Vakummetar
Moderator: Dragomir
- Zorole
- Poruka: 207
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 15:09h
Vakummetar
Da li je neko od vas koristio vakummetar i za sta tacno sluzi? Cuo sam da je dosta koristan. Zna li neko gde mogu da ga nabavim? Pozz!
...sine moj, sto puta ti kazem: nece nista na silu, uzmi veci cekic...
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Re: Vakummetar
ja ga nisam koristio ali sam ga vidio na jednim kolima i to kao uredjaj u kolima a ne samo kao alat za provjeru vakuuma..
u svakom slucaju jedna veoma korisna stvarcica..moze da se ocitava sve i svasta o stanju motora u zavisnosti o kretanja kazaljke,tipa da je vrednost prevelika,preniska,osciluje naglo ili lagano ili ne osciluje ili sta ti znam...imam negdje u nekom prirucniku bas o njemu zanimljivih stvari pa ako te zanima mogu da nekako kopiram pa ti okacim..
u svakom slucaju jedna veoma korisna stvarcica..moze da se ocitava sve i svasta o stanju motora u zavisnosti o kretanja kazaljke,tipa da je vrednost prevelika,preniska,osciluje naglo ili lagano ili ne osciluje ili sta ti znam...imam negdje u nekom prirucniku bas o njemu zanimljivih stvari pa ako te zanima mogu da nekako kopiram pa ti okacim..
- van
- VIP
- Poruka: 9042
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Vakum moze da ti kaze stanje motora , kakv je ler , da su ispravni dihtunyi usisa , da li je kasno paljenje ...
Ako ga cita elektonika , tj MAP senzor , onda umas uvid u opterecenost motora , tj. nesto sto steluje motor ima uvid .
Ako ga cita elektonika , tj MAP senzor , onda umas uvid u opterecenost motora , tj. nesto sto steluje motor ima uvid .
- Scorpio 696
- Poruka: 1377
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Jako dobra stvarcica za posedovati
Neznam koliko je ovaj odstupao od "pravog" ali za 22e je zavrsavao poso.
Kazaljka u leru je pokazivala oko -0.7 zavisi od raspolozenja auta.
Ovo sam uzeo u milanu.
Posle ugradnje malo je bunilo sto puno kazaljki skace po tabli al navikne se covek na svasta.

Neznam koliko je ovaj odstupao od "pravog" ali za 22e je zavrsavao poso.
Kazaljka u leru je pokazivala oko -0.7 zavisi od raspolozenja auta.
Ovo sam uzeo u milanu.
Posle ugradnje malo je bunilo sto puno kazaljki skace po tabli al navikne se covek na svasta.