Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Punjenje klime Ford Focus mk3

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
totti-
Poruka: 590
Član foruma od: sreda, 20. feb. 2013. u 01:15h

Punjenje klime Ford Focus mk3

Poruka od totti- » nedelja, 7. apr. 2024. u 10:44h

U pitanju je Ford Focus mk3 1.0 2014
Klima mi je prazna , lampica gori ali se nista ne cuje u motornom prostoru , uzeo i proverio ali nema freona prazan sistem.Interesuje me koji freon ide R134a ili R1234yf.
Cena punjenja je 3000din za R134a a za ovaj drugi je 24000 din.Nema nalepnicu kod motornog prostora da vidim koji freon ide.

darioculibrk
Poruka: 1211
Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h

Re: Punjenje klime Ford Focus mk3

Poruka od darioculibrk » ponedeljak, 8. apr. 2024. u 08:19h

Ide R134a
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)

frenchkey
Poruka: 61
Član foruma od: nedelja, 10. mar. 2024. u 07:30h

Poruka od frenchkey » ponedeljak, 8. apr. 2024. u 11:28h

Ako ke prazan sistem stavi ulje i freon koji je jeftiniji

totti-

Poruka od totti- » ponedeljak, 8. apr. 2024. u 16:20h

Ok hvala vam

totti-

Poruka od totti- » subota, 26. apr. 2025. u 14:41h

Prosle godine napunio sam klimu ,otisao za Grcku i nazad sve je OK..Danas je upalio ,hladi ali kao da nije to to, cak se cuje neko sistanje u kabini ,kod suvozaca,pojacava se pa se smanji....Da li neko zna, sta bi moglo biti ili je neko imao taj problem.Ako je to uopste i neki problem....Tog sistanja nema ,kada je klima ugasena ,samo ako je upaljena...Prosle godine se to nije culo...Probacu da napravim snimak ,ako se cuje na snimku....

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21543
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 26. apr. 2025. u 15:09h

Napuni opet klimu, ako fali freona... eto ti odgovora zašto ne radi dobro.

A gde pušta, pa bukvalno može da pušta bilo gde na sistemu, tako da jedno vakuumiranje sistema i ispitivanje sa sapunicom može dati odgovor kao i punjenje sistema sa UV bojom pa posle traženje sa uv lampom gde curi.

Ako ima dovoljno freona u sistemu a ne hladi dovoljno, može biti raznorazno... od hladnjaka koji se raspada ili se od štroke napravilo ćebe koje ga bukvalno pokriva, preko sušača koji je zapušen, zapušenog isparivača u kabini, ventilatora hladnjaka klime koji ne radi, ekspanzionog ventila koji je u problemu pa sve do nekog problema sa klimatronikom ili samim sistemom ventilacije ako je manuelna klima.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

totti-

Poruka od totti- » subota, 26. apr. 2025. u 16:54h

Sad sam upalio auto i sad vidim da hladi bas kako treba,sta mu malopre bilo ne znam. Ali ima ovo sistanje ,kad sam upalio klimu ,kompresor se naravno cuo ,ali ventilator nije upalio odma...Sada trenutno posle minut radi ovaj veliki ventilator ,pa se ugasi,pa se opet upali a onaj mali nije se upalio uopste.Ne znam da li je kod svakog ista funkcija ,znam da mi je na mk1 odma palio ventilator veliki..Da li je veliki i za klimu i za hladjenje motora a mali dodatni za hladjenje motora ili je samo mali za klimu ???Snimio sam sistanje....Malo me plasi ,znam da se to pre nije culo ,za mesec dana krecem na put ,Crna Gora ,posle toga Rumunija ,Bugarska i ajde i to je blizu, Italija i crna gora malo veca destinacija...Pa me cimka malo....
.

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“