CARBON CLEANING? Da ili Ne?
Moderator: Dragomir
- JuSkE
- Poruka: 194
- Član foruma od: utorak, 22. jan. 2013. u 18:44h
- Kontakt:
CARBON CLEANING? Da ili Ne?
Cuo sam za uslugu ciscenja motora od ugljenika, odnosno kako oni kazu DEKARBONIZACIJA MOTORA, sa vodonikom. Sad me interesuje da li je neko ovo radio na tdci motorima i da li je preporucljivo? Cena je korektna ako daje barem i malo rezultata.
Inace video sam ovaj servis da radi
http://www.hho.rs/proizvodi/usluga-carbon-cleaning1
Inace video sam ovaj servis da radi
http://www.hho.rs/proizvodi/usluga-carbon-cleaning1
Ford Focus 1.8 TDCi 85KW 115KS Ghia 2002god
- pancerFF
- Poruka: 1080
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
Re: CARBON CLEANING? Da ili Ne?
Ima na forumu nekoliko tema o HHO, i odgovori su uglavnom negativni ako se dobro secam. Potrazi.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Nije to isto
- mbole
- Poruka: 14907
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Al je drustvo isto 
Daklem stvarno "obozavam" kvazinauku.
"Како ВОДОНИК чисти наслаге угљеника у мотору?
Када водоник (Х2) доспе у комору за сагоревање, преко усисне гране без притиска, у бензинским или дизел моторима, температура у мотору узрокује да се молекул водоника (Х2) "поцепа" на Водоникове протоне (2Х +). Активни Х+ реагује са угљеником, наслагама и оксидним талогом у мотору. Угљеник и талог хемијски се претварају у угљоводоник (ХЦ) у гасовитом стању, и као такав се избацује из мотора кроз издувни систем. "
Ajd sto je neko ukljucio transliterate, i prepevao latinicu na cirilicu, bez trunke racumevanja (jos nisam cuo da je neko simbole hemijskih elemenata pisao cirilicom, al ajde).
Pazi sad: molekul vodonika H2, koji se "cepa" na vodonikove protone.
Pa ovo ne bi progutao ni neko ko je upravo zavrsio 7 razred osnovne (u moje vreme smo tad pocinjali da ucimo hemiju, mozda je sad i ranije).
Onda se vezuje sa ugljenikom, i stvara "ugljovodonik" HC, koji jelte ne postoji (najmanja veza cetvorovalentnog ugljenika i jednovalentnog vodonika moze da bude metan, koji je CH4).
I jos kad bi te naslage bile cist ugljenik.. al vise mi je muka da pisem o ovim sarlatanima.

Daklem stvarno "obozavam" kvazinauku.
"Како ВОДОНИК чисти наслаге угљеника у мотору?
Када водоник (Х2) доспе у комору за сагоревање, преко усисне гране без притиска, у бензинским или дизел моторима, температура у мотору узрокује да се молекул водоника (Х2) "поцепа" на Водоникове протоне (2Х +). Активни Х+ реагује са угљеником, наслагама и оксидним талогом у мотору. Угљеник и талог хемијски се претварају у угљоводоник (ХЦ) у гасовитом стању, и као такав се избацује из мотора кроз издувни систем. "
Ajd sto je neko ukljucio transliterate, i prepevao latinicu na cirilicu, bez trunke racumevanja (jos nisam cuo da je neko simbole hemijskih elemenata pisao cirilicom, al ajde).
Pazi sad: molekul vodonika H2, koji se "cepa" na vodonikove protone.
Pa ovo ne bi progutao ni neko ko je upravo zavrsio 7 razred osnovne (u moje vreme smo tad pocinjali da ucimo hemiju, mozda je sad i ranije).
Onda se vezuje sa ugljenikom, i stvara "ugljovodonik" HC, koji jelte ne postoji (najmanja veza cetvorovalentnog ugljenika i jednovalentnog vodonika moze da bude metan, koji je CH4).
I jos kad bi te naslage bile cist ugljenik.. al vise mi je muka da pisem o ovim sarlatanima.
Djak pesak 

- lukijano
-
- Poruka: 769
- Član foruma od: četvrtak, 17. jan. 2013. u 15:55h
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
A i da bi motor bio karbonizovan u velikoj meri, mora imati problem sa ubrizgavanjem - paljenjem odnosno sagorevanjem, u tolikoj meri da bi se vrlo brzo pobunio neki od senzora.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Ne znam za motor al ja sam zadnji put na roštilju previše karbonizovao ćevape. Da li ovi mogu to da riješe :-)
Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2783
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
:-) :-) :-)