Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kako.koje ulje??

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
clostridiym
Poruka: 46
Član foruma od: utorak, 20. jul 2010. u 02:58h

Kako.koje ulje??

Poruka od clostridiym » ponedeljak, 9. avg. 2010. u 00:29h

pozdrav,,,,dileme nikada dosta :)naime,ima li neko neko misljenje o domacim uljima za motore -galax ili fam????cene su skroz super-tako da neosetno moze se menja i 2 put godisnje-ili pak da se motor opere malo ;),,a ne znam za kvalitet pa ako je neko upoznat neka kaze. auto je fiesta 1.1 1991god.benz-crvena :)

A da.kako da zamenim ulje??/mslim al da preko noci pustim da iscuri staro ulje pa ujutru da nalijem novo,,,,ili posle voznje na vruc motor da ispustim i zamenim-kako je najbolje???

PS.mozda je tema dosadna ali je esencijalna za mene ne upucenog,,,tako da ocekujem ono za sta sam ovde tj.pomoc ;) i nisam nasao konkretne odgovore na forumu ovde...ali ako postoje neka neko slobodno copy paste uradi ;)

Neka napise bilo ko bilo sta vezano za ovo,,,svaka info i iskustvo necije mi je potrebno!!

gotam
Poruka: 43
Član foruma od: ponedeljak, 3. avg. 2009. u 11:09h

Re: Kako.koje ulje??

Poruka od gotam » utorak, 17. avg. 2010. u 20:46h

Moj prosli auto je bila Skoda favorit iz 1990-e. Kada je motor malo produvao na 130 000 km sipao sam Optima Long Life 20W60.
Rezultat je bio sledeci: do predjenih 3000 km sve je bilo u redu, posle ga je trosila litar na 1000 km.
Dakle menja se na 2500 do 3000 km.

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » utorak, 17. avg. 2010. u 22:38h

galaks ulje ti nije ni za podmazivanje lanca na motornoj testeri,vjeruj mi na rijec...
modrica isto tako...ja ssam licno godinama vozio na modrici i vazda nosio kanticu sa sobom...
na isto ti dodje,izlio ulje na hladan motor ili poslje pola sataa na vruc,sem sto vruce ulje brze iscuri ali se zato preko noci bolje ocjedi...samo ti njega izlij i obavezno filter zamjeni...kad odavijes stari filter,obrises leziste krpom,na novom nauljis gumu sa novim uljem i navrnes ga,rukom,ne kljucem...sto god mozes jace rukom...stari ces morati skidati kljucem sa lancem ili kaisom ili ga jednostavno prokrkaj serafcigerom i sa njim ga odavijes ali ces sve uprskati uljem...moze da ti se desi da ne mozes odaviti sraf na karteru,uglavnom su oblaznuti...kanal bi ti znacio mnogo...kad naljevas novo ulje,nalij do max pa upali auto na kratko,ugasi,sacekaj desetak minuta pa dolij do max,otislo ga je u filter...
vidi,ako kupujes jeftinije ulje,cesce ces ga mjenjati i sjebaces motor,nervirati se doljevati,zajebavati,neces nista usparati...kupi u startu malo bolje i skuplje,duzi ti je interval zamjene a cinis pravu stvar za svoja kola...ako ti je los motor,kvalitetno ulje ces veoma malo doljevati...
ako si basbas vozac pocetnik kazi,opisacemo ti zamjenu ulja u sitna crevca...hebo te bog,dobra ova loza...

clostridiym
Poruka: 46
Član foruma od: utorak, 20. jul 2010. u 02:58h

Poruka od clostridiym » sreda, 1. sep. 2010. u 02:25h

momci.hvala puno,prenocio pa sam iscedio i dolio novo..ali se zajebo pa uzeo u fiestu 91.god,sipao 10w40 i od tad mi se cuje kao traktor..a prela je kao maca...jbg...sad sam se vratio na mineralno 15w40 i nadam se da ce se posle nekoliko km vratiti lep zvuk ;)inace ja mislim da su FAM -ova ulja sasvim solidnog kvaliteta!!!

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 1. sep. 2010. u 02:51h

Kao sto ti je Markedjani vec rekao, zvuk je verovatno zbog nenastelovanih ventila ili necega oko njih, a ne zbog ulja.
Ja sipam full sintetiku (sipao i polu-sin.) 10w40 u fiestu '86 pa nemam cudne zvukove (mislim, od motora, ovi ostalih ima koliko oces :D ).
Fiesta!!

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“