Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Filter goriva Ford Focus mk2

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
WladoN
Poruka: 2
Član foruma od: petak, 29. okt. 2010. u 00:24h

Filter goriva Ford Focus mk2

Poruka od WladoN » ponedeljak, 7. feb. 2011. u 18:43h

Tražio sam na forumu i nisam nigdje uspio da pronađem odgovor na svoje pitanje. Dakle, interesuje me koliko često bih trebao mijenjati filter goriva na Ford Focus-u 2006. god. 1.6 tdci?

Goran Mond
Poruka: 287
Član foruma od: nedelja, 21. dec. 2008. u 13:30h
Kontakt:

Re: Filter goriva Ford Focus mk2

Poruka od Goran Mond » utorak, 8. feb. 2011. u 16:51h

Moje misljenje je da bi trebalo 1 godisnje ili na nekih 30000 predjenih km,mada nema pravila,moze da ti naidje jedan rezervoar loseg goriva i da zaprljas filter totalno,a mozes voziti 5 godina da se nezaprlja.

milosninkovic
Poruka: 150
Član foruma od: nedelja, 20. sep. 2009. u 23:08h
Kontakt:

Poruka od milosninkovic » utorak, 8. feb. 2011. u 17:10h

ako se zaprlja filter jel to moze da sjebe pumpu visikog pririska???

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » utorak, 8. feb. 2011. u 20:51h

Najbolje je zamenuti na svakom servisu ili bar na 20 000 km zbog kvaliteta goriva.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

milosninkovic
Kontakt:

Poruka od milosninkovic » sreda, 9. feb. 2011. u 16:34h

lako je tebi reci menjaj....filter je 4000...bar za mene sign0007 :((((

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 9. feb. 2011. u 16:35h

A dizne oko 1000. Ali evra.
Fiesta!!

darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » sreda, 9. feb. 2011. u 17:54h

jbg, zato posle na forumu joj crkla mi mumpa, gorivo lose, , nemenja se filter, sipa se gde signes, u rezervoaru 5 l nafte povece se mulj, kvalitet nije ni za traktor, a komon rail sitem, normalno je da ce filter da bude te cene, da nevredi zamenski bi bio 500 dindzi, tako da je najsigurnije da se takodje stavi original jer je najsigurnije,
neznam kako bi bilo da se stavi jos jedan predfilter jeftinije proizvodnje recimo od nekog kamiona, cisto zbog vode da moze da se cisti, neznam dali bi bio dodatan teret za pumpu, da bar koliko toliko smanjio rizik za pumpu .....
evo zasto je vazno, kod evrodizela se bolje vezuje voda nego za obicnu naftu, takodje je voda mnogo opasnija za komon rail siteme nego kod obicnih dizela,+ srpska nafta = katasrofa
http://www.vrelegume.rs/vesti/bosch-filteri-pr/
znaci da je filter za naftu na fordu sa razlogom ta cena, takodje mislim da je ista cena za tddi motore, mislim...
Poslednja izmena: darko darko, na dan sreda, 9. feb. 2011. u 18:01h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » sreda, 9. feb. 2011. u 17:57h

milosninkovic piše:lako je tebi reci menjaj....filter je 4000...bar za mene sign0007 :((((
Uzmi neki zamenski filter,zavrsava posao kao original. Bolje zamenski na svakom servisu nego original na 30000km

Predfilter nikako,nece lepo auto da radi! Sve je to preracunato u fabrici. Kod starih dizela moze ali kod novijih jok.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

darko darko

Poruka od darko darko » sreda, 9. feb. 2011. u 18:07h

pogotovo neku tursku kopiju, pa otvori vidi dali uopste ima unutra nesto, ili je filter totalno prazan, kako mi je jednom pokazao serviser :-| .....
evro dizel je jako spesifican, voda i prljastina se mnogo bolje vezuje za evrodizel, tako da mora da poseduje odredjenu tehnologiju za filter evro dizela ili se dzabe stavlja filter, izgleda da je taj filter(cena) po srpskom odrzavanju najveci problem ubrizgavanja kod tdci motora, plus jako losa nafta.......

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » sreda, 9. feb. 2011. u 18:10h

Ko kaze da je na proverenim pumpama losa nafta ? Mol,Eko,NIS,Omv,Lukoil svi imaju korektan evrodizel...
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

darko darko

Poruka od darko darko » sreda, 9. feb. 2011. u 18:25h

pa tu cinjenicu svi znaju, odakle onda toliko mulja ljudima po rezervoarima ako je tako dobra, moja sestra je cistila dva puta rezervoar ove godine, malo malo pa cak i u ovoj korumpiranoj drzavi ispekcija nadje krs naftu
http://www.vrelegume.rs/forum/viewtopic.php?f=9&t=12837
i kakve veze ima ako je fabrika predvidela taj filter za to vreme zamene zasto ignorisati, steta je staviti zamenski koji neije testiran i predvidjen za taj auto
naravno svako ima svoj izbor ali treba procitat onaj moj prvi link zasto su na evrodizelu komplikovani filteri

WladoN
Poruka: 2
Član foruma od: petak, 29. okt. 2010. u 00:24h

Poruka od WladoN » sreda, 9. feb. 2011. u 19:20h

Hvala vam svima na odgovorima. I mislio sam da treba mijenjati na svakih 30.000 km samo nisam bio baš siguran. Cijena filtera i nije toliko velika koliko znaju biti problemi ako se ne mijenja redovno, i ako se stavi neki lošiji. Čovjek od koga sam kupio auto me upozorio na to da pazim gdje sipam gorivo i takodje da redovno mijenjam filtere ulja i goriva zbog toga što je kod nas baš loš kvalitet nafte.

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 10. feb. 2011. u 00:24h

Ja bih tebi ipak savetovao da menjas na 10k km. Ne moras da stavljas original-original. Nadji neki kvalitetan zamenski tipa UFI ili tako neki, i neces imati problema.

off:
Nesa piše:NIS,Omv
Za prve iz iskustva znam da nemaju korektan evrodizel (ima parafina u istom), a za druge sam cuo isto da nisu bas najbolji. MOL i Eko su ok, MOL preferiram, Eko samo bas kad moram, a to je veoma veoma retko.
Fiesta!!

zeteks
Poruka: 1293
Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h

Poruka od zeteks » četvrtak, 10. feb. 2011. u 18:52h

Na Molu nece da natoce evrodizel u pasticnu kanticu od 6L. Nije mi poznat razlog ali sigurno postoji.

milosninkovic
Kontakt:

Poruka od milosninkovic » petak, 11. feb. 2011. u 08:00h

mozda njihovo gorivo nadgriza plastiku hahahaha

macaneli
VIP
Poruka: 9916
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » petak, 11. feb. 2011. u 09:34h

zeteks piše:Na Molu nece da natoce evrodizel u pasticnu kanticu od 6L. Nije mi poznat razlog ali sigurno postoji.
to se i meni pekljuce desilo,posle sam pitao druga zasto nece i dobio sam odgovor da je to politika kuce,tj nece da sipaju u flase koji su napravljene od tanke plastike ( flase,baloni od 5-6l i ostalo),kante,kanisteri od tvrde plastike mogu
milosninkovic piše:lako je tebi reci menjaj....filter je 4000...bar za mene sign0007 :((((
mislim da je za tebe gnojf 2 a ne focus mechanic
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“