio, izvin'te, davno beše osnovna škola i učenje jezika bratskih nam socijalističkih republika...

"Znači Ford Mondeo 2.0 143KS pređeno 97000km, treba li da menjam lamelu, potisnu ploču sa lagerima, odnosno da li ovaj deo ima neki vek trajanja, pozdrav."manutd piše:ZNACI FORD MONDEO 2.0 143KS POMINATI 97000 KM IMA POTREBA OD PROENA NA LAMELA,POTISNA PLOCA SO LAGERI,ODNOSNO IMA LI VEK NA TRAENJE OVOJ DEL
POZDRAV
"Mislio sam, pošto kada idem na duži put, pedala kvačila postane teža za gaženje nego kada vozim u gradskoj vožnji, zato sam mislio da možda nije neki problem sa time."manutd piše:MISLEV BIDEJKI KOGA ODAM NA PODOLG PAT KVACILOTO ZA KUMPLUG STANUVA POTESKO ZA NAGAZUVANJE OD KOGA VOZAM GRADSKA VOZNJA
Moje pokušaje da dam neki odgovor nema razloga da prevodim

Posle je i on sam dao prevod problema, mislim da ne treba dodatno prevoditi:
Dotle sve treba da je jasno, a u nastavku kaže:manutd piše:da 2.0 143 ks benzinec,kupio sam je pred 3 meseca,6 godine stara ali u dobro stanje skoro nova,nikad nisam vozio ford i ne znam dali je ovo dobar motor ili ne,ima neke mane ili ne,dosad nemam nikakve probleme,
Tj. "samo to da kada pređem oko 100km i posle vozim (kola) po gradu, tokom tog dana je pedala kvačila malo teža za pritiskanje, a već sledećeg dana je na primer opet normalno, lako za pritiskanje. Da li je to neki veliki problem ili ne? I još jedan problemčić, jednom do dvaput dnevno, bez obzira da li je auto zagrejan ili ne, kada startujem motor moram malo duže da zaverglam (...) a sem tih par puta, posle toga mogu 50 puta da startujem, pali kao da je nov na prvi okret. Ne znam da li je i ovo neki veliki problem ili nije."manutd piše:samo to da kad predzem oko 100km na otvorenom i posle vozim je niz grad,isti dan kvacilo za kumplug je malo poteze za pritiskanje,a sledeci dan na primer odma je oped normalno,leko za pritiskanje dali je to neki veliki problem ili ne i jos jedan problemcic
Ako sam omašio, izvin'te, davno beše osnovna škola i učenje jezika bratskih nam socijalističkih republika...
pozdrav, Bojan

-
thumbup thumbup thumbup
da tako je hvala

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Najverovatnije je problem do zamajca.Potrebno je zamenuti i zamajac,set kvacila i druk lager.
Za problem palenja bi trebalo prvo ocitati greske
Za problem palenja bi trebalo prvo ocitati greske
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek