Klima na mk1 focusu
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 48
- Član foruma od: subota, 14. maj 2022. u 12:41h
Klima na mk1 focusu
Pozdrav,posto mi klima nije radila 4 5 godina a vrucine su odlucim da je popravim
Sistem je napunjen ali nije hladio.Zakljucili smo da je problem neki senzor pritiska koji bude bas na kompresoru klime,a da bi se mijenjao on mora i citav kompresor u kompletu.Ubijedili su me da se on izbaci i da se spula direkt spoji na instalaciju i samim tim je valjda taj senzor izbacen
Kazu ima jos jedan senzor pritiska i sve ce raditi ok,kao sto i radi.Fino hladi,pali ventilator kako treba,pritisci dobri
Sta vi mislite o tom,moze li to tako funkcionisati
Sistem je napunjen ali nije hladio.Zakljucili smo da je problem neki senzor pritiska koji bude bas na kompresoru klime,a da bi se mijenjao on mora i citav kompresor u kompletu.Ubijedili su me da se on izbaci i da se spula direkt spoji na instalaciju i samim tim je valjda taj senzor izbacen
Kazu ima jos jedan senzor pritiska i sve ce raditi ok,kao sto i radi.Fino hladi,pali ventilator kako treba,pritisci dobri
Sta vi mislite o tom,moze li to tako funkcionisati
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21488
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Klima na mk1 focusu
Nije za džabe postavljen taj presostat unutar kompresora.
Faktički bez njega nemaš zaštitu kompresora u slučaju nekog defekta u sistemu.
Tako da, odgovor je... može funkcionisati ali sa rizikom totalne havarije.
U suštini kockaš se, ako se nikad ništa ne desi onda si giga mega car rešio si problem jeftino, ako se desi havarija... jbg, rizikovao si.
Mada ako su te ubedili da to tako može i ako je to već napravljeno, ko smo mi da te ubedimo u suprotno i da te nateramo da potrošiš još para na auto koji vredi 1000 eur.
Faktički bez njega nemaš zaštitu kompresora u slučaju nekog defekta u sistemu.
Tako da, odgovor je... može funkcionisati ali sa rizikom totalne havarije.
U suštini kockaš se, ako se nikad ništa ne desi onda si giga mega car rešio si problem jeftino, ako se desi havarija... jbg, rizikovao si.
Mada ako su te ubedili da to tako može i ako je to već napravljeno, ko smo mi da te ubedimo u suprotno i da te nateramo da potrošiš još para na auto koji vredi 1000 eur.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
To sam i ja govorio,ali kazu majstori ima jos jedan presostat,da ne sekiram
Ali aj,i onako sam navikao bez klime,vozim 5 6 7 godina bez iste,pa je kontam paliti na 2 minuta samo da nije +65 u autu
Javim ako sta bude
Inace,malo smo ulagali u sivu karavancinu ovih dana
Zadnji trap skroz uradjen sa lemforder caurama,ploce plocice prednje,zadnje plocice,stabilizatori,gumice balans stange,ulje i svi filteri.Sad je u ok stanju kako se vozi i koristi
Ali aj,i onako sam navikao bez klime,vozim 5 6 7 godina bez iste,pa je kontam paliti na 2 minuta samo da nije +65 u autu
Javim ako sta bude
Inace,malo smo ulagali u sivu karavancinu ovih dana
Zadnji trap skroz uradjen sa lemforder caurama,ploce plocice prednje,zadnje plocice,stabilizatori,gumice balans stange,ulje i svi filteri.Sad je u ok stanju kako se vozi i koristi
- pancerFF
- Poruka: 1080
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
Moj Focus je upravo kod majstora, zbog klime i loseg kompresora. Ovo sto ti je rekao Markedjani, je i meni rekao moj majstor. Kockas se sa sansom da napravis jos vece sranje. Bolje probaj da nadjes polovan kompresor ( tezak posao ), ali je bolje resenje nego da ti majstor prepravlja i ko zna sta radi.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.
-
Ako je to vece sranje samo stradanje kompresora i niceg drugog u sistemu klime rizikovacu.Ionako sam alergican na klimu i palicu je samo kad se bas bas ne moze izdrzati u autu
A ako ce se nesto vise sjebati da to uradim kako treba
- mbole
- Poruka: 14899
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Jedan presostat upravlja normalnim radom i prekida rad kada je pritisak prenizak (recimo curi negde), a drugi kada je pritisak previsok (recimo prepunili su sistem, ili se nesto zacepilo).
Sta ce prvo da vrisne od prevelikog pritiska... ne zna niko...
Sta ce prvo da vrisne od prevelikog pritiska... ne zna niko...
Djak pesak 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21488
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Kada strada kompresor i to katastrofalno, ceo sistem klima uređaja se uništi sa njegovim opiljcima.dragan8834 piše: ↑subota, 1. jul 2023. u 23:40hAko je to vece sranje samo stradanje kompresora i niceg drugog u sistemu klime rizikovacu.Ionako sam alergican na klimu i palicu je samo kad se bas bas ne moze izdrzati u autu
Ti staviš nov kompresor i pogađaj šta će opiljci u sistemu da urade novom kompresoru.
Tako da kad se to desi, jedini lek je zamena svih komponentni u sistemu klima uređaja.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4931
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Kao sto ti je rekao Bole dva presostata su tu sa razlogom. Nemoj se zezati sa tim
- pancerFF
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Nisam gledao, ali pošto je polovan kompresor klime? Jel 50 eura ili više?
- pancerFF
50-60 evra, sa montazom, proverom i punjenjem izadje oko 100e.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.