Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Problem - voznja na pola rezervoara?

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
quando
Poruka: 155
Član foruma od: četvrtak, 11. feb. 2010. u 19:50h

Problem - voznja na pola rezervoara?

Poruka od quando » ponedeljak, 18. okt. 2010. u 11:24h

Cao svima...Pokusacu sto bolje da opisem problem. Sve je pocelo kad sam jednom natocio do vrha pun rezervoar bmb98 u bosni...do tada sam tocio nebrojeno puta na istoj pumpi i sve je bilo ok. Takodje, sve je bilo ok dok nije kazaklja dosla do pola! A kad je kazaljka dosla na pola...

1. Auto mi je izgubio snagu i ugasio se na sred autoputa. Stao sa strane, upalio ga normalno i prevezao jos 100km do kuce.
2. Kada sam ga opet upalio, gasio mi se na svakih 50m, uglavnom cim presaltam u drugu. Natocio 2000 din goriva i sve OK, kao da se nista nije desilo
3. Opet, kad se istrosilo tih 2000 din goriva, auto se ugasio. Upalim, 300 metara voznje, cim presalta u trecu/cetvrtu se gasi. Sreca pumpa bila blizu, natocim 2000 din goriva, i kao da se nista nije desilo
4. Izgleda kad se potrosilo i tih 2000 goriva i kazaljka opet pala na pola, prebacujem u petu na autoputu, i osetim kako gas stoji u mestu, tj ne reaguje na papucicu. Vratim u cetvrtu, nekoliko sekundi laga, i nastavi da ide normalno.
5. Sinoc mi je opet ostao na pola rezervoara, upalim auto, malo dam gas, ugasi se. Sve u svemu, upali normalno, radi 15 sekundi na leru i broj obrtaja padne na 200-300. Kad ga upalim, nekoliko sekundi mogu da mu nabijem broj obrtaja na 3000-4000, ali odmah posle toga se ugasi. Takodje, dok drzi ler, cim pipnem gas odmah pada broj obrtaja. Natoceno 17 litara goriva, auto je upalio najnormalnije, primao gas odlicno, ma kao iz fabrike da je izasao!!!

Dakle, cim padne malo ispod pola, oseca se slabiji odziv na gas, kao da je snaga malo manja, i auto jednostavno nekoliko sekundi ostane na trenutnom broju obrtaja, i izgubi snagu/ugasi se. Kad je gorivo na vise od pola, motor radi apsolutno bez ikakvih problema, odziv fantastican, vuce ko blesav itd...

Nikada (do tog tocenja) nisam imao ni slican problem. Motor 1.8 benzin, mondeo 2001.

Sta li je u pitanju, voda u rezerovaru, mulj, pumpa? Moze li se to nekako srediti bez skidanja rezervoara?

dimges
Poruka: 636
Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h

Re: Problem - voznja na pola rezervoara?

Poruka od dimges » utorak, 19. okt. 2010. u 20:35h

cusno... ali nesto slicno se desavalo prijatelju na berlingu diesel.. pa su mu rekli da se neki vazdusni cep stvara..ima tamo kod njega neka rucna pumpa, pa su mu pokazali nakon punjenja goriva kako se pumpa... kod njega je bio problem ako se puni rezervoar... mozda kod tebe neko crevo od benzina prima falsh vazduh pa kad je nizi nivo goriva ne moze da povuce kako treba.. a kad si menjao filter za benzin ?
Poslednja izmena: dimges, na dan sreda, 20. okt. 2010. u 21:22h. Ukupno izmenjeno 1 put.

quando
Poruka: 155
Član foruma od: četvrtak, 11. feb. 2010. u 19:50h

Poruka od quando » utorak, 19. okt. 2010. u 21:05h

Problem se javio pre zamene filtera za gorivo...Nov stavljen pre 20ak dana, i isto :/

soxxx
Poruka: 23
Član foruma od: petak, 28. maj 2010. u 20:06h

Poruka od soxxx » utorak, 19. okt. 2010. u 22:14h

Kako pricas da cim dodje do pola problemi, cim sipas i potrosis sipano opet problem, meni sve izgleda ko da ostajes bez benzina... Kao da ti lazno pokazuje stanje u rezervoaru. :D:D

Ovo uzmi sa dozom rezerve, ja nisam nikakav strucnjak. ;)

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“