Pozdrav drugari. Pronasao sam ovu temu vezano za temperaturu motora, pa bih da ovde da izlozim problem da ne otvaram novu sada po tom pitanju. 1.6 tdci motor.
Kada sam zavrsio sa poslom i krenuo kuci, desilo se to da je podigao temperaturu preko 90 na skali (Preko polovine ne kao uobicajeno). Svega nakon 4 do 5km voznje mozda od kako sam krenuo. To kad je podigao temperaturu primetio sam tek na uzbrdici jednoj da je otisla malo vise od polovine na pokazatelju. Stao sam i na trenutak ugasio auto, jer se desilo juce da brljavi i da i kolicinu goriva skala nije pokazala kako treba. Kad sam ponovo upalio auto vratila se negde na pola tacno, ali je opet krenuo da podize. Jedini nacin kako sam uspeo da smanjim temperaturu je to da sam odvrnuo grejanje na max i tad je krenulo da se stabilizuje tj da spusta temperaturu.
Na sta da obratim paznju.
Koji su simptomi kad otkaze termostat tj zaglavi ili sta vec?
Prva slika je kako je izgledalo danas tokom voznje tj gde je bila skala temperature.
A druga je kad sam vozio malo kasnije i pratio temperaturu u self testu tokom kratke voznje pise 120c. Radne temperatura je oko 137c po self testu kako on to prikazuje, dok je to na cajgeru ta temperatura na 90 otprilike.