Pritisak dizni na Tddi motorima?
Moderator: Dragomir
- bane1967
- Poruka: 346
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h
Pritisak dizni na Tddi motorima?
Ovih dana sam malo prelistavao Auto-datu i nisam mogao da nađem podatak koliki je pritisak na diznama u fordovim TDdi motorima sa pumpom VP30 Bosch.
Da li neko možda zna na koliko bara se šteluju dizne na ovim motorima i da li ima razlike između pritiska dizni za modele od 55 i 66 kW?
Pitao sam i drugara bošistu, ali ni u njegovom katalogu nema tog podatka.
Da li neko možda zna na koliko bara se šteluju dizne na ovim motorima i da li ima razlike između pritiska dizni za modele od 55 i 66 kW?
Pitao sam i drugara bošistu, ali ni u njegovom katalogu nema tog podatka.
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: Pritisak dizni na Tddi motorima?
Ne znam za Focus, za Mondea tddi je valjda isti pritisak kao za tdci (ako me secanje dobro sluzi). U leru treba da bude pritisak 230Bar.
Javice se valjda neko ko bolje zna.
Javice se valjda neko ko bolje zna.
Fiesta!!
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Na tddi je valjda oko 400 bara,na tdci preko 1500 bara..
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- bane1967
- Poruka: 346
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h
Uh, malo mi mnogo dođu tih 400 bara (pa i onih 1500)... Ja sam na net-u (ovaj link ispod) pronašao npr. za takav motor u fiesti sa pumpom VP30 da je pritisak otvaranja dizni 158 - 165 bara, mada bošisti misle da bi trebalo da bude 180-200 bara, jer je kod većine motora sa sličnim pumpama i diznama otprilike toliko.
Neverovatno je da za sada 10 bošista nije moglo da mi kaže da su sigurni kolika je kataloška vrednost, jer čak ni na samim diznama na fordovim motorima to ne piše, za razliku od npr. VW-a, Opel-a, Renault-a, itd, gde je ta vrednost fabrički utisnuta na samom telu dizne (ne na ulošku, već na tzv." pištolju").
http://vehicledatasheets.com/ford/fiest ... rtk/page-1
Neverovatno je da za sada 10 bošista nije moglo da mi kaže da su sigurni kolika je kataloška vrednost, jer čak ni na samim diznama na fordovim motorima to ne piše, za razliku od npr. VW-a, Opel-a, Renault-a, itd, gde je ta vrednost fabrički utisnuta na samom telu dizne (ne na ulošku, već na tzv." pištolju").
http://vehicledatasheets.com/ford/fiest ... rtk/page-1
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Dizne na tddi motorima su dvostepene.Prvi stepen se otvara oko 200 bar(+-20bar) dok drugi oko 380bar
Tdci motori prve generacije rade u opsegu od 230bar do 1600 bara
kod novih sistema pritisak se krece I preko 2000bar,imaju neki probni sistemi I na 4000 bara
Tdci motori prve generacije rade u opsegu od 230bar do 1600 bara
kod novih sistema pritisak se krece I preko 2000bar,imaju neki probni sistemi I na 4000 bara
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek