Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mehanicar za sierru u Novom Sadu?

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

milenkos78
Poruka: 23
Član foruma od: ponedeljak, 19. jul 2010. u 08:44h

Mehanicar za sierru u Novom Sadu?

Poruka od milenkos78 » ponedeljak, 24. jan. 2011. u 14:40h

Koji ima dobar mehanicar u Novom Sadu za Sierru (+dijagnosticar)
Cubi servis: "pa vidi ovako posto tesko pali najverovatnije je motor losiji ili ce bolje paliti samo dihtunge kad pomenjamo i poravnamo glavu." cekicko
Ravnanje glave i zamena dihtunga 200-300eura
Cena Sierre: oko 800eura
Da znam da bi to sigurno resilo problem uradio bih to, ali ovakav komentar majstora ne obecava morate priznati.
Ubacio sam nov 100Ah akumulator za svaki slucaj, ali opet nekako slaba struja, bar na komandnoj tabli utihnule su svetiljke, kazaljke se skoro ne vide u mraku kad je upaljeno svetlo. Malo hladno (0 do 10C`) verglam dugo, par puta, upali, grune crni dim iz auspuha, zasmrdi Novi Sad i 10 sekundi tako pa onda po malo belicastog dima i lepo onda radi. Hladno (-X do 0C`) jedva vergla, utihnu svetla...ne verglam, kacim se na drugi upaljen auto (akumulator), bolje vergla, ali ne pali, kacim se na sajlu, malo malo i upali gears
Tri godine mucim ovaj problem, menjao grejace, filtere, sipao euro dizel, sipao sredstvo da se ne steze dizel, vozio kod bar 5 majstora, niko ga nije popravio, nit su se preterano zainteresovali, zato sto sam insistirao na popravci a ne na eksperimentisanju. Jedan od majstora je dao dijagnozu koja bi mogla imati smisla (MOZDA), da ne radi nepovratni ventil na bosch pumpi i ne zadrzi gorivo od prosli put u crevu nego ga vrati u rezervoar ili gde vec, pa onda kad odstoji...problem.

Uh, umorih se. Zna li neko dobrog majstora za ovu moju 2.3d sierru u Novom Sadu?

mirko015

Re: Mehanicar za sierru u Novom Sadu?

Poruka od mirko015 » ponedeljak, 24. jan. 2011. u 14:54h

Ako mogu da pomognem.Prvo kad je zagrejan i upaljen auto izvadi merac ulja i vidi dali duva na merac,ako duva motor je u losijem stanju.Drugo dihtovanje ne pomaze,kao ni ravnanje glave(pogotovo gusane kao na sijeri).Lukas pumpa zna da zeza i njene komponente bez kojih nece da radi i pali auto kako treba.Proveri obavezno alanser i masu izmedju sasije i motora i kleme.Posto vidim da ti pogasi sve zivo dok verglas.Mora da vergla kao lud.To su extra masine i idu ko metak thumbsuph

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21505
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 24. jan. 2011. u 15:09h

2.3d ide ko metak ? :D

Mora da se ozbiljno šališ :D

Elem... konkretno problem je u godištu auta i samoj neisplativosti popravke istog.

Bolje ga prodaj takvog kakvog jeste i kupi nešto novije sa krštenijim motorom.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

milenkos78

Poruka od milenkos78 » ponedeljak, 24. jan. 2011. u 15:32h

Situacija je takva (mala beba :) ) da cu u narednih 3 meseca moci investirati plafon 200eura. Kako da prodam neispravan auto, gde i koliko mogu dobiti za njega + 200eura i sta da kupim za toliko suvih para?

mirko015

Poruka od mirko015 » ponedeljak, 24. jan. 2011. u 15:38h

Za njega nemozes dobiti neke pare jos pogotova 2.3,registracija.Proveri sta sam ti napisao predhodno pa mozda i uspemo ovako daljinski resiti problem.I ja sam bio srecni vlasnik sijere 2.3 ranije.Kako je to samo islo,kad se setim gears Vozio sam dosta njih,retko koja je isla lose.Ako nemas love za bolji auto bolje vozi taj,nece valjda zima jos dugo i muke sa palenjem.

milenkos78

Poruka od milenkos78 » ponedeljak, 24. jan. 2011. u 21:30h

Ne bih znao koje je Lukas pumpa, ako imas neku sliku ili da mi kazes gde je i kako da je proverim. Pa duva na meracu, a i ulje izbija pored novog cepa za ulje na motoru (menjao sam ga, mislio sam da je do cepa). Cini mi se da nikad ne vergla energicno (ne vergla kao lud) i komandna tabla i svetlo u kabini konstantno slabije sijaju u zadnjih dve godine, manje vise, ne kad palim.

mirko015

Poruka od mirko015 » ponedeljak, 24. jan. 2011. u 22:44h

Milenkos druze moj ako duva na merac,situacija je jasna kao dan.Nema kompresije,los motor.Zato teze pali.Ako ti je za utehu trebao bi da pali bez problema kad izadjemo iz ove snezne zime.Da prodajes neces dobiti neku lovu,a sto je jos gore tesko ces i prodati.Vozi sijeru jos malo pa kad se steknu uslovi kupi nesto mladje.Inace generalna moze da se izvuce sa nekih 300 eura.Nove hilzne,karike,radilica obrada,lezaji,ventili,dihtunzi.Ruke majstora su kako gde,neko oce 100 eura,neko 500.I moces da jos guras 150 000km.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 24. jan. 2011. u 22:51h

U kojoj to bajci ?

Mislim 300 eur generalna i koja drži 150k km ?

Jel mogu da ti doteram 10 kola na generalnu kad već ima za te pare i da mi garantuješ da će da drže 150k km ?

(Ah da upss sorry ti ne radiš kola ljudima sa foruma thumbup )
Slika

milenkos78

Poruka od milenkos78 » ponedeljak, 24. jan. 2011. u 23:05h

mirko015 piše:Milenkos druze moj ako duva na merac,situacija je jasna kao dan.Nema kompresije,los motor.Zato teze pali.Ako ti je za utehu trebao bi da pali bez problema kad izadjemo iz ove snezne zime.Da prodajes neces dobiti neku lovu,a sto je jos gore tesko ces i prodati.Vozi sijeru jos malo pa kad se steknu uslovi kupi nesto mladje.Inace generalna moze da se izvuce sa nekih 300 eura.Nove hilzne,karike,radilica obrada,lezaji,ventili,dihtunzi.Ruke majstora su kako gde,neko oce 100 eura,neko 500.I moces da jos guras 150 000km.
Da rekose mi majstori oko 800eura gen. tako da to ne dolazi u obzir. Ako neko zna da ima u NS neki majstor koji bi gen uradio za te pare neka mi javi.

mirko015

Poruka od mirko015 » ponedeljak, 24. jan. 2011. u 23:10h

Verovali ili ne neka osnovna generalna toliko kosta,kad se nemenjaju klipovi(a gde i da nadjes nove klipove za 2.3) koji kod dizela retko stradaju(naravno idu na proveru)Niko se nepita zasto svi idu u Sabac po delove i kod majstora.Ovde je najjeftinija masinska obrada u srbiji.Nove hilzne sa sve ugradnjom su 70 eura,komplet rad glave sa ventilima je u proseku 40-45eura,obrada radilice 20 eura.Karike Tarabusi ili KS su oko 50 eura,komplet lezajevi radilice 25-30eura.Znaci ima tu jos lufta za dihtunge,ulje,filtere itd.Masinske radionice se razbijaju od posla.Uradim oko 30 generalni godisnje i to mi je ok,ja zadovoljan.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 24. jan. 2011. u 23:13h

Ma ok jel ima tu rođače neka garancija ili je to ona fora... uradiš mi "generalnu" i produva za mesec dana,dođeš na reklamaciju i kažeš recimo neku glupost tipa "Terao si ga u blokadu","nisi pažljivo vozio","Vozio si preko 1000 obrtaja" i tako to ?
Slika

mirko015

Poruka od mirko015 » ponedeljak, 24. jan. 2011. u 23:18h

Naravno da ima garancija,cak su mnogi i bili prisutni dok sam radio motor,nisu verovali da samo toliko izadju delovi i obrada bez ruku.U proseku tako uradjeni motori izdrze oko 100 000 do 150 000km.Sve zavisi kako ko odrzava auto,menja ulje,filtere.Mogu vam reci da su ljudi vrlo aljkavi i da kad mu uradis generalnu misli da netreba nista da odrzava,pa samo teraj,negledaj ulje,vodu i nemenjaj potrosni materijal. gears
Poslednja izmena: mirko015, na dan ponedeljak, 24. jan. 2011. u 23:20h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 24. jan. 2011. u 23:19h

E pa druže onda ti ja skidam kapu.

Reši čoveku problem i sredi mu motor za 300 eur.
Slika

mirko015

Poruka od mirko015 » ponedeljak, 24. jan. 2011. u 23:22h

Rado ali princip mi je takav da na forumu trebam da pomognem ljudima putem neta,a ne da pecam musterije.Sve ove delove moze svako od vas proveriti u prodavnici posto su.

Nadam se da sam pomogao.Ce mi se ljute kolege,puno sam otkrio stvari.Veliki pozdrav!!

knez91

 
Poruka: 2312
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » ponedeljak, 24. jan. 2011. u 23:32h

ti to ozbiljno, jel ti radis ili neki tvoj majstor?
imam u temerinu par ljudi tako kazu za 400e i onda kada otvori motor kaze da treba jos zameniti stogodj i nakarika na 800e..... da se ne desava takva situacija kod tih tvojih( nista licno samo pitam)

jer kod majstora koji meni odrzava kola rekao mi je da mi za generalnu treba min 800e i da onda mogu preci od 100k do 150k....

moj savet nije posten ali sta ces kada se mora...... sada kada dodje leto prodaj ga (da vidi da pali thumbdown ) i dodaj malo to para i kupi benzinca on ce uglavnom uvek paliti......
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

mirko015

Poruka od mirko015 » ponedeljak, 24. jan. 2011. u 23:43h

Ja radim.Nema sta da se nakarika,jedino ako je pukla glava.Retko.Apetiti majstora i ljudi za parama su razliciti pa zato i ima skuplja i jeftinija generalna(u sustini je svaka ista).Najvaznija stvar kod generalne je Hilzna,klip i karika.Treba biti kvalitetna.Moje ruke za generalnu su 150 eura.

milenkos78

Poruka od milenkos78 » utorak, 25. jan. 2011. u 08:35h

Dacu ga za serpu ribe, a onda cu gledati sta cu, mislim da je to najprihvatljivije resenje u ovom trenutku. Da ne bacam pare bzvz. Nadam se da ce se vecina ovde sloziti samnom. Ipak 1987. godiste, vreme mu je za penziju. Mnogo je to godina.

laki
Poruka: 560
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 07:37h

Poruka od laki » utorak, 25. jan. 2011. u 15:24h

@mirko015

Samo 150eur ruke za punu generalnu?

mirko015

Poruka od mirko015 » utorak, 25. jan. 2011. u 16:01h

Naravno 150eura,to je realna cena,ista je cena i za osvezenje motora(sve manje isplativo).Cak mi je lakse raditi generalnu,sve novo,cistije.Obicno majstori uzimaju vise za ruke pa jos uzmu i na delovima koje ne ugrade i tu se stvara ta razlika,ali to je vec neka druga prica!!

laki
Poruka: 560
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 07:37h

Poruka od laki » utorak, 25. jan. 2011. u 16:07h

To je bas povoljno, moja dva drugara mehanicara uzimaju za osvezenje 200eur, generalna 300eur.

mirko015

Poruka od mirko015 » utorak, 25. jan. 2011. u 16:12h

Zato svi dolaze u Sabac zbog auta i delova.Cene usluga su razlicite. thumbsuph

macaneli
VIP
Poruka: 9916
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » utorak, 25. jan. 2011. u 16:18h

laki piše:To je bas povoljno
zato sto ih ima previse na jednom mestu,konkurencija....
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Dusan64
Poruka: 5283
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » utorak, 25. jan. 2011. u 19:28h

150e je sasvim realna cena rada. To je necija plata mesecna,a generalnu ces da uradis za 2-3dana. Nije to nauka kao sto je bila.

Inace,za pokretaca teme je savet da proda,pokloni,ratosilja se.. Nemoj da se ljutis,ali to je toliko neisplativo da nisi sad toga svestan. Svaki dinar ulozen u nju je bacen,takve stvari se rade samo iz ljubavi,a tebi treba prevozno sredstvo. Ne znam jel neko jos nudi ono staro za novo,to ti je najbolja opcija.

mirko015

Poruka od mirko015 » utorak, 25. jan. 2011. u 20:51h

milenkos,jednostavno pitanje:koliko cenis sijeru.Mozda se nadje neko zainteresovan.

milenkos78

Poruka od milenkos78 » utorak, 25. jan. 2011. u 21:51h

Sta vi mislite za cenu 600-700e???

Zaključana

Povratak na „Održavanje i servisi“