Potrosnja antifriza Ford Focus 2002 tddi
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: subota, 21. jan. 2017. u 16:52h
Potrosnja antifriza Ford Focus 2002 tddi
Pozdrav svima. Imam jedno pitanje.
Cuo sam da auto zbog stalno ukljucenog grejanja moze da potrosi neku kolicinu antifriza. Vozim Fokusa 2002 tddi, pa me zanima da li to i kod njega moze da se desava? Jer mi je tecnost bila na pola, sada je na minimumu.
I da li bilo dobro da cipovanjem malo rasteretim motor, i smanjim potrosnju?
Hvala unapred!
Cuo sam da auto zbog stalno ukljucenog grejanja moze da potrosi neku kolicinu antifriza. Vozim Fokusa 2002 tddi, pa me zanima da li to i kod njega moze da se desava? Jer mi je tecnost bila na pola, sada je na minimumu.
I da li bilo dobro da cipovanjem malo rasteretim motor, i smanjim potrosnju?
Hvala unapred!
-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Re: Potrosnja antifriza Ford Focus 2002 tddi
U kom vremenskom intervalu potrosi to? Da li je motor bio hladan ili vruc oba puta kada si proveravao tecnost?
Proveri creva i kuciste termostata. Posebno obrati paznju ako je bakelitno jer je ono poznata boljka i kad pukne po malo pusta da ne mozes da primetis paru ali vremenom dosta istekne tecnosti.
Proveri creva i kuciste termostata. Posebno obrati paznju ako je bakelitno jer je ono poznata boljka i kad pukne po malo pusta da ne mozes da primetis paru ali vremenom dosta istekne tecnosti.
-
Pa potrosilo je tipa za 3 meseca... Kako da proverim to kuciste, gde se nalazi?
-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Kod sipkice za ulje. Na njega ide veliko crevo sa hladnjaka. Ovako izgleda:

Bakelitna stradaju posle 10-ak godina upotrebe i onda se uglavnom stavi aluminijumsko kuciste i taj problem je dozivotno resen.
Mada za 3 meseca to je mala kolicina koja istekne, pre ce biti da pusta na nekom crevu koje je labavo stegnuto.

Bakelitna stradaju posle 10-ak godina upotrebe i onda se uglavnom stavi aluminijumsko kuciste i taj problem je dozivotno resen.
Mada za 3 meseca to je mala kolicina koja istekne, pre ce biti da pusta na nekom crevu koje je labavo stegnuto.
-
Hvala na savetu i pomoci. Pogledacu to kuciste i creva, pa javljam rezultate. 

- mbole
- Poruka: 14906
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Sledece mesto (mada bih ga ja prvo gledao) je sama posuda, koja kad omatori (a tvoja ima lepih 15 godinica) ume da prsne tako kurvinski, ko dlaka, da ne mozes da primetis dok ne krene bas ozbiljno da curi.
Inace, to da se antifriz "trosi" grejanjem nema veze sa zivotom. Cak i da ima nekog smisla da se to nekako "trosi" grejanjem (a nema), kod gomile auta (pa koliko znam i kod focusa), tecnost sve vreme cirkulise i kroz grejac kabine, bilo tebi grejanje ukljuceno ili ne. Samo klapna ne usmerava vazduh preko njega, pa tebi u kabinu ne ulazi topao vazduh.
Inace, to da se antifriz "trosi" grejanjem nema veze sa zivotom. Cak i da ima nekog smisla da se to nekako "trosi" grejanjem (a nema), kod gomile auta (pa koliko znam i kod focusa), tecnost sve vreme cirkulise i kroz grejac kabine, bilo tebi grejanje ukljuceno ili ne. Samo klapna ne usmerava vazduh preko njega, pa tebi u kabinu ne ulazi topao vazduh.
Djak pesak 

- kekic91
-
- Poruka: 1022
- Član foruma od: subota, 17. dec. 2016. u 17:09h
Ako si pre prepoznavanja da ti se smanjuje nivo menjao antifriz dobra sansa postoji da ti kaplje na cepu radijatora na kom se ispusta antifriz,na cepu ima tanka gumica koju antifriz hoce da "pojede" nakon toliko godina,zbog takvih stvari je bolje pri ispustanju antifriza skinuti crevo nego odvijati taj ispusni cep,proveri ga sa donje strane dok je auto upaljen da li ima vlage,sa donje strane cepa,bilo kakva vlaga. Ako ima resi to necim tipa silikon i ne ispustaj tu antifriz vise. Cep je plastican i zateze se odredjenom jacinom,ne valja ga prezatezati. Ako je odvijan i gumica nije zdrava hoce da se pomeri i cep vise ne dihtuje dobro.