Kako se koristi dijagnostika
Moderator: Dragomir
- Ivan77
- Poruka: 61
- Član foruma od: utorak, 3. feb. 2009. u 22:36h
Kako se koristi dijagnostika
Evo mene a da mi nista ne fali....skoro sam nabavio laptop i dijagnostiku, tj. neki obd2 uredjaj, ELM327, e sve ja to lepo povezem , cak mi i neki softveri dosli pa ih instalirao i rekoh da pokusam...nadjem taj neki port4 koji mi svaki program trazi ali nikako da uspostavim vezu sa svojim autom, gde gresim, sta trebam jos da znam kao potpuni pocetnik u koriscenju dijagnostike....hvala unapred...
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
- Ivan77
Re: Kako se koristi dijagnostika
He,he...pa dobro, niisam bas toliki pocetnik...dao sam kontakt naravno, pokusao i da upalim, ali nista, da li negde gresim sa tim portovima, jer uvek trazi com4, koji ja nadjem, ali nece, kada ukljucim ELm u laptop, crveni se diodica,sto valjda znaci da se prepoznaju, takodje kada ukljucim elm u auto (bez laptopa),gori lampica, i kada sve to spojim prodju one 5-6 lampice gore dole ,ali ne daje mi nikakve parametre, odnosno javlja da nema konekciju sa autom ?????
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
E neznam kakva je to dijagnostika,ali pokusaj kontaktirati BokiRs
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Jel imas neki anti-virus na lap topu?
Jesi li iskljucio firewall?
Jesi li iskljucio firewall?
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
viewtopic.php?f=94&t=19067
- dimges
- Poruka: 636
- Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h
jesi probao s drugim autom ( drugi ECU)... imao sam slučaj, na Pežou 106-ci, da ne može u servisu da uđe u ECU ), a posebno ako je neko radio na ECU pa zaštitio...Ivan77 piše:He,he...pa dobro, niisam bas toliki pocetnik...dao sam kontakt naravno, pokusao i da upalim, ali nista, da li negde gresim sa tim portovima, jer uvek trazi com4, koji ja nadjem, ali nece, kada ukljucim ELm u laptop, crveni se diodica,sto valjda znaci da se prepoznaju, takodje kada ukljucim elm u auto (bez laptopa),gori lampica, i kada sve to spojim prodju one 5-6 lampice gore dole ,ali ne daje mi nikakve parametre, odnosno javlja da nema konekciju sa autom ?????
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Napisi koji auto si probao da 'testiras'. Na kom operativnom sistemu radis? Koji software koristis?
To sto ti se 'crveni diodica' znaci da uredjaj dobija napajanje.
To sto ti se 'crveni diodica' znaci da uredjaj dobija napajanje.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- Ivan77
Ovako, imam antivirus na laptopu,to mi nije palo na pamet da iskljucim, probacu,pa da vidim hoce li raditi, inace imam gomilu softvera koji su dosli uz uredjaj ELM 327, kao sto su vag-com, scan tool... itd, koristim windows XP, i uredjaj je povezan preko usb-a, pokusao sam na mom autu MONDEO MK3 2,0 Tdci i nije htelo da se poveze, kao i na kumovom Audiju a3 2005. 2,0tdi, nista...kada prikacim uredjaj na auto i na laptop zasvetle sve diodice na uredjaju, a ostane samo ta crvena (za struju) ali mi u programu javlja da se nije konektovao sa autom, ako imate ideju koji bi softver mogao da radi ili sta god...tu sam
- Mickey038
- VIP
Verovatno je problem sa drajverom. Imas li signal na COM portu koji se trazi (mislim da si rekao COM4)?
Evo nekih interesantnih linkova:
http://www.skpang.co.uk/elm327_USB.htm
http://www.mp3car.com/vbulletin/engine- ... 7-usb.html
http://elm-327-usb-driver.software.informer.com/
gde se mogu naci drajveri
Evo nekih interesantnih linkova:
http://www.skpang.co.uk/elm327_USB.htm
http://www.mp3car.com/vbulletin/engine- ... 7-usb.html
http://elm-327-usb-driver.software.informer.com/
gde se mogu naci drajveri
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- Ivan77
JEste problem sa portom, nesto izgleda nije dobro instalirano, mada sam pokusavao mnogo puta da izbacim, pa zatim ponovo instaliram ELM, pokusao sam na racunaru od tipa koji je vec radio sa ovim ELM-om i na njegovom racunaru kada udjem u properties od my computer pa zatim na Hardware pa na device manager pa na ports (gde se inace vidi taj elm kada ga instaliram) zatim kliknem na njega i na port settings pa na advanced E TU JE CAKA, KOD NJEGA IZBACUJE POTUNO DRUGACIJI MENI, GDE MOZES DA PODESIS SVASTA, KOD MENE SAMO DVE NEKE OPCIJE, pretpostavljam da ima neke veze sa tzv viruelnim portom, kod mene vidi COM4, ali izgleda da to nije to. Ako imate neku ideju . . .
- Ivan77
RESENO !!! Nasao sam driver za taj prokleti virtuelni port (CDM 2.06.00 WHQL Certified) to je bio problem, evo i link-a, ako neko ima slican problem...
http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm
Hvala brzim i aktivnim drugarima :
rsdforddragomir
BokiRS
DIMGES
Mickey038
http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm
Hvala brzim i aktivnim drugarima :
rsdforddragomir
BokiRS
DIMGES
Mickey038
- Ivan77
NIJE RESENO
Dijagnostika definitivno radi od kada sam instalirao sve kako treba, a i postoji fora da se prvo prikaci na laptop zatim ukljuci program, upali kontakt na bravi i tek onda poveze, tako ocita sve sto treba, ali je problem sto ne radi na mom autu MONDEO 2002 Tdci, sada vise nemam stvarno ideju sta bi moglo biti, ukljucim u FIESTU 2003. radi ok,sledeceg trenutka prebacim kod mene i mrtav konj... war
izbacuje da proverim da li je auto obd2 kompatibilan :-| aman ...ima li ko ideju...

Dijagnostika definitivno radi od kada sam instalirao sve kako treba, a i postoji fora da se prvo prikaci na laptop zatim ukljuci program, upali kontakt na bravi i tek onda poveze, tako ocita sve sto treba, ali je problem sto ne radi na mom autu MONDEO 2002 Tdci, sada vise nemam stvarno ideju sta bi moglo biti, ukljucim u FIESTU 2003. radi ok,sledeceg trenutka prebacim kod mene i mrtav konj... war
izbacuje da proverim da li je auto obd2 kompatibilan :-| aman ...ima li ko ideju...
- Mickey038
- VIP
To sto imas OBD2 konektor ne mora da znaci da ti je auto OBD2 kompatibilan. I ja na mom RS-u imam OBD2 pa nema nista od OBD2 diagnostike.
Koji je model auta je u pitanju (Mondeo 2.0 TD)? Jel nesto radjeno sa autom (menjano nesto)?
Koji je model auta je u pitanju (Mondeo 2.0 TD)? Jel nesto radjeno sa autom (menjano nesto)?
- Ivan77
U pravu si da nisu svi modeli kompatibilni sa obd2 i da nema to veze sa dzekom, nasao sam i na netu da su navodno benzinci od 2001 kompatibilni a dizeli od 2004,e sad, mogu li nekako da reprogamiram elm327 ili sta da mu radim, inace imam MONDEO 2.0TDCi 96kw 2002. kao sto sam napisao , pokusao sam na fiesti i radi, kao i na citroenu (c5 valjda) ako se dobro secam, takodje radi, videh i da je moguc update da se uradi na elm-u ?
-
- Poruka: 9
- Član foruma od: subota, 24. jul 2010. u 18:50h
A gde ima da se kupi taj uredjaj za dijagnostiku, i koliko kosta?? Inace imam mondea 2001. 2.0i...
- Mickey038
- VIP
Reprogramiranje elm-a ti nece pomoci da 'nateras' uredjaj da radi diagnostiku za tvoj auto.
- Ivan77
Znaci elm327 definitivno ni u kojoj varijanti nece moci da mi radi ...
onda mi ne preostaje nista drugo nego da ga prodam...
mozes li mi reci bar koja mu je realna cena...
hvala...
onda mi ne preostaje nista drugo nego da ga prodam...
mozes li mi reci bar koja mu je realna cena...
hvala...
- Mickey038
- VIP
Neces se obogatiti jer takvih uredjaja na trzistu sada ima koliko hoces. Mozes ga ponuditi nekom lokalnom majstoru koji ce kupovinom uredjaja moci da 'unapredi' svoj posao. Nadji nekoga na cijem autu mozes izvrsiti demonstraciju rada uredjaja pa kreni u potragu za kupcem.
Ovako preko net-a sumnjam da ces se ovajditi. Ja sam nabavio uredjaj za diagnostiku fordovih automobila (mislim da tvoj auto moze da se diagnosticira sa mojim uredjajem) ali posto nije u stanju da radi sa mojim RS-om 'pustio' sam ga u prodaju. I jos se niko ne javlja.
Ovako preko net-a sumnjam da ces se ovajditi. Ja sam nabavio uredjaj za diagnostiku fordovih automobila (mislim da tvoj auto moze da se diagnosticira sa mojim uredjajem) ali posto nije u stanju da radi sa mojim RS-om 'pustio' sam ga u prodaju. I jos se niko ne javlja.
-
- Poruka: 9
- Član foruma od: subota, 24. jul 2010. u 18:50h
Hocu ja da kupim. Koliko novaca?
- Ivan77
Pa ja sam u Nemackoj platio 97 evra, tako da bi to bila cena, sa 6 dvd-a sa softverima, ako vec, kao sto rece, ima toga koliko hoces , onda cu ponuditi automehanicarima u okolini kao sto ste mi predlozili, pa sta bude...hvala svima i pozdrav.
- Mickey038
- VIP
Cena za moj uredjaj je 100e. Dolazi u kompletu sa software-om. Za vise informacija na PM.
Mislim da cena nije velika u odnosu na ono sto moze da donese (diagnostika u autoservisu ume da kosta i preko 30e).
Mislim da cena nije velika u odnosu na ono sto moze da donese (diagnostika u autoservisu ume da kosta i preko 30e).
- cvilijams
- Poruka: 502
- Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
- Kontakt:
Jel mu namesteno da skenira sve kanale u programu posto imam isti uredjaj i nije hteo da se poveze kako treba dok mu to nije namesteno u SCAN TOOL.
Ova dijagnostika je samo za motorne greske.
POZZZ
Ova dijagnostika je samo za motorne greske.
POZZZ
CarSoundSystem
- Ivan77
Pa kako se namestaju ti kanali, jedino sto sam imao kao opciju u scan tool-u je da namestim brzinu protoka 9600 i com port 4,
a i povezuje se na fiesti 2003.god benzincu, dok na mom autu sa istim podesavanjima kaze da proverim da li mi je auto obd2 kompatibilan.
a i povezuje se na fiesti 2003.god benzincu, dok na mom autu sa istim podesavanjima kaze da proverim da li mi je auto obd2 kompatibilan.
-
- Poruka: 45
- Član foruma od: četvrtak, 10. jan. 2013. u 16:30h
Re: Kako se koristi dijagnostika elm 327 OBD II
Naručio sam iz KIne ovaj uređaj za dijagnostiku i nikako ne uspavam da ga povežem sa laptopom bežično.Pokušavao sam po uputstvima koji sa stigli na discu ali neće nikako. Da li neko može da mi pomogne? Ford Focus 1,6 16 v benzinac,2001. Ovaj elm 327 čita auta od 01.01.2001 godine proizvedene u Evropi benzince a neke automobile tek kasnije proizvedene.
-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Wifi ili blutut?