Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Racun u servisu

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Neo Anderson
Poruka: 28
Član foruma od: subota, 24. apr. 2010. u 11:58h

Racun u servisu

Poruka od Neo Anderson » utorak, 22. okt. 2013. u 20:32h

Pozdrav svima, da li ima nekog raspolozenog ovde da pogleda ova dva racuna i da iskomentarise cenu i radne sate bio bih zahvalan. :ford:

http://imageshack.us/photo/my-images/40/wxje.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/196/aymp.jpg/
Poslednja izmena: Neo Anderson, na dan utorak, 22. okt. 2013. u 20:38h. Ukupno izmenjeno 1 put.

milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Racun u servisu

Poruka od milan_gt » utorak, 22. okt. 2013. u 20:46h

kakvo dranje a stavljene neke sklj plocice..

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » utorak, 22. okt. 2013. u 21:42h

:eek:
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Daka
Poruka: 269
Član foruma od: utorak, 8. sep. 2009. u 19:45h

Poruka od Daka » utorak, 22. okt. 2013. u 22:01h

Ko ovo ovoliko klepece posten narod :eek:
FORD S-MAX 2.0 TDCI 140KS 2008

Neo Anderson

Poruka od Neo Anderson » utorak, 22. okt. 2013. u 22:02h

Gagi zamolio sam da se iskomentarise a ne da ti ispadaju oci :haha: ko misli da ovde nesto nije normalno i sta???

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 22. okt. 2013. u 22:05h

rad za ovo treba da kosta 30ak evra..delove da ne komentarisem jer ne znam koji su..

Neo Anderson

Poruka od Neo Anderson » utorak, 22. okt. 2013. u 22:08h

Ovo je racun iz AC Ninic u Mirijevu, zanima me sta mislite koliko je potrebno realno vremena da se navedene stavke odrade i na cemu je navise ukradeno? cekicko

novi81
Poruka: 661
Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h

Poruka od novi81 » utorak, 22. okt. 2013. u 22:42h

Neo Anderson piše:Pozdrav svima, da li ima nekog raspolozenog ovde da pogleda ova dva racuna i da iskomentarise cenu i radne sate bio bih zahvalan. :ford:

http://imageshack.us/photo/my-images/40/wxje.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/196/aymp.jpg/
Nadam se da su ti bar dali vazelin :D
Brate ovi sure vode ne lade :grin:

Sent from my MB860 using Tapatalk 2

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser

Poruka od Dragomir » utorak, 22. okt. 2013. u 22:43h

Zamena rolera na spaneru pk kaisa i zamena kais je isti poso posto kais mora da skine da bi zmeno roler.A onda je isto da li vraca novi kais ili stari(cena oko 500 din)+kodiranje oko 1500 din
Remont zadnjih klesta je previse posto su polovna 30-tak evrica.Kompletan posao (bez remonta) ne bi trebalo da kosta vise od 2000 din

Da te malo utesim ovo nije nista prema racunu koji sam gledao neki dan

Neo Anderson

Poruka od Neo Anderson » utorak, 22. okt. 2013. u 22:55h

Gagi razumem ja sve to ali mi pojasni realno koliko je vremena za to potrebno, nemoguce da za zamenu zadnjih plocica treba 1.04h, za zamenu radijalnog kaisa i rolera treba ukupno 2.30h takodje remont jedne sape 2.08h i montaza demontaza iste 0.52h, zamena sajle rucne je trajala 1.30h, kodiranje dizni 1.20h a svaki sat je po 2000 dinara, koje je realno vreme za ovo servisiranje spejs satla :ford:

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 22. okt. 2013. u 23:12h

nema sad sekiracije..ne ides vise u taj servis, drugi put pitas majstora sta koliko okvirno kosta..

acadimke
Poruka: 1700
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » sreda, 23. okt. 2013. u 00:02h

Prvo skinu stare plocice, onda naruce da stignu nove, pa dok donesu, onda montiranje a vreme leti.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

mbole
Poruka: 14914
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 23. okt. 2013. u 05:30h

Neo Anderson piše:Gagi razumem ja sve to ali mi pojasni realno koliko je vremena za to potrebno, nemoguce da za zamenu zadnjih plocica treba 1.04h, za zamenu radijalnog kaisa i rolera treba ukupno 2.30h takodje remont jedne sape 2.08h i montaza demontaza iste 0.52h, zamena sajle rucne je trajala 1.30h, kodiranje dizni 1.20h a svaki sat je po 2000 dinara, koje je realno vreme za ovo servisiranje spejs satla :ford:
Da u ste odrali, odrali su te, ali to nema veze sa satnicom.
To nije "normalan" sat vec takozvani "norma sat".
U servisima (ne samo auto vec uopsteno u servisima) je uobicajeno da se cena nekog rada izrazava u "norma satima", a onda se samo menja cena norma sata umesto da se menja posebno cena za svaki pojedincani posao.
Norma sat uopste ne predstavlja koliko vremena treba da se nesto uradi, vec koliko takav rad kosta. Postoje stvari koje se rade dugo, ali su jednostavne, ne zahtevaju merne uredjaje i opremu, specijalni alat, obucenog majstora... ali postoje i stvari koje traju kratko vremenski, ali zahtevaju skupu opremu i/ili visoko obucenog majstora, pa je cena takvih radova velika.

Npr kodiranje dizni je vremenski krace od zamena plocica, a videces da je kodiranje dizni 1.2 nc, a zamena plocica 1.04 nc.
Djak pesak :)

darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » sreda, 23. okt. 2013. u 08:55h

samo mi reci koji je auto u pitanju oni rade samo fiata bar mislim! DRugar mi jr tamo isao naravo samo jednom i nikada vise, imali su dobru cicu na salteru! Ince nisu mogli da upale punta dizela na onaj starter pa su nozem isekli kais alternatora da brze vergla, a pas je pristupacno bilo da ga otpuste na punticu! Vreme nema veze sa mozgom, mislim uvek nesto moze da se iskompikuje, ali to je servis u bg i tamo deru ko nezna! Zanm ja i gore, jedno vreme sam stalno visio u nekom servisu, sta su radili bolje da neznate ili necete verovati. Autu crkne elektro dizna, oni kazu motor, osmah osvezenje, skinu glavu i samo ispeskiraju da se sija, ne ravnjanje, vrate, zamene diznu, upale i ode tipa 500 evra, musterija zadovoljna! Nagledao sam se svih fora i znam sta rade, ovamo kao nesto rade a ubijaju! Takvi servisi brzo propadnu, pa cak i kada promene vlasnika vise nerade!

Neo Anderson

Poruka od Neo Anderson » petak, 25. okt. 2013. u 13:53h

auto je Focus 1.8 tdci, ma vozio sam kod njih jer mi je pored posla pa mi bilo lako da ostavim i posle samo pokupim auto, kodirao mi je dizne jer mi je rekao da nisu kodirane, nakon toga ujutru mi pali katastrofa upali on iz prve ali nekako se cuje pola minuta kao traktor pa se smiri brp,brp,brp a pre toga mi je samo pravio problem sto kad se upali ujutru varira kazaljka obrtaja pomalo i posle par minuta se smiri, evo jutros uzas upalila mi se lampica grejaca ja ugasio upalio kao i obicno i nastavio da vozim ali po prvi put do sada je poceo da trokira isao sam prvom ali je cimao u voznji a iza mene beli oblak, stao ja pustio ga da radi minut i posle toga radi normalno vuce kao lud. Mislio sam da odem do BG DIZEL servisa cuo sam da su ok a i rekli su mi da ce me kostati 2500 dinara da mi utvrde kvar i naprave specifikaciju sta sve treba da se uradi i koliko bi kostalo, ima li neko iskustva sa njima?

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 25. okt. 2013. u 16:16h

pa oteraj kod ovih sto su ti kodirali, ako su vec oni rekli da mora kodiranje, a ne ti, sto sad auto vise zeza..il su ti uneli kodove sa 2.0 tdci :D

Neo Anderson

Poruka od Neo Anderson » petak, 25. okt. 2013. u 16:20h

milan_gt piše:pa oteraj kod ovih sto su ti kodirali, ako su vec oni rekli da mora kodiranje, a ne ti, sto sad auto vise zeza..il su ti uneli kodove sa 2.0 tdci :D
kaze uneo je kodove sa dizni :suicide:

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser

Poruka od Dragomir » petak, 25. okt. 2013. u 20:11h

Dodji ti da mi unesemo kodove kako treba pa da se vidimo kako ce onda paliti

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 26. okt. 2013. u 01:14h

Neo Anderson piše:Gagi razumem ja sve to ali mi pojasni realno koliko je vremena za to potrebno, nemoguce da za zamenu zadnjih plocica treba 1.04h, za zamenu radijalnog kaisa i rolera treba ukupno 2.30h takodje remont jedne sape 2.08h i montaza demontaza iste 0.52h, zamena sajle rucne je trajala 1.30h, kodiranje dizni 1.20h a svaki sat je po 2000 dinara, koje je realno vreme za ovo servisiranje spejs satla :ford:
Šta si ti mislio, majstori da ti rade a vodu da ne piju, leba da ne jedu, u WC da ih ne pritera, pesmu bre sa lokalnog radija da ne poruče, a sve to košta i to treba neko da plati hahahaha hahahaha hahahaha :rotfl: :rotfl:
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » petak, 1. nov. 2013. u 21:53h

Sa jednog foruma... Čovek radio veliki servis kod Ninića i posle toga mu se gubio servo, a 5 dana mu neuspešno rešavaju problem...
Problem je resen,kod majstora Dejana u MML-u,Milosa Matijevica 16,nesto nije bilo lepo namesteno,sta nemoj da me pitate,bio sam besan i uopste nisam hteo da se dodatno potresam,jer je drugom prilikom sa mnom u autu bio klinac sa nepune 2g.a sleper nailazio iz suprotnog smera,a ja u delicu sekunde ostadog bez serva. Stavio covek novi kais,koji mi je ovaj predhodni "majstor" iz ne znam kog razloga ostavio u gepeku,pa kao probaj sa ovim starim a ako sve bude ok,onda cemo za neki dan staviti novi !!! U pitanju je majstor iz Ninica,Goran( sto je najgore dodjoh do njega na preporuku kolege frown.gif ),koji mi se evo vec drugi dan ne javlja na telefon.
Slika

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“