Štelovanje ventila
Moderator: Dragomir
- snikol
- Poruka: 33
- Član foruma od: četvrtak, 10. jun 2010. u 00:40h
Štelovanje ventila
Za Fiestu 2001 godište broj šasije i motora WFOAXXGAJA1C04282 motor Zetec 1.25 , molio bih ko zna da me informiše dali se radi štelovanje ventila i ako se radi na kojoj kilometraži se to radi , kao neku preporuku gde je to
najbolje uraditi kao orijentaciona cena?
Po nekim informacijama Zetec motori imaju hidro podizače ali nije sigurno da ih baš svi imaju pa postoji mogućnost
da je potrebno vršiti podešavanje zazora ventila za neke .
Unapred hvala.
Pozdrav
najbolje uraditi kao orijentaciona cena?
Po nekim informacijama Zetec motori imaju hidro podizače ali nije sigurno da ih baš svi imaju pa postoji mogućnost
da je potrebno vršiti podešavanje zazora ventila za neke .
Unapred hvala.
Pozdrav
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Štelovanje ventila
Vrlo je tesko stelovati ventile na tim motorima a narocito u novijim.A i mnogo skupo posto se menjaju cele solje ili u starijim modelima plocice koje moras da narucis i cekas 10 dana.U principu nema potrebe za stelovanjem ventila.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- snikol
- Poruka: 33
- Član foruma od: četvrtak, 10. jun 2010. u 00:40h
Zahvaljujem se na brzom odgovoru koji me nije baš mnogo ohrabrio , ali šta je tu je.
Nisam ni ja siguran dali treba štelovati, ali pri hladnom motoru čuje se neki zvuk koji liči na onaj koji prave raštelovani ventili i to kao da je na samo jednom cilindru, a kada je motor zagrejan taj zvuk se puno slabije čuje ali ga ipak ima.
Fiestu sam nedavno kupio i taj zvuk pri zagrejanom motoru se i tada čuo ali naravno veoma utišano ali se ipak čuo.
Prema priči prodavca auto je uvežen iz Italije , a na satu je oko 118000 km.
Takođe preventive radi zamenio sam zupčasti kaiš i njegov španer kao i PK kaiš i ulje i sve filtere.
Ja inače nepoznajem baš puno ove , za mene , novije generacije motora (Fiesta je 2001)jer sam do skora imao Fiestu 1993 godište koja je mnogo jednostavnija.
Pozdrav.
nema potrebe da citiras post iznad svog
Nisam ni ja siguran dali treba štelovati, ali pri hladnom motoru čuje se neki zvuk koji liči na onaj koji prave raštelovani ventili i to kao da je na samo jednom cilindru, a kada je motor zagrejan taj zvuk se puno slabije čuje ali ga ipak ima.
Fiestu sam nedavno kupio i taj zvuk pri zagrejanom motoru se i tada čuo ali naravno veoma utišano ali se ipak čuo.
Prema priči prodavca auto je uvežen iz Italije , a na satu je oko 118000 km.
Takođe preventive radi zamenio sam zupčasti kaiš i njegov španer kao i PK kaiš i ulje i sve filtere.
Ja inače nepoznajem baš puno ove , za mene , novije generacije motora (Fiesta je 2001)jer sam do skora imao Fiestu 1993 godište koja je mnogo jednostavnija.
Pozdrav.
nema potrebe da citiras post iznad svog

-
- Poruka: 378
- Član foruma od: četvrtak, 17. nov. 2011. u 21:02h
Kakvo je stanje glede ovoga kod Mondea Mk3 1.8 Duratec HE (prva revizija)?