Filter goriva Ford Focus mk2
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: petak, 29. okt. 2010. u 00:24h
Filter goriva Ford Focus mk2
Tražio sam na forumu i nisam nigdje uspio da pronađem odgovor na svoje pitanje. Dakle, interesuje me koliko često bih trebao mijenjati filter goriva na Ford Focus-u 2006. god. 1.6 tdci?
- Goran Mond
- Poruka: 287
- Član foruma od: nedelja, 21. dec. 2008. u 13:30h
- Kontakt:
Re: Filter goriva Ford Focus mk2
Moje misljenje je da bi trebalo 1 godisnje ili na nekih 30000 predjenih km,mada nema pravila,moze da ti naidje jedan rezervoar loseg goriva i da zaprljas filter totalno,a mozes voziti 5 godina da se nezaprlja.
- milosninkovic
- Poruka: 150
- Član foruma od: nedelja, 20. sep. 2009. u 23:08h
- Kontakt:
ako se zaprlja filter jel to moze da sjebe pumpu visikog pririska???
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Najbolje je zamenuti na svakom servisu ili bar na 20 000 km zbog kvaliteta goriva.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- milosninkovic
- Kontakt:
lako je tebi reci menjaj....filter je 4000...bar za mene
(((

- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
jbg, zato posle na forumu joj crkla mi mumpa, gorivo lose, , nemenja se filter, sipa se gde signes, u rezervoaru 5 l nafte povece se mulj, kvalitet nije ni za traktor, a komon rail sitem, normalno je da ce filter da bude te cene, da nevredi zamenski bi bio 500 dindzi, tako da je najsigurnije da se takodje stavi original jer je najsigurnije,
neznam kako bi bilo da se stavi jos jedan predfilter jeftinije proizvodnje recimo od nekog kamiona, cisto zbog vode da moze da se cisti, neznam dali bi bio dodatan teret za pumpu, da bar koliko toliko smanjio rizik za pumpu .....
evo zasto je vazno, kod evrodizela se bolje vezuje voda nego za obicnu naftu, takodje je voda mnogo opasnija za komon rail siteme nego kod obicnih dizela,+ srpska nafta = katasrofa
http://www.vrelegume.rs/vesti/bosch-filteri-pr/
znaci da je filter za naftu na fordu sa razlogom ta cena, takodje mislim da je ista cena za tddi motore, mislim...
neznam kako bi bilo da se stavi jos jedan predfilter jeftinije proizvodnje recimo od nekog kamiona, cisto zbog vode da moze da se cisti, neznam dali bi bio dodatan teret za pumpu, da bar koliko toliko smanjio rizik za pumpu .....
evo zasto je vazno, kod evrodizela se bolje vezuje voda nego za obicnu naftu, takodje je voda mnogo opasnija za komon rail siteme nego kod obicnih dizela,+ srpska nafta = katasrofa
http://www.vrelegume.rs/vesti/bosch-filteri-pr/
znaci da je filter za naftu na fordu sa razlogom ta cena, takodje mislim da je ista cena za tddi motore, mislim...
Poslednja izmena: darko darko, na dan sreda, 9. feb. 2011. u 18:01h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Uzmi neki zamenski filter,zavrsava posao kao original. Bolje zamenski na svakom servisu nego original na 30000kmmilosninkovic piše:lako je tebi reci menjaj....filter je 4000...bar za mene![]()
(((
Predfilter nikako,nece lepo auto da radi! Sve je to preracunato u fabrici. Kod starih dizela moze ali kod novijih jok.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- darko darko
pogotovo neku tursku kopiju, pa otvori vidi dali uopste ima unutra nesto, ili je filter totalno prazan, kako mi je jednom pokazao serviser :-| .....
evro dizel je jako spesifican, voda i prljastina se mnogo bolje vezuje za evrodizel, tako da mora da poseduje odredjenu tehnologiju za filter evro dizela ili se dzabe stavlja filter, izgleda da je taj filter(cena) po srpskom odrzavanju najveci problem ubrizgavanja kod tdci motora, plus jako losa nafta.......
evro dizel je jako spesifican, voda i prljastina se mnogo bolje vezuje za evrodizel, tako da mora da poseduje odredjenu tehnologiju za filter evro dizela ili se dzabe stavlja filter, izgleda da je taj filter(cena) po srpskom odrzavanju najveci problem ubrizgavanja kod tdci motora, plus jako losa nafta.......
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ko kaze da je na proverenim pumpama losa nafta ? Mol,Eko,NIS,Omv,Lukoil svi imaju korektan evrodizel...
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- darko darko
pa tu cinjenicu svi znaju, odakle onda toliko mulja ljudima po rezervoarima ako je tako dobra, moja sestra je cistila dva puta rezervoar ove godine, malo malo pa cak i u ovoj korumpiranoj drzavi ispekcija nadje krs naftu
http://www.vrelegume.rs/forum/viewtopic.php?f=9&t=12837
i kakve veze ima ako je fabrika predvidela taj filter za to vreme zamene zasto ignorisati, steta je staviti zamenski koji neije testiran i predvidjen za taj auto
naravno svako ima svoj izbor ali treba procitat onaj moj prvi link zasto su na evrodizelu komplikovani filteri
http://www.vrelegume.rs/forum/viewtopic.php?f=9&t=12837
i kakve veze ima ako je fabrika predvidela taj filter za to vreme zamene zasto ignorisati, steta je staviti zamenski koji neije testiran i predvidjen za taj auto
naravno svako ima svoj izbor ali treba procitat onaj moj prvi link zasto su na evrodizelu komplikovani filteri
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: petak, 29. okt. 2010. u 00:24h
Hvala vam svima na odgovorima. I mislio sam da treba mijenjati na svakih 30.000 km samo nisam bio baš siguran. Cijena filtera i nije toliko velika koliko znaju biti problemi ako se ne mijenja redovno, i ako se stavi neki lošiji. Čovjek od koga sam kupio auto me upozorio na to da pazim gdje sipam gorivo i takodje da redovno mijenjam filtere ulja i goriva zbog toga što je kod nas baš loš kvalitet nafte.
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ja bih tebi ipak savetovao da menjas na 10k km. Ne moras da stavljas original-original. Nadji neki kvalitetan zamenski tipa UFI ili tako neki, i neces imati problema.
off:
off:
Za prve iz iskustva znam da nemaju korektan evrodizel (ima parafina u istom), a za druge sam cuo isto da nisu bas najbolji. MOL i Eko su ok, MOL preferiram, Eko samo bas kad moram, a to je veoma veoma retko.Nesa piše:NIS,Omv
Fiesta!!
- zeteks
- Poruka: 1293
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Na Molu nece da natoce evrodizel u pasticnu kanticu od 6L. Nije mi poznat razlog ali sigurno postoji.
- milosninkovic
- Kontakt:
mozda njihovo gorivo nadgriza plastiku 

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9916
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
to se i meni pekljuce desilo,posle sam pitao druga zasto nece i dobio sam odgovor da je to politika kuce,tj nece da sipaju u flase koji su napravljene od tanke plastike ( flase,baloni od 5-6l i ostalo),kante,kanisteri od tvrde plastike moguzeteks piše:Na Molu nece da natoce evrodizel u pasticnu kanticu od 6L. Nije mi poznat razlog ali sigurno postoji.
mislim da je za tebe gnojf 2 a ne focus mechanicmilosninkovic piše:lako je tebi reci menjaj....filter je 4000...bar za mene![]()
(((
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)