Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

univerzalni modifikator-za/protiv?

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
gorki
Poruka: 62
Član foruma od: petak, 30. okt. 2009. u 10:02h

univerzalni modifikator-za/protiv?

Poruka od gorki » ponedeljak, 22. feb. 2010. u 07:02h

Kako kaze i naslov teme,hteo bi da cujem od ljudi koji su imali iskustva sa UM,da li vredi sipati u starije masine i koliko stete,a koliko koristi ima od njega.Citao sam po nekim drugim forumima o UM i misljenja i stavovi su dosta poprecni,a ja sam nesto mislio da ga uspem u svog forda,pa da znam sta cu napraviti.

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Re: univerzalni modifikator-za/protiv?

Poruka od ace1 » ponedeljak, 22. feb. 2010. u 07:47h

Kao i svaka druga varijnata drz da nabijem
super je ako neces da ulazes u taj motor posle ,a hoces da se vozis dzaba dok moze
a steti motoru ,neki put nemoze da se obradi kako treba ,a neki put nem ni sta da se obradi prodje i 3 specijalu,toliko se sve razloka
Mac sa 2 ostrice
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

van
VIP
Poruka: 9040
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » ponedeljak, 22. feb. 2010. u 08:53h

Dobro ulje ima sve sto treba u sebi . E sada , problem je sta je dobro ulje za koji motor i za cinjenicu da je motor pohaban.
Ulje u sebi ima daosta razlicitih aditiva , koji su u nekom odnosu . Narusavanje tog odnosa kvari i svojstva ulja . Ne znam za UM ali je poznati sudski proces kada je firma koja pravi aditiv na bazi teflona tuzila hemiski koncern DuPont , koji je i izmislio teflon i koji je rekao da teflon ne moze da sluzi kao komponenta uljih aditiva . Firma je dobila , sluzaj , a DuPont je rekao , hebite se , necemo da se mesamo vise . Ljudi cute i krste se .
Sem CinkFosfata , koji je jedini krsteni aditih protih habanja , i koji stiti motor , ostalo je diskutabilno sta radi . ZinkPosfat je standardni sadrzaj svakog ulja , samo u razlicitom procentu. Sto ga je vise , vise se lepi za komponente motora i blokara prolaze za ulje . Novija ulja ga imaju u manjem procentu , jel steti katalizatoru . Tako da znate , da neko dobro ulje starijih generacija bolje stiti stari motor od nekog ulja API SM specifikacije .

deketa
Poruka: 273
Član foruma od: utorak, 30. jun 2009. u 14:20h

Poruka od deketa » ponedeljak, 22. feb. 2010. u 11:27h

Pre par godina sipao u golfa keca neki ruski modifikator koji se intenzivno reklamirao na tv-u,nedugo zatim pocinju problemi sa stucanjem motora,odlazak kod majstora,otvaranje motora,bla bla....kad sam rekao sta sam sipao hteo da me gadja cekicem cekicko

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » ponedeljak, 22. feb. 2010. u 15:36h

I ja sam protiv tih aditiva thumbdown
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 22. feb. 2010. u 18:19h

Ako nemaš para ili vremena za kupovinu i ubacivanje drugog motora, a taj je jako loš i zreo za baciti, onda sipaj Modifikator.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2783
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » ponedeljak, 22. feb. 2010. u 19:38h

Sredinom devedesetih godina sam vozio Golf jedinicu dizel, koji je bio pred generalnom. Sipao sam Univerzalni modifikator.Ništa spektakularno se nije dogodilo.Imao sam jedino utisak da se motor za nijansu utišao (možda je i to samo pogrešan utisak).Ubrzo je morala da sledi klasična generalka.Toliko o Univerzalnom i ostalim modifikatorima.Mislim da je to šarena laža - mnogo galame ni oko čega.Kada motor "produva" nema tog teflona koji će ga spasiti.Najbolji modifikator je precizno urađena specijala.Glasam protiv modifikatora. thumbdown
Slika Slika

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » utorak, 23. feb. 2010. u 09:38h

slicna situacija sa modifikatorom ,kad je motor bio pred smrt
ali je period obnove bio 10-15 hiljada ,onda se smanjio na 5 ,pa na 2 ,pa na 1hiljadu km
onda nije bilo svrhe nikakve tako nesto voziti
kad je motor otvoren,stubline(hilzne) su bile kao svijene,kao kod sportski motora ,kad savije klipnjacu,brze se zapusavaju uljni vodovi ,posebno kod generacija od 80tih pa novije gde imaju uze uljne kanale ,je uzas,prolupa na klackalici,hoce da zapusi sipkice koje podizu klackalice,itd,zavisi od slucaja do slucaja konstrukcije motora.
Svaki put kad mu istekne dejstvo motor zveci sve vise,kao kad bi ga upalio da radi bez ulja i taj period ga najvise osteti.
Kao kad radilica prolupa ,bolje je odmah ugasiti motor da bi posle mozda mogla da se obradi,e isto je i ovo prividno ,i uglavnom ljudi voze takav motor posle koji dan do sipanja opet modifikatora ,e taj period ga sahranjuje totalno,nekima je klipnjca izbijala blok,al to nije kriv modifikator ,nego stanje nenormalnoh zazora i preterane pohabanosti motora i velikih vibracija usled zazora,sto je bila svakodnevnica na nasim prostorima u krizno vreme kad narod nije imao sta da vozi ,pa moras.
Jedino sto Steva kaze ima toliko teflona koji zapusva semeringe busne ,pa motor mnogo manje slini i curi
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

nels
Poruka: 10
Član foruma od: utorak, 18. feb. 2014. u 15:29h

Poruka od nels » četvrtak, 20. feb. 2014. u 17:25h

Jedini provjereno dobar aditiv za motorno ulje je MoS2 ili molidben-disulfid koje ima liqui moly...to je na tržištu od 50-tih godina a imaju i ulje 10w-40 sa tim sastojkom već unutra...ulje je inače sivo do crnkasto,,kao rabljeno mrgreen ali mogu preporučiti jer sam ga koristio...inaće taj MoS2 je najbolje sredstvo za suho podmazivanje tako da u slučaju gubitka pritiska ulja čak se može voziti neko vrijeme bez večih posljedica po motor
Let the Force be with you and with your car

Dex84
Poruka: 93
Član foruma od: subota, 19. feb. 2011. u 17:50h
Kontakt:

Poruka od Dex84 » nedelja, 23. feb. 2014. u 21:48h

Glas + za Mo2 (sipao ga u svoja kola i ne znam kada mi radi motor na leru,a kada ne - n čuje se, što znači da je habanje minmalno :)) i sada imaju i Ceratec i on se pokazao odličnim.
POŠTUJ SAOBRAĆAJNE PROPISE!!!
Slika

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“