Pozdrav forumasi :-)
Pitanje je sljedece: da li spaner zupcastog remena i sam zupcasti remen trebam mijenjati u okviru 3 godine iako sam presao samo 25000km jer je serviser rekao da se treba ponovo mijenjati na 60000km u okviru 3 godine. Prilikom tog servisa nije promijenjena vodena pumpa, sve ostalo je promijenjeno, auto odlicno radi.
Sta da radim?
Kada uraditi veliki servis?
Moderator: Dragomir
- Lightning
- Poruka: 40
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 13:25h
Kada uraditi veliki servis?
" The quieter you become, the more you are able to hear... "
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Kada uraditi veliki servis?
AUTO DATA kaze 100000 milja(ja ipak kazem km) ili 10 godina ako je stavljen orginal.Pumpu vode nepogoni zupcasti vec pk kais tako da to nema veze.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- Lightning
- Poruka: 40
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 13:25h
Serviser mi je rekao da je stavio Continental zupcasti remen i da ga moram sada zamijeniti jer je proslo 3 godine iako sam presao samo 25000.
Da li da mijenjam ili ne?
Da li da mijenjam ili ne?
" The quieter you become, the more you are able to hear... "
- nikola
- Poruka: 477
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h
Ako stavljaš original, drži se uputstva i menjaš onda kada se ispuni jedan od uslova - pređena kilometraža ili broj godina od prethodne zamene.
Teoretski, ako ti za 2 godine ubiješ 100.000 km (mada retko ko toliko prelazi) i proizvođač kaže da na toj kilometraži treba zamena zupčastog, onda tada bez obzira što nije ispunjen uslov za broj godina.
Teoretski, ako ti za 2 godine ubiješ 100.000 km (mada retko ko toliko prelazi) i proizvođač kaže da na toj kilometraži treba zamena zupčastog, onda tada bez obzira što nije ispunjen uslov za broj godina.